channel8 13.04.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Ja ostatnio rysowałam na kartce w kratkę - przyjęłam 1 kratkę jako 10 cm, powycinałam z innej kartki bryły o wymiarach mebli i przestawiałam nimi na planie. Nie znam programów do aranżacji....a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 13.04.2014 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 wiadomo... na kartce ale fajnie, żeby to działo się tutaj.... ale niestety Ikea ma tylko kuchnie i chyba sypialnie.... a szkoda, że nie mają dziennych próbowałam dziś przy kawie z programem mebli Forte, ale to nie na moje nerwy ciągle coś klikam nie tak bez szans zostają inspiracje i wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 15.04.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Super to okno i właśnie jego mocny punkt: zasłony w kolorze ściany. Moim zdaniem optycznie ratuje się bardzo dużo przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 15.04.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Catti, czy pozwolisz mi na prywatę? Muszę podjąć ostateczną decyzję w sprawie umiejscowienia i rodzaju kominów systemowych, a co za tym idzie wyglądu kominka w salonie. No i chciałabym wszystkich Twoich gości oraz Ciebie ściągnąć na chwilę na mój wątek salonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 15.04.2014 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) przybiegłam donieść, że w wątku o szarościach Elfir wrzuciła inspirację, w której jest dokładnie taka dekoracja okienna, o jakiej myślałam (post #5423). chodzi o małe okno nad kanapą dziękuję ci doniesicielko , że trzymasz rękę na pulsie.... bałaś się podkraść? http://img694.imageshack.us/img694/291/1e7f1b4cf4bc76f2a8d9098.jpg też widziałam to zdjęcie, ale na tą roletę nie zwróciłam uwagi pewnie dlatego, że jestem zafiksowana moim karniszem, który już wisi ale szczerze mówiąc nie widzę tego u mnie.... nie gniewajcie się, bo wiem, że macie szczere chęci i doceniam to okno jest duże.... taki wielki płat jednolitego beżowego materiału? Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 16.04.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 [ATTACH=CONFIG]248563[/ATTACH] .. Witam. Catti co to jest za tapeta , poproszę o informację :) ( ta po lewej ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 16.04.2014 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam. Catti co to jest za tapeta , poproszę o informację :) ( ta po lewej ) Pozdrawiam witaj ale trudne mi dałaś zlecenie tapeta kupiona w Castoramie... nie pamiętam jakiego producenta... odszukałam fakturę i niestety jest tylko symbol 729164 (mam nadzieję, że faktycznie dotyczy to tej tapety, o którą pytasz ) zadzwoniłam jeszcze dla pewności do sklepu, gdzie kupowałam i pan udzielił mi informacji, że nie mają nazwy w systemie, ale we wszystkich Castoramach można ją znaleźć po tym numerze, przy okazji sprawdził mi stan w pobliskich sklepach.... 10 rolek jest jeszcze w Gliwicach .... znaczy wczoraj było to tak na wypadek gdybyś chciała sprawdzić "na żywo" jest dość ciemna w kolorze taupe z brokatem, ale polecam, bo jest na tyle efektowna, że wszyscy się zachwycają też pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 16.04.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 ale trudne mi dałaś zlecenie zadzwoniłam jeszcze dla pewności do sklepu, gdzie kupowałam i pan udzielił mi informacji, że nie mają nazwy w systemie, ale we wszystkich Castoramach można ją znaleźć po tym numerze, przy okazji sprawdził mi stan w pobliskich sklepach.... :jawdrop:Catti bardzo serdecznie Ci dziękuję:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.04.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Roletka na inspiracji świetna, bardzo fajnie wpasowała się w to wnętrze, ale jej wada jest to że jak zasłonić okno to NIC nie widać! A podniesiona odsłania okno całkowicie. Firanka ma tę zaletę, ze od wewnątrz wszystko widać, pozostając z zewnątrz niezauważalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 17.04.2014 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 mnie się wiele rzeczy podoba.... rolety rzymskie są bardzo eleganckie.... wygrywają dziś z firanami... i dobrze! kiedyś na półpiętrze jak już nie mogłam patrzeć na moją starą firankę to powiesiłam na żabkach szeroki, kaszmirowy szal w beżowo-złote pasy wisiał tak z rok i wyglądał jak roleta, dopóki nie zamówiłam rolet dzień-noc szkoda, że nie mam zdjęcia może w pokoju zrobię powtórkę z rozrywki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 17.04.2014 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) nabiłyście mi głowę roletą, lambrekinem, pasem tkaniny w kolorze ścian i nie wiem czym tam jeszcze i efekt jest taki, że popełniłam coś na kształt zupełnie przypadkiem podjechałam dziś do Pepco po dużą miskę... a tam.... milion różnych rzeczy oprócz misek wpadł mi w oko bieżnik w pasy... o jakże znajomej nazwie "Luize" kupiłam dwa i miałam je położyć na białym obrusie na stole (w poprzek) ... ale pomyślałam sobie, że najpierw je zawieszę.. gdzie? i zagadka rozwiązana.... wieszałam trzy razy najpierw pasy.... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=255319&d=1397749320 potem jasną, czyli drugą stroną... wtedy pasy delikatnie przeświecają.... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=255321&d=1397749330 a na końcu pasy w środku spięte razem, a po bokach jasne... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=255322&d=1397749341 i tak zastał mnie na drabinie małż.... "O! jak fajnie.... może być :yes:" ... rzekł on był na razie wisi.... niewyprasowane,pogniecione od sklepowego składania ale chyba na święta zostanie, a potem pomyślę o czymś podobnym... szytym na wymiar chyba, że mnie zjedziecie totalnie.... z góry na dół kubłem zimnej wody .... brr!! Edytowane 17 Kwietnia 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 17.04.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 No, no.... Całkiem dobrze to wygląda - zwłaszcza opcja nr. 1 Ja bym zostawiła nie tylko na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 17.04.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 A ja się nie wypowiem, bo się nie znam.... ale beniamin niezmiennie piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 18.04.2014 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 No, no.... Całkiem dobrze to wygląda - zwłaszcza opcja nr. 1 Ja bym zostawiła nie tylko na święta zostawię na jakiś czas, ale chyba tą trzecią wersję... tym bardziej, że ciekawie wygląda też z zewnątrz, a poza tym wieczorem ten jasny materiał zlał się zupełnie ze ścianą, zasłonił puszkę z rolet.... no i nie straszy pusty karnisz A ja się nie wypowiem, bo się nie znam.... ale beniamin niezmiennie piękny beniamin serdecznie dziękuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 19.04.2014 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 wpadłam Wam życzyć .... Dobrych Świąt...... po wczorajszej lekturze "Zwierciadła" życzę, byście były przede wszystkim dobre dla siebie a przy okazji mojego buszowania po necie przy popołudniowej kawie znalazłam ostrzeżenie wklejam sobie ze strony "dekorator amator" z tematu o ikeowych sofach: cytuję: Nie kupuj sofy z leżanką, czy też narożnika, który nie ma oparcia (najlepiej z poduszkami) na całej długości – tak jak nasz Kivik. Nie nie nie! Szczególnie w małych mieszkaniach, gdzie sofa jest głównym meblem do siedzenia takie rozwiązanie się nie sprawdza. Gdy przychodzą goście sofa z 3-osobowej, robi się 2-osobowa, nikt nie chce siedzieć na miejscu leżanki, bo nie można wygodnie się oprzeć, a głupio w gościach (przynajmniej na początku imprezy;) leżeć. Znacznie lepszą opcją jest zwykła sofa 3-osobowa plus puf, który można w razie potrzeby odsunąć. Może też robić za stolik albo rezerwowe siedzenie. gdyby tu przypadkiem zawędrował ktoś, kto ma w salonie sofę z leżanką i może potwierdzić bądź zaprzeczyć temu ostrzeżeniu, uprzejmie proszę o pozostawienie opinii z góry dziękuję http://www.bg.pcz.pl/sites/default/files/trzy%20jajka.jpghttp://www.bg.pcz.pl/sites/default/files/trzy%20jajka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika1719512173 22.04.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 To nieźle=/ a ja chciałam kupić narożnik z leżanką do salonu:( czekam na opinie na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika1719512173 22.04.2014 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Dodam że mam mały salon jedyne 25m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 23.04.2014 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 a ja chciałam kupić narożnik z leżanką do salonu:( nie wiem czy tu doczekamy się jakiejś opinii ale nie traćmy nadziei mój dzienny szumnie nazywany salonem też mały a przed remontem to już był w ogóle fatalny.... to teraz jest lux i tej wersji przychodzi mi się trzymać w święta rozstawiłam kanapy zupełnie i odsunęłam stolik jak radziła Lui.... zrobiło się dużo miejsca ale za to wyeksponował się siłą rzeczy szpetny dywan więc się zastanawiam czy najpierw zbierać na dywan czy na kanapy? tak czy tak mam trochę czasu na wirtualne urządzanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 23.04.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Catti, a ja mam pomysł na tanie meblowanie, tak aby mieć i kanapę i dywan:) Czasami na Tablicy lub Allegro można tanio kupić używane kanapy w dobrym stanie. Albo na wyprzedażach np. w Agacie lub kanapy powystawowe. Co do dywanów, to ostatnio szukałam jakiegoś do siebie. Ładne i tanie ma firma Agnella, ale mnie osobiście podoba się najbardziej jeden z wełnianych dywanow z LM oraz niewiele tańszy z Casto. A miałam kupić coś niedrogiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 24.04.2014 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 w sumie nie mam na razie ciśnienia, że natentychmiast musi być zbieram środki, że tak powiem i staram się wymyślić koncepcję... jak się owa wyklaruje, to się zacznę poważnie zastanawiać i drążyć.... na razie obstawiam Ikeę jeśli chodzi o kanapy.... co do dywanu to kompletnie nie wiem jaki będzie pasował wieki już się za żadnym nie rozglądałam, więc nawet nie wiem jakie są ceny... na razie mam frajdę w oglądaniu zdjęć ładnie urządzonych niewielkich salonów... znalazłam przez przypadek blog (nawet dwa! ) gdzie urządzonych jest ponad 130 kawalerek wiem już na pewno, że chcę mały, niski stolik, albo dwa.... że zamiast kanapy z leżanką można mieć kanapę z podnóżkiem, który też może służyć jako stolik.. że podobają mi się duże, piękne tace, które stoją na takich podnóżkach.... coś mi się tam już klaruje ale do finishu daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts