aisa222 10.04.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Dziękuję za informację.... bardzo mi się podoba ale boję się, że będzie ciemno. Pokój ma jakieś 14m2....właściwie to widziałabym ją u mnie w sypialni.... dość duży wybór jest na all.... są czarne i białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika1719512173 10.04.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Bardzo ładny kolor w pokoju dziennym! W moim stylu. Można wiedzieć jaki to kolor? Nazwa:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 10.04.2014 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Aisa, nie jest ciemno dasz mocniejszą żarówkę (sprawdź w opisie lampy jaką moc można włożyć w oprawkę) ale nie namawiam, bo "ciemno" to pojęcie względne Bardzo ładny kolor w pokoju dziennym! W moim stylu. Można wiedzieć jaki to kolor? Nazwa:rolleyes: hej Nika@ dziękuję... mnie też się podoba to "lniany zaułek" z Dekorala (chyba z linii fashion) http://ppg.dekoral.pl/img/small2/728.png Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 10.04.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Catti, nie wiem co te laski uwzięły sie na Twoją ławę w salonie. Jest całkiem niezła, bo ma ozdobne nogi Obraz nad stołem jest bardzo dobry, obrazkom nad tv zmieniłabym ramki. Kanapy mogą na razie zostać (chyba że koniecznie chcesz je wymienić) w przeciwieństwie do włochatych narzut. Jaki kolor mają nogi krzeseł? Ładnie by wyglądały półki i szafka tv w podobnej barwie. Jeśli chodzi o wnęki w ścianie, to można zasłonić je całkowicie obrazami A kwiatki na parapecie są OK, tak jak fikus (jest boski taki ogromny) Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 10.04.2014 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Catti, nie wiem co te laski uwzięły sie na Twoją ławę w salonie. Jest całkiem niezła, bo ma ozdobne nogi mają rację Moniss jest stara, za wysoka... koszmarna po prostu i też jej nie lubię kanapy też są stare, mają fatalne obicie i dlatego je zasłaniam a że nie mam na razie nic innego prócz tych włochaczy .... wyleci wszystko w najbliższym czasie... nogi krzeseł są czarne... ale tej zabudowy pod telewizorem nie przemaluję na czarno... półki może wymienię.... kto wie? jak się jakiś koncept stworzy fajnie, że zaglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 11.04.2014 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 No dobra, to teraz ja Catti pokój faktycznie wymaga uporządkowania i ujednolicenia (haaaa, sama mam jeden wielki kipisz, jak znajdę stronkę przez którą mogę wrzucić zdjęcia to wam pokaże) 1. okienka na ścianie - dla mnie do zamurowania 2. ława - wymiana - propozycje *Iw* bardzo, bardzo na tak. Co do gości na takiej otomanie, podnóżku czy jak to kto zwie, można postawić bajeranckie tace a na nich przekąski, drineczki i inne smakołyki, a w dniach bez gości ciapnąć sobie nogi przy czytaniu książki 3. dwie kanapy ustawione naprzeciwko siebie - jak najbardziej tak - narożnik jest mniej poręczny przy gościach - no chyba że ten wielki w kształcie litery "U" a na niego nie masz miejsca 4. Firanka - jak mus to mus i koniec - Twoje poczucie wygody, bezpieczeństwa i SWOBODY jest tu najważniejsze. Rozumiem bo ja też MUSZĘ mieć firany - mieszkanie w bloku na parterze! 5. Krzesła są piękne! Mam nadzieję że one zostają? 6. Gusty malarskie nie podlegają dyskusji - ale, ujednoliciłabym ramy, a osobiście zamiast reprodukcji (no chyba że masz oryginały to przepraszam) dałabym jakieś zdjęcia rodzinne, (sama nie mam ani jednego obrazka na ścianie ) Idę poszukać inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 11.04.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 wierzcie mi, że w tym oknie musi być firana, albo coś, co zasłania... za tym oknem mam taras.... wspólny z sąsiadami (bo to szeregowiec).... czasami jak po umyciu okien nie zdążę jeszcze powiesić firany to sąsiadka macha mi jak kawę piję.............ale to jeszcze nic! pod tym oknem za moim maleńkim trawnikiem jest droga częstego używania, że tak powiem... O kurka wodna! Ale mimo wszystko pomyślałabym o czymś płaskim, nie trójwymiarowym, co uspakajałoby powierzchnie. Np. wiszące panele lub wspomniane już rzymskie rolety. http://www.blindalley.com/portfolios/images/paneltrack02a.jpg http://www.asucssi.com/wp-content/uploads/2013/11/awesome-sliding-panel-track-window-treatment-915x686.jpg http://www.shutters4u.com/uploads/images/Gallery/interior/Door/Panel%20Track%20Shades%20on%20Sliding%20Glass%20Doors.jpg http://st.houzz.com/simgs/c45118fb01648349_4-1708/contemporary-vertical-blinds.jpg I najlepiej w kolorze ściany, żeby po zasunięciu uzyskać efekt właśnie jednolitej ściany, bez wprowadzania kolejnych elementów, pokój i tak musi pomieścić dużo mebli. No dobra, to teraz ja Catti pokój faktycznie wymaga uporządkowania i ujednolicenia [ciach] Co do gości na takiej otomanie, podnóżku czy jak to kto zwie, można postawić bajeranckie tace a na nich przekąski, drineczki i inne smakołyki, a w dniach bez gości ciapnąć sobie nogi przy czytaniu książki AMEN! I jeszcze: nie upieram się, ale gdyby tak półki drewniane, wbudowane w ścianę i przy kominku pomalować na biało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.04.2014 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 jak ja lubię wasze odwiedziny Krzesła są piękne! Mam nadzieję że one zostają? jak najbardziej:yes: to był przemyślany zakup... mam ich 12... 4 ubrane w pokrowce stoją w kuchni, 6 w pokoju, 2 przy biurkach... a w razie organizacji wielkiej imprezy jednakowe przy stołach Gusty malarskie nie podlegają dyskusji - ale, ujednoliciłabym ramy, a osobiście zamiast reprodukcji (no chyba że masz oryginały to przepraszam) dałabym jakieś zdjęcia rodzinne, nie są to jakieś wielkie dzieła sztuki, ale jak najbardziej oryginały te dwa mniejsze piękne pastele dostaną najprawdopodobniej nowe, czarne ramki... już nad tym myślę Idę poszukać inspiracji. :popcorn: uwielbiam inspiracje!! lw, dziękuję za zdjęcia takie ekrany wymagałyby zmiany karnisza na jakieś szyny dokręcone do sufitu.... chyba przyjrzałam się dokładnie i jest to do zrobienia przy najbliższym malowaniu trzeba by go było zasłonić jakąś listwą albo obudować.... na razie łatwiej mi będzie rozejrzeć się za transparentną , lekką firaną... może taka mgiełka w kolorze szampana I jeszcze: nie upieram się, ale gdyby tak półki drewniane, wbudowane w ścianę i przy kominku pomalować na biało??? hm.... to grube, dębowe dechy.... pewnie by się dało, ale nie wiem czy będzie to dobrze wyglądać... myślę o tym blacie pod telewizorem... może blat zostawić drewniany? jak znajdę stronkę przez którą mogę wrzucić zdjęcia to wam pokaże możesz też wrzucić zdjęcia bezpośrednio z twojego komputera na pasku narzędzi w twoim okienku odpowiedzi masz ikonkę "dodaj zdjęcie" (taki obrazek) musi mieć tylko nie za wielki rozmiar... klikasz i zdjęcie ładuje się na serwer i dołącza do wiadomości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.04.2014 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 mnie się panele podobają, ale faktycznie u kogoś lub w jakimś wnętrzu, gdzie okno jest na stałe, a nie jest często uczęszczanymi drzwiami... u mnie mogłyby być opcją "na zimę", bo od wiosny do jesieni te drzwi są eksploatowane prawie non-stop traktujemy ten taras jak dodatkowy pokój i jak tylko jest pogoda to siedzimy tam częściej niż w pokoju ale cieszę się, że lw się tak stara podrzucać super propozycje.... co do oddzielenia się od sąsiadów to jest kratka i zielona ściana nie mieliśmy wpływu, bo sąsiedzi pierwsi zagospodarowali swój taras, a my dopiero rok później wbiliśmy się w podobną konwencję (żeby było spójnie) i zrobiliśmy podobnie, choć nie tak samo... jak pojawią się liście to nic nie widać... co najwyżej słychać no, ale na to już rady nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 11.04.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Panele - podobają mi się u kogoś, u siebie ich nie widzę. Okno balkonowe czy tarasowe otwieram kilka razy dziennie, więc tkanina w oknie jak dla mnie praktyczniejsza, ale ja lubię ładne firany (tkaniny). Inspiracje *Iw* są przepiękne, szczególnie ta trzecia, w ogóle dziewczyna ma talent do wyszukiwania pięknych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.04.2014 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Inspiracje *Iw* są przepiękne, szczególnie ta trzecia, w ogóle dziewczyna ma talent do wyszukiwania pięknych fotek prawda?? też tak uważam lw, jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 11.04.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Nie wiem, co mi na oczy padło! Ubzdurałam sobie, że telewizor wisi u Ciebie nad kominkiem W takim razie jestem gotowa odstąpić od koncepcji dwóch kanap ustawionych równolegle. Jeśli masz czas i ochotę pobawić się, spróbuj ustawić jedną kanapę na ścianie pod okienkami (z boku kominka), a drugą w L, przodem do telewizora. Bo może jednak narożnik miałby tam sens :? I na pewno masz za dużo stołów i stolików - ława, okrągły stolik, stół jadalniany w takim pokoju - za dużo. Ja wyniosłabym coś już teraz (i na pewno nie byłby to stół ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.04.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Nie wiem, co mi na oczy padło! Ubzdurałam sobie, że telewizor wisi u Ciebie nad kominkiem a boś się naoglądała pięknych wnętrz takie tu inspiracje wklejasz no niestety.... Jeśli masz czas i ochotę pobawić się, spróbuj ustawić jedną kanapę na ścianie pod okienkami (z boku kominka), a drugą w L, przodem do telewizora. mam czas, ale to się nie sprawdzi bo ta druga kanapa stałaby "w drzwiach" poważnie by to zaburzało ciąg komunikacyjny wierz mi, że te kanapy stały już wszędzie ale nie mogą stać w przejściu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=254311&d=1397243481 szafka w rogu do wywalenia to tymczasowy kredens na szkło i barek.... Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 11.04.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Catti, to Ci wpadłow w oko u Vesi? http://3.bp.blogspot.com/-0hvNktcC31Q/Tq-WhOeFvcI/AAAAAAAAUIk/otzJ3yz2fTY/s640/GRANT+BEIGE+BM3.jpg Bo to jest cudowny patent: jak mieć stolik i nie mieć stolika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 11.04.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 wierz mi, że te kanapy stały już wszędzie ale nie mogą stać w przejściu Ale mi chodzi tylko o przymiarkę i docelowe wstawienie tam narożnika. Ten jest dość mały http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ektorp-sofa-narozna-__0096930_PE237079_S4.JPG lub w wersji z leżanką: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/ektorp-sofa--osobowa-i-lezanka__0107779_PE257553_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.04.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Catti, to Ci wpadłow w oko u Vesi? Bo to jest cudowny patent: jak mieć stolik i nie mieć stolika. nie to: http://hirshfields.files.wordpress.com/2010/08/revere-pewterdecorpad.jpg taka piękna, równiutka galeria w kwadratach... widzę ją w czerni ale tam faktycznie jest stolik, a jakoby go nie było chociaż u mnie obawiam się, że nie dostanę pozwolenia na taki eksces ale kto wie?? to szkło czy plastik? jak myślisz? wersję z leżanką poważnie brałam pod uwagę ale nie w tamtym miejscu przy drzwiach nawet mam ją już przemierzoną podoba mi się pomysł wylegiwania się w dwójkę przy oglądaniu filmu.... chociaż teraz i tak najczęściej oglądamy w sypialni w ogóle to bardzo podobają mi się ektorpy.... są zgrabne, wygodne, dość eleganckie, niedrogie.... można za jakiś czas zmienić pokrycie... Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 11.04.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 u mnie obawiam się, że nie dostanę pozwolenia na taki eksces ale kto wie?? No i to jest największy problem .... chociaż powiem Ci, że po dłuższym czasie wszystko da się przepchnąć ..... teraz to wiem.... ale wcześniej też nie wiedziałam .... no trudno już..... czas gra na moją korzyść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 12.04.2014 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) z rzutem nie jest tak prosto przerobiłam tak "mniej/więcej" stary plan (jeszcze sprzed remontu i wywalania ścian) i naniosłam wymiary.... ale pewnie nie co do cm na razie na nic innego nie mam niestety czasu, więc to tylko tak poglądowo..... sorry za jakość, ale ze mnie taki planista jak..... ale może coś komuś zaświta.... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=254353&d=1397296336 tego kwadraciku na środku nie bierzcie pod uwagę, bo tego już nie ma... to stary filar nośny... wywalony kiedyś ten pokój miał inny kształt (beznadziejny), bo wydzielona była loggia - niby balkon... Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 12.04.2014 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 .. chociaż powiem Ci, że po dłuższym czasie wszystko da się przepchnąć ..... teraz to wiem.... ale wcześniej też nie wiedziałam .... no trudno już..... czas gra na moją korzyść czyli jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 12.04.2014 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 jeszcze trzeba umieć to tam nanieść a może jest jakiś prosty program w stylu ikea planer? muszę do nich zerknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts