rychuka 11.08.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam. Mam problem z kabiną prysznicową. Zleciłem wykonanie szklanej zabudowy wnęki prysznicowej. Zabudowa to część szklana stała + drzwi (135 stopni). Wykonawca doradziła zastosowanie zwykłych zawiasów + silikonowy prożek pod nimi. Po montażu okazało się, że zabudowa cieknie: - przy łączeniu części stałej ze ścianą - przy łączeniu uszczelki magnetycznej ze ścianą - pod drzwiami - przez zawiasy Woda przeciekała gdy lałem prysznicem na szyby. Wykonawca przyjechał i pierwsze co powiedział, to to, że na szybę nie leje się bezpośrednio wody (ciekawe jak mam ją umyć czy opłukać) ! Następnie gdzie się dało pociapał silikonem a na zawiasy powiedział, że nie ma rady bo one takie są (mają dziury) i będą przeciekać, wszyscy ponoć takie montują i nikt nie narzeka . Po operacji woda przecieka mniej ale nadal (w tych samych miejscach). Teraz moje pytanie do właścicieli tego typu kabin / zabudów: - czy u Was też występują przecieki - czy faktycznie nie istnieją zawiasy do prysznica które nie mają dziur ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 11.08.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Twój wykonawca nie zna się na tym co robi - zawiasy uszczelnia się ale przed montażem w szkle. Uszczelnienia szkło/ściana nie powinny przepuszczać H2O - skopana robota. Próbę wody powinno robić się przed zapłaceniem wykonawcy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychuka 11.08.2013 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Twój wykonawca nie zna się na tym co robi - zawiasy uszczelnia się ale przed montażem w szkle. Problem w tym, że te zawiasy mają wewnątrz "dziurę" na wylot. Próbę wody powinno robić się przed zapłaceniem wykonawcy !!! Gość niestety powiedział, że silikon musi wyschnąć a w umowie miałem zapisaną płatność niezwłocznie po montażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki818 12.08.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Nie chce Cię dobijać ale teraz to już chyba za wiele nie możesz zrobić. Z ciekawości ile takie szkło kosztowało? Bo może podobnie wyszłoby zrobione pod zamówienie u któregoś z uznanych producentów kabin a zawiasy miałbyś bez otworów, porządne uszczelki i sprawny serwis ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly john 21.08.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Wiecie może, gdzie da się dokupić uszczelkę do prysznica? W Leroy Merlin mi się nie udało. Wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 23.08.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 W Chinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly john 26.08.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Dzięki stary. A gdzieś bliżej? Wiem, że nowy jestem na forum, ale bez złośliwości ok? Można samemu wymienić np wszystkie uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 27.08.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 My zamówiliśmy właśnie u przedstawiciela firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly john 28.08.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 "Przejąłem" ten prysznic po poprzednim właścicielu mieszkania. Zastanawiam się w ogóle jak to możliwe, że uszczelki nie ma, woda leje się na pół łazienki, i nikt nic ztym nie zrobił. Sporo kamienia jest też na szkle. Chyba poprostu zainwestuję w nową kabinę. Z tych tańszych. Nie ogarniam wyszukiwania tematów. Jest ich za dużo dla nowicjusza Znajdę tu gdzieś zestawienie producentów kabin? Przy następnej wypłacie chciałbym temat ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly john 28.09.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 (edytowane) Proszę o opinię na temat kabin prysznicowych sanitaline. Ma ktoś? Edytowane 28 Września 2013 przez maly john estetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marejko 29.09.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 U mnie też przeciekało, ale zamówiłem zupełnie innego gościa, który naprawił szkody wyrządzone przez osobę, która to montowała. Ten facet albo sie nie zna, albo wie, że spartaczył i stara się wybrnąć w idiotyczny sposób. To jest do zrobienia, ale poszukaj kogo innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly john 03.10.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 W starym mieszkaniu nie zauważyłem, że kabina cieknie dopóki drzwi od łazienki nie zaczęły trzeć o ościeżnicę Masakra. Też była wina instalatora... Generalnie nie mam szczęścia do kabin, dlatego ponawiam pytanie: kojarzy ktoś kabiny SanitaLine? Ewentualnie jaką markę polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markowy 07.10.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 W starym mieszkaniu nie zauważyłem, że kabina cieknie dopóki drzwi od łazienki nie zaczęły trzeć o ościeżnicę Masakra. Też była wina instalatora... Generalnie nie mam szczęścia do kabin, dlatego ponawiam pytanie: kojarzy ktoś kabiny SanitaLine? Ewentualnie jaką markę polecacie? Zastanawiam się nad wyborem między kabiną DUKA a właśnie SanitaLine. Za pierwsza przemawia znana marka, drugą bardzo chwalili w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly john 06.11.2013 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Zastanawiam się nad wyborem między kabiną DUKA a właśnie SanitaLine. Za pierwsza przemawia znana marka, drugą bardzo chwalili w salonie. I co wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.11.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 I co wybrałeś? Wybór pewnie będzie trudny, bo to firmy na podobnym poziomie technologicznym i z podobnym doświadczeniem. Dla wyjaśnienia - Sanita Line to nazwa serii kabin niemieckiej firmy Vigour. . Vigour robi nie tylko kabiny. Duka- to włoski zakład specjalizujący się głównie w szkle.Firma korzysta z okuć wykonywanych przez zewnętrznych podwykonawców, sygnując je jedynie swoją marką. Ten sam zabieg co np. Rocca robi z bateriami. W zależności od modelu , w obu firmach dostaniesz szkło zarówno z uszczelkami winylowymi jak i elastomerowymi i uszczelniane okucia. Osobiście nie widzę różnicy między produktami obu firm, może tylko "dizajn" włoski jest nieco bardziej fantazyjny. Niemcy z kolei starają się zachować wysoką kontrolę jakości i posiadają całkiem sprawny serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly john 08.11.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Wybór pewnie będzie trudny, bo to firmy na podobnym poziomie technologicznym i z podobnym doświadczeniem. Dla wyjaśnienia - Sanita Line to nazwa serii kabin niemieckiej firmy Vigour. . Vigour robi nie tylko kabiny. Duka- to włoski zakład specjalizujący się głównie w szkle.Firma korzysta z okuć wykonywanych przez zewnętrznych podwykonawców, sygnując je jedynie swoją marką. Ten sam zabieg co np. Rocca robi z bateriami. W zależności od modelu , w obu firmach dostaniesz szkło zarówno z uszczelkami winylowymi jak i elastomerowymi i uszczelniane okucia. Osobiście nie widzę różnicy między produktami obu firm, może tylko "dizajn" włoski jest nieco bardziej fantazyjny. Niemcy z kolei starają się zachować wysoką kontrolę jakości i posiadają całkiem sprawny serwis. Rangi na forum zdecydowanie nie są nadawane "od czapy". Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiosenna tęcza 08.11.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Wybór pewnie będzie trudny, bo to firmy na podobnym poziomie technologicznym i z podobnym doświadczeniem. Dla wyjaśnienia - Sanita Line to nazwa serii kabin niemieckiej firmy Vigour. . Vigour robi nie tylko kabiny. Duka- to włoski zakład specjalizujący się głównie w szkle.Firma korzysta z okuć wykonywanych przez zewnętrznych podwykonawców, sygnując je jedynie swoją marką. Ten sam zabieg co np. Rocca robi z bateriami. W zależności od modelu , w obu firmach dostaniesz szkło zarówno z uszczelkami winylowymi jak i elastomerowymi i uszczelniane okucia. Osobiście nie widzę różnicy między produktami obu firm, może tylko "dizajn" włoski jest nieco bardziej fantazyjny. Niemcy z kolei starają się zachować wysoką kontrolę jakości i posiadają całkiem sprawny serwis. Oglądałam jakiś czas temu wanny Vigour. To jest chyba tak, że ta firma w Polsce występuje tylko w sieci Łazienki z pomysłem, czyli w dużych miastach, w kilkunastu salonach. I tu rodzi się pytanie - czy marka związana z jednym dystrybutorem jest pewna. Cieszy mnie, co napisałeś, bo design Vigoura (konkretnie wanny) jest po prostu fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matejko 29.10.2015 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Woda przeciekała gdy lałem prysznicem na szyby. U nas dokładnie to samo, gdy wynajmowałem mieszkanie z narzeczoną. Po kąpieli zawsze pełno wody na podłodze. Trzy razy przyjeżdżali do nas robić ten prysznic – nigdy nie zrobili tak, żeby dobrze było ;/ jak już wybudowaliśmy swój dom i wybieraliśmy prysznic, to opowiedzieliśmy o problemie w poprzednim mieszkaniu w fazie z Warszawy i jakoś mogli zrobić prysznic, z którego nie ciekła woda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.01.2020 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Ja zamawiałam szklaną kabinę prysznicową niecałe pół roku temu. Na szczęście nic nie przecieka, ale tak jak wspominał Charlie, próbę wody zrobiliśmy przed zapłaceniem za montaż. To była zdaje się firma i do dziś nie mam problemów z nieszczelnością kabiny. Także wszelkie przecieki to chyba niestety kwestia feralności wykonania.... Wybaczcie moderację, ale spamerów tępimy bezwzględnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts