Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza do poprawki....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Catti przejrzalam od before/after ;) ostro się wziełaś za ten dom ;) same balustardy już zmienily charakter calkowicie , nie wiesz jak żałuję ,że kupiłam swoje wielkie cos zdaje sie dfm a nie 2 dlugie ektorpy ile razy jestem w ikei żal mnie ściska jak je widzę są po prostu idealne wygodne do bólu ;) i tak przytulnie wyglądają nic ich nie pobije w nadawaniu przytulności wnętrzu świetny wybór zazdroszcze i bede sie meczyc na swoim narozniku ych jest jeszcze szansa ze dzieci zmasakrują go w pierwszym roku używania ;) jakie masz plany na teraz wnętrzarskie?

oj tak!

kocham moje kanapy i za wygodę i za wygląd :)

i za to, że są lekkie, mobilne i nie zajmują dużo miejsca....

miałam obawy, czy dwie dwójki dadzą radę.... jak najbardziej!!

pomysł z podnóżkiem też trafiony i z powodzeniem mogę takie rozwiązanie polecić każdemu, kto się waha czy kupić sofę z leżanką czy bez....

jakie masz plany na teraz wnętrzarskie?

nic wielkiego ;)

muszę kupić wreszcie brakujące lampy: do sypialni czarny żyrandol, do przedpokoju plafon i kinkiet, do przedsionka nową lampę, bo mi małż przy wnoszeniu drzwi rozwalił klosz.... pomalować metalowe futryny, kupić nowe ramki, wymienić biurko na półpiętrze, albo zaaranżować tam coś na nowo... przydałaby mi się też nowa szafka w łazience na dole, bo jak postawiłam tam wiklinową 10 lat temu, to tak stoi :cool::cool::cool: ffffstyd!!!!

ale jakby się tak przyjrzeć, to poprawiać można bez końca :lol2:

Aisa, skorzystać z prawa poprawiania bez końca? :lol2:

toć chyba nie będziesz poprawiać już tego, co udało ci się świetnie urządzić.... twoje metamorfozy wyszły prawie tak jak w programie "Dorota was urządzi", na który natknęłam się przypadkiem na tvnplayer i obejrzałam ostatnio wszystkie dostępne odcinki ;)

uwielbiam takie programy.... ograniczony budżet, pomysłowość.... i wszystko w 3 dni :D

gdyby ktoś był zainteresowany obejrzeniem.....zamieszczam krótkie sprawozdanie z odcinków (absolutnie subiektywne :) )

Dorota was urządzi

1. sypialnia z własnoręcznie zrobionym zagłówkiem (piękna!) z odnowionym sekretarzykiem, siedziskiem pod oknem, wykorzystaniem luster za stolikami nocnymi....

2. pokój dziecięcy z fajną zabudową okna i świetnym drzewem - półką (w dodatku z oświetleniem) i kolorowymi pomponami podwieszonymi pod sufitem...

3. pokój dzienny z pomysłowym portalem kominkowym, w którym wykorzystano lustra odbijające światło świec i pomysłowo udekorowano ściany kawałkami tkanin oprawionymi w ramy jak obrazy, a właściwie barwne plamy....jak najbardziej w stylu klasycznym...

4. pokój dzienny w bardzo nowoczesnym stylu z białą ceglaną ścianą, galerią z plakatów, odnowionymi krzesłami, meblami z palet i skrzynek... utrzymany w biało-czarnych kontrastach z kolorowymi akcentami...(totalnie nie w moim guście, ale młodym na pewno się podoba!)...

5. łazienka glamour (maleńka) z kaflami tylko do połowy ściany, wanną wolnostojącą, oknem(!) nad wanną z widokiem na rzymskie dachy, gzymsem, kotarą...pięknymi lampami i pomysłową magnetyczną ramką na wsuwki, spinki i inne małe metalowe drobiazgi..... cud miód!!! absolutnie zachwycająca!!!

6. salon z kominkiem (z wielkim lustrem nad kanapą powiększającym przestrzeń), z wykorzystaniem zabudowanego balkonu, fajny, ale nie porywający....

7. pokój małego piłkarza/kibica/alergika...nastolatka.... z fajnym stolikiem, który stoi na piłkach, z zieloną ścianą i koszulką oprawioną jak plakat...

8. sypialnia ze skosami i podwyższeniem... z pomysłem na elegancką lamperię zrobioną z listewek, fajne stoliki nocne, baldachim... wyszło bardzo przytulnie i elegancko....

9. pokój dzienny ze ścianą w paski, trochę w stylu marynarskim (mnie nie powalił, choć kanapa z granatową lamówką piękna)....

odcinek 10 dopiero za trzy dni :eek:

będzie znowu jakaś sypialnia....

Aisa, skorzystać z prawa poprawiania bez końca? :lol2:

toć chyba nie będziesz poprawiać już tego, co udało ci się świetnie urządzić......

No jak nie jak tak :D

Teraz na tapecie jest przedpokój (ale najpierw wymiana drzwi), potem kuchnia a jak mój małżonek ochłonie to jadalnia :D:D

W wolnej chwili przeglądnę odcinki Doroty ;)

No jak nie jak tak :D

Teraz na tapecie jest przedpokój (ale najpierw wymiana drzwi), potem kuchnia a jak mój małżonek ochłonie to jadalnia :D:D

ale ekstra!!

ale, że kuchnia? znowu? :lol2:

to się rozszalałaś.... będę kibicować!

Catti, narobiłaś mi "smaka" na ten program.

A nie wiesz, czy można gdzieś stare odcinki znaleźć na necie?

ja właśnie na necie znalazłam (tvnplayer) i wydaje mi się, że to pierwsza seria... ;)

są odcinki od pierwszego do bieżącego....

Właśnie obejrzałam pierwszą część (metamorfoza sypialni, zagłówek, ławka tapicerowana pod oknem). Nie sądzicie, że koszt jest bardzo wysoki? Wg mnie każda z nas umiałaby dokonać takiej zmiany za mniejsze pieniądze... A może się mylę?

nie wiem.... mnie się wydaje, że koszty nie są wygórowane...

w całość wchodzi i nowa wykładzina i zasłony i materiał....lampy, poduszki, materiały dekoracyjne....farba...

praktycznie wszystko nowe :cool:

koszt zagłówka to tylko niewielka część wszystkich kosztów, skoro z materacem kosztowało 1400 zł... :eek: (od zera!)

zresztą ta metamorfoza była chyba najdroższa.... pozostałe zamknęły się w niecałych 7.000....

ale twoja Lui będzie pewnie fajniejsza!!

widziałam zajawki i baaaardzo mi się podoba! :)

nie mogę się już doczekać....

dziękuję wam za odwiedziny :hug:

• 1 month później...
Co wyjdzie, to się okaże ;)

wyszło bardziej niż świetnie!

no, ale to już wszyscy wiedzą ;)

przyszłam dokończyć to co zaczęłam, bo wygląda na to, że Dorota z programu j/w skończyła już urządzanie w tej serii...

w kolejnych odcinkach:

10. sypialnia nie tylko dla faceta, absolutnie zachwycająca w swojej prostocie, z wnęką przerobioną na garderobę, kolorowym zagłówkiem z obitych prostokątów i wielkim podświetlanym zdjęciem..

11. salon/pokój dzienny w stylu glamour z galerią wokół telewizora i różnymi lustrami w całym pomieszczeniu.... niezły, ale nie powalający...

12. ostatnia realizacja - przedpokój- kompletnie mi nie przypadła do gustu, pewnie przez zastosowany kolor... powiem nieskromnie... mój ładniejszy ;)

a teraz trochę wnętrzarsko:

czy takie stoliki będą u mnie pasować??

http://twojemeblowanie.pl/nolans.JPG

bo się zastanawiam....

te moje stare całkiem fajnie sprawdziły się jako komplet większy/mniejszy, bo w razie potrzeby rozstawione dają radę coś tam pomieścić, a na co dzień nie zajmują za dużo miejsca....

no i powoli moja stara kuchenna bateria dogorywa....:(

co polecacie?

Catti trochę chodzę za Toba dziś ;) jakby nie zauważyła ;)

iiiii doczłapałam się w końcu do Ciebie :)

pierwsze to pochwalę świateczny wianek - rewelacja :) poprosze na przyszły rok o instruktaż :)

teraz na wielkanoc też będziesz coś robić ??

ja mam sporo pomysłów i planów na różne rzeczy, ale czas mi tak umyka, że zanim pomyślę to już mam tysiąc innych zajęć ....

świetne te stoliki :) chcesz akurat taki kolor ?? masz dostawcę / wykonawcę ??

pokaże Ci jaką wersję wybrałam dla siebie (tylko cena mi nie odpowiada), póki co wysyłam zapytania do firm, nawet do jednej dość znanej i chwalonej

ale niestety cisza :(

http://blowupdesign.pl/5165-thickbox_default/skandynawski-stolik-oslo-o-ciekawym-wyszukanym-ksztalcie.jpg

takie też są ciekawe

http://blog.pufadesign.pl/wp-content/uploads/2012/07/stolik-kawowy-around-muuto0.jpg

Słonko :hug:

no widziałam, że dziś dreptasz trochę po różnych wątkach, które i ja odwiedzam...

strasznie się cieszę, że wpadłaś i do mnie :)

wianek to nic trudnego... miałam stary, z którego zerwałam jakieś sztuczne kwiaty i zielone gałązki i na tej bazie klejarką przymocowałam bombki... jestem z niego bardzo dumna :wiggle: tym bardziej, że czyniłam takie coś pierwszy raz w życiu, a podpierałam się instruktażem na youtube ;)

tak pięknie tam wyglądał, że wisiał prawie do połowy lutego i z wielkim żalem go schowałam :rolleyes:

tym pytaniem

teraz na wielkanoc też będziesz coś robić ??

mnie zainspirowałaś, bo przecież z pisanek też można podobny zrobić :yes::yes:

muszę nad tym pomyśleć i rozejrzeć się za odpowiednimi ;)

świetne te stoliki chcesz akurat taki kolor ?? masz dostawcę / wykonawcę ??

stoliki znalazłam na allegro

są albo z białym blatem :no: albo z żółtym :no: (do niczego mi takie nie będą pasować) albo właśnie z takim ciemnoszarym...

cena nie zabija, a wręcz jest przystępna, więc się poważnie zastanawiam... tym bardziej, że kanapy są ani brązowe ani szare, więc chyba by to spasowało :confused:

teraz blaty w małych stolikach (strasznie starych, co zjechały z mieszkania studenckiego) mam czarne, a nogi szare i jest ok....

w tych akurat podoba mi się też to, że mają jasne nogi, a u mnie trochę tego jasnego drewna jest... no i ten kształt :rolleyes: (można zestawić obok siebie w pionie, albo w poziome, albo jeden pod drugim :D ).... widzę wiele możliwości aranżacyjnych, tym bardziej, że u mnie dwie jednakowe kanapy i w jakiejś wersji każda może dostać swój stolik :rotfl:

wybrane przez ciebie też trochę podobne tylko chyba niższe....

bardzo drogie??? rzuć ceną to porównamy ;)

tace może i ciekawe, ale u siebie ich nie widzę.... nie chcę typowo okrągłego stolika....

albo kwadratowe, albo właśnie takie podłużno-owalne mi potrzebne....

• 2 weeks później...

w sumie to jeszcze nie wiem co z tym wiankiem ;)

boję się, że wyjdzie kiczowaty w moim wykonaniu, bo pisanki są kolorowe i matowe (nie to co błyszczące bombki) :cool:

no i nie mam wianka-bazy....

może zrobię inny?

nie wiedziałam, że kupno czarnego żyrandola jest takie trudne :bash:

albo był błyszczący, albo wcale nie taki czarny jak go malują, albo z kryształkami, albo z innymi świecidełkami, albo za wielki, albo za szeroki i jakiś taki nieforemny.... albo cenę miał jak za wczasy (!??!)........już myślałam, że ta moja sypialnia nie doczeka się lampy, ale znalazłam wreszcie:

czarny jak smoła

zgrabny

matowy

pięciożarówkowy

bez zbędnych dupereli

no i co najważniejsze... w promocyjnej cenie 179,00 zł. ;)

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/647/1406647/product/zyrandol-roza,big.jpg

wprawdzie przewidziany na wygląd żarówkowy (i wtedy daje duuuużo światła), ale mnie podoba się bardziej z abażurami, które dokupiłam osobno, a na których trochę podobny wzór, co na tapecie tylko w odwróconych kolorach.....

uff!

wisi :wiggle:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=309676&d=1427055871

zdjęcie oczywiście nie oddaje ani uroku ani prawdziwych kolorów kloszy, ale mnie podoba się bardzo, a co najważniejsze pasuje!

jedna lampa z głowy :D

IMG_0751.jpg