belgrano 11.08.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Witam.Mam pewne pytanie. Posiadam domek działkowy rok po generalnym remoncie. Piwnica nie wysoka ok. 2m wysokości 2 okna plastikowe małe. Piwnica wyłożona płytkami, powierzchnia ok. 20m2. Z zewnątrz ściany-fundamenty przysypane na wysokość 1,2-1,5. Na PN stronie na podłodze z płytek skrapla się rosa. Zastanawiam się jak to zwalczyć. Podłoga w tych miejscach jest wyraźnie wysoka. Okno staram się zostawiać uchylone. Zastanawiam się jak zrobić wentylację grawitacyjną dla takiego pomieszczenia może pomóc? Czy zrobić dodatkowy drenaż na zewnątrz? Ściany są suche, tynk ok. trzyma się ładnie. W pomieszczeniu nie czuc wilgoci. Proszę o radę co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 11.08.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Temat był już wałkowany nie raz poszukaj na forum, u mnie punkty rosy tez się robia na plytkach w piwnicy(czasami) teraz rosy nie mam,paczatkiem lata miałem, 2 okna w piwnicy 60x120 uchylone cale lato + wentylacja grawitacyjna, nie przejmuje się tym ze czasem mi się pojawi rosa to normalne wynika z roznicy temperatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgrano 12.08.2013 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Proszę o radę jak zrobić wentylację grawitacyjną? Czy wystarczy u dołu w drzwiach zrobić otwory wentylacyjne jak w łazience a u samej góry wyprowadzić z piwnicy rurą 125 komin? Czy może sama kratkę. Taki sposób wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts