Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza do poprawki....

Recommended Posts

Podobno imageshack zrobił się płatny.... ale szczegółów nie znam .... nie mniej jednak fotki na początku muszą wrócić ;)

Co do schodów sie nie wypowiadam .... u siebie mam ale ich nie ruszam.... klatki też nie.... nie moje :p ale gdybym miała wybrać to też nie wiedziałabym co :p wszystkie pokazane są piękne ;)

• Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja dlatego m.in. ładuję z kompa, bo nawet jak przeniosę z dysku na dysk, to z wątków nie znikają :)

nooo :)

bo są załadowane na muratorowy serwer ;)

Aisa :bye:

gdzieś ty się podziewała :rolleyes:

myślę, że masz rację.... bez zdjęć na początku wątek jest niekompletny :D

tylko gdzie ja je mam?? :eek:

na imageshacku też ich już nie widać :sick:

zrobiłam porządki mniej więcej od połowy wątku :cool:

są aktualne zdjęcia, te wcześniejsze dodam jak będę miała trochę więcej czasu...

na imageshacku zostały tylko numery plików.... zdjęć nie widać, więc pewnie ich nie ma...:(

trudno :mad:

pewnie w wielu wątkach są teraz dziury i braki, bo imagesh był chyba jednym z bardziej popularnych :sick:

szkoda....

mnie znikają zdjęcia a mam prywatny płatny serwer... i dodawałam dopiero co. Powiszą tydzień, dwa, czasem parę dni i już ich nie widać. Podejrzewam, ze to wina jednak forum. W ten sposób "zachęca' nas do wgrywania zdjęć na forumowy serwer. A wiadomo wgrywając zdjęcia oddajesz je na własność a z zewnętrznego serwera zawsze możesz usunąć.

Andariel, nie oddajesz zdjęć na własność, chyba, że podpiszesz zgodę na ich wykorzystywanie, a i wtedy musi być określony zakres wykorzystania. Wtedy nadal jesteś ich właścicielką i wykorzystujący, np. publikując je w formie drukowanej, bądź internetowo, ma obowiązek podawać informację kto zdjęcie wykonał, albo z czyjego archiwum jest zaczerpnięte.. Prawo autorskie dotyczy także i tych naszych amatorskich fotek.

Nie sądzę by woleli abyśmy zdjęcia wgrywali na serwer. Gdyby tak było to by limitu nie było 5 zdjęć na posta i jeszcze chyba jakiś dzienny jest ale pewna nie jestem. Zdjęcia zajmują bardzo dużo miejsca na serwerze a serwery kosztują wcale nie mało. Z tego samego powodu serwisy ze zdjęciami dają limity. I pewnie też dlatego z czasem usuwają zdjęcia. Czasem jest tak że jak użytkownik nie loguje się do jakiegoś serwisu np pół roku, rok to konto jest usuwane.

A z oddawaniem zdjęć na własność to wszystko zależy od tego jaki jest regulamin. Słyszałam o sytuacjach gdy serwisy zastrzegały sobie możliwość wykorzystywania zdjęć do celów marketingowych i nie tylko. Jakaś babeczka się zdziwiła widząc na bilbordzie własne dziecko i to na zdjęciu które sama zrobiła i wstawiła na jakiś portal. Podobno na popularnym ostatnio portalu społecznościowym też w regulaminie jest podobny zapis. Ale zdjęć nie sprzedają z tego co wiem.

edit:

Pestka ma rację w tym że prawo autorskie jest niezbywalne z tego co pamiętam. Jednak majątkowe już tak.

Edytowane przez Doriko

Autorskie też można zbyć. Jest taka formuła umowy, która dozwala potem nabywcy dokonywać dowolnych zmian w przedmiocie umowy, oczywiście wtey kasa za coś takiego jest wielokrotnie wyższa. Natomiast informacja o tym, kto projekt wyjściowy zrobił nadal wędruje za dziełem, choć najczęściej wtedy autorzy wolą z tego przywileju zrezygnować. Bardzo, bardzo rzadko twórcy godzą się na taką umowę.

Jeszcze nie mam mojego laptopa.... korzystam z laptopa córy.... ale mam nadzieję, że już niedługo.... ehhhh ;)

Ale jak tylko mam okazję to sprawdzam co się u Was dzieje :D

a już miałam nadzieję, że zobaczę twoją sypialnię w całej okazałości :)

ale nic to.... co się odwlecze.... :D

Hej dziewczyny a korzystacie z photobucket?

cześć Dzazgunia :)

witaj....

ja nie korzystam, w ogóle się nie znam na tych wszystkich foto-serwisach...

kiedyś mnie nauczono krok po kroku na imageshacku.... potem tu doczytałam jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne i tyle :cool:

i generalnie jestem zadowolona, że udało mi się to opanować w jako takim stopniu, bo moje umiejętności są ..... no ....:cool:

jam samouk :D

wklejam od Kamiku, bo mi pięknie odpowiedziała :wiggle:

Witam Cie Catti i ja :bye:

Dziekuje za mile slowa odnosnie domku :)

Jesli chodzi o balustrade - podgladaj i sciagaj ile chcesz :D milo, jesli jakas czesc wnetrza naszego gniazdka moze byc inspiracja dla innych :wiggle:

Niestety dokladnej ceny teraz nie pamietam, poza tym raczej nie udaloby mi sie ustalic samego kosztu balustrady, bo cene mielismy skalkulowana razem ze schodami.. :rolleyes: Calosc wyszla ok. 16 tys i bylo to jakies 1,5 roku temu.

Z balustrady jestem bardzo zadowolona i jesli kiedys gdzies mialabym na nowo stac przed wyborem, to przynajmniej na ten moment zdecydowalabym sie takze na taka wersje :yes:

Balustrada jest bardzo stabilna - wg stolarza zalezy to od slupkow laczacych, bo na poczatku chcialam miec wezsze, ale odradzal wlasnie z uwagi na stabilnosc konstrukcji. Nie mam tez problemu z jej czyszczeniem, robie to maks raz na 2 mies. i mycie zajmuje doslownie chwilke. Nie wiem, czy to ze wzgledu na fakt, ze nie mamy zwierzat, jak rowniez dzieci, tzn. pierwsze bedzie z nami juz lada dzien :lol2: Moze ten wyglad i czestotliwosc mycia balustrady sie zmieni, kiedy synek zacznie zostawiac na niej slady swoimi raczkami :D

Jesli bedziesz miec jeszcze jakies pytania - smialo, zapraszam :)

na razie nie mam więcej pytań....

stolarz się nie odezwał :rolleyes:

• 2 weeks później...

klamerka w roli chwytnika :D

znalezione.... na tym właśnie blogu podpisanym na zdjęciu ;)

łatwe do zrobienia/przyklejenia

i jakże praktyczne :yes:

http://1.bp.blogspot.com/-cLGuLezqTi0/UR7AIEqSejI/AAAAAAAAGOc/iK5wqu2Hhuk/s640/DSCF5322-horz.jpg

poczynię w najbliższym czasie :cool:

bo wreszcie będę miała czas....