agf 09.10.2014 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 U nas ściany stoją, terriva ułożona, w sobotę zalewają strop A u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doktorant 07.04.2015 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam, odgrzeję temat.Czy ktos buduje Liv 3 G2 w województwie mazowieckim?Zdecydowaliśmy się z żoną, ze to będzie nasz wymarzony dom. Będziemy budować go metodą gospodarczą.Wprowadzamy kilka zmian w projekcie m.in. zamiast dachówki-blachodachówka, zmiana wielkości okien i drzwi wejściowych. Podniesienie poddasza o kilkanaście centymetrów. Zastanawiamy się także z czego budować ściany. Może temat się rozwinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dol 03.05.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Witam jestem z Krakowa i chciałbym budować tez liv 3 w okolicy Szczurowej a co do projektu to chyba dokonamy też zmian itp. A oto kilka wizualizacji Ja postanowiłem częściowo budować systemem gospodarczym i zdaję sobie sprawę z tego ze to potrwa dłużej ale coś za coś . Moja propozycja to: Płyta fundamentowa ? ściany - BK 24 np H+H +20 cm styrop. strop - Terivia dach - blachodachówka lub ceramiczna + ocieplenie wełna 20+10 na ruszcie okna raczej 2 szyby + rolety Nie powiem bardzo mnie zaintrygowaliście tymi kosztami budowy zwłaszcza z okolic Tarnowa i Rzeszowa chodzi mi o koszty odnośnie stanu 0. Byłem do tej pory za płytą fundamentową ale jednak koszty są większe od normalnego i tradycyjnego fundamentowania dla tego tam jest ? .Z mojej okolicy Beton 245 zł /m2 z pompą Drewno 720 zł /m3 są też w okolicy po 600 zł ale to bez impregnowania i mokra tarcica BK 5,5 zł /szt Blacho dachówka 26 zł /m2 Stal 2450 za T /10 mm Przeglądałem masę projektów porównywałem i w kosztach itd. Ciężko się zdecydować zwłaszcza że mam pewne widzimisię jeżeli chodzi o dom i ciężko było mi dogodzić . Mianowicie salon musi być ok 40 m2 przeszklony i otwarty na przyrodę bo uwielbiam iglaki . Zaczynam się zastanawiać i to bardzo poważnie nad podpiwniczeniem domu z uwagi za moje hobby a ono potrzebuje miejsca , a wybudowanie nowego warsztatu to koszty niewspółmierne do podpiwniczenia domu więc wychodzi mi to taniej per saldo . Za tym projektem przemawiało do mnie że łazienki są blisko kotłowni co mi da ciepła wodę natychmiast po odkręceniu i że łazienka z WC i prysznicem są zwarte i obok siebie co ma wpływ na instalacje . Z minusów niestety brakuje mi takiego pomieszczenia na pralnie ale gdy będę robił podpiwniczenie to zrobię ją w miejscu kotłowni a kotłownia będzie piętro niżej w tym samym miejscu. Garaż zostaje zamieniony na biuro z większymi oknami więc wizualnie się zmieni ściana frontowa od strony wejścia do domu . Zastanawiam się również nad schodami gdyż w przyszłości będę dopiero robił coś na poddaszu jak dzieciak dorośnie więc nie wchodzą w rachuba raczej lane- betonowe choć w tym miejscu prawdopodobnie pojawią się schody do podpiwniczenia więc jeszcze tej koncepcji nie przemyślałem do końca bo to znowu jest uzależnione od tego czy piwnice będą czy nie . Edytowane 3 Maja 2015 przez d**ol** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caj99 03.05.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Witajcie podrzuccie prosze ile wyszly Was instalacje elektryczna i wod kan i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriu150792 09.05.2017 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 Halooo . Jest tu jeszcze ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts