Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza do poprawki....

Recommended Posts

Catti dzięki )

Lw dziękuję za odzew :)mogę prosić o namiar na tego producenta ?? zrobi mi kanapę na wzór np. Sits ??

gdzie u siebie masz relację z zakupu ?? na której stronie ?

Ojej, Słoko, najmocniej Cię przepraszam, napisałaś dzień przed moim wyjazdem na wakacje :) Twój post po prostu mi umknął. Napiszę do Ciebie na priv.

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po miesiącach podglądania ujawniam się i niezmiennie kibicuję :D

no witam Cię oficjalnie dobry duszku :hug:

przenoszę Cię do mnie :lol2:

Zajrzałam na pierwszą stronę Twojego wątku ze zdjęciem półpiętra :)

Fantastyczna ściana z oknem do zagospodarowania :)

to zdjęcie jest już na szczęście dawno nieaktualne :cool:

koszmar po prostu i wstyd :bash:

okno zagospodarowane ;)

powiesiłam roletę dzień/noc i jestem z niej bardzo zadowolona... sąsiad już mnie nie widzi jak pomykam po schodach :D

cały kąt zabudowałam regałami

znalazłam jakieś zdjęcie, ale jutro postaram się zrobić jeszcze inne....

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324015&d=1436730366

na pewno jest lepiej jak było, ale chciałabym doprowadzić ten kąt do końca...

teraz jest stare biurko, na które nie mogę patrzeć...

no i chyba jest za duże.... ale za małe też być nie może, bo czasami jak siedzę w papiórach, to potrzebuję miejsce :cool:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324016&d=1436730369

sorry za ten obrus :sick:

masakra :sick:

IMG_7142.jpg

P1010066.jpg

No nie, to Ty już masz wszystko zrobione! :jawdrop:

A ja Ci tu chciałam zabudowy pokazywać, a to już zabudowane :D Ale pokażę ;)

this-is-only-to-show-how-shelves-can-be-built-around-a-window-but-thats-not-where-i-would-put-yo.jpg

Masz tam tyle półek i schowków, że ja bym dała wyłącznie blat na całą szerokość ściany. Z jednej strony opierałby się na regale, a z drugiej na koźle lub wąskiej szafce, do której zmieściłby się tylko komputer.

A jak by zrobić blat, który byłby jednocześnie parapetem, to byłby za wysoko? Wtedy niepotrzebne byłyby chyba żadne nogi

minimalist-wooden-floating-desk-under-dome-pendant-lamp-paired-with-wall-shelves-flanks-fixed-wi.jpg

A z wstydami i przeprosinami za obrusy to nie do mnie ;) Widziałaś przecież co u mnie było "przed" :) To dopiero była masakra

Edytowane przez Tomkowa

ale pięknie!! :eek:

i jedno i drugie zdjęcie mi się podoba :)

ale wróćmy do rzeczywistości...

Masz tam tyle półek i schowków, że ja bym dała wyłącznie blat na całą szerokość ściany. Z jednej strony opierałby się na regale, a z drugiej na koźle lub wąskiej szafce, do której zmieściłby się tylko komputer.

A jak by zrobić blat, który byłby jednocześnie parapetem, to byłby za wysoko? Wtedy niepotrzebne byłyby chyba żadne nogi

regały są zamknięte szybami i muszą się otwierać, więc pomysł z blatem opartym o regał odpada :cool:

szkoda, że okno nie jest na środku ściany...:mad:

fajnie to wygląda kiedy jest proporcjonalnie....

parapet jest tylko trochę wyżej od biurka... myślisz, żeby go zerwać? :jawdrop:

chyba nie dostanę w tej kwestii zielonego światła :D

Piękne te dwie inspiracje, zwłaszcza pierwsza! Bardzo mi się podoba! Pomysł z blatem od ściany do ściany bardzo dobry. Catti myślisz, że nie dostałabyś "pozwoleństwa" na blat zintegrowany z parapetem? W kolorze regałów (brzoza?) stworzyłby ładną całość.

Co do niesymetryczności: ja nie wiem, czy to jest jakaś choroba, ułomność wykonawców? U mnie nigdzie, na żadnym centymetrze całego domu nie ma nawet gram symetrii. Osłabiające! W zeszłym roku stawialiśmy domek narzędziowy. W ostatniej chwili zdążyłam z interwencją, bo wykonawca chcia zrobić drzwi z boku zamiast po środku. Dach oczywiście też chciał zrobić jednospadowy. Dlaczego tak??? :sick:

Piękne te dwie inspiracje, zwłaszcza pierwsza! Bardzo mi się podoba! Pomysł z blatem od ściany do ściany bardzo dobry. Catti myślisz, że nie dostałabyś "pozwoleństwa" na blat zintegrowany z parapetem? W kolorze regałów (brzoza?) stworzyłby ładną całość.

myślę, że nie dostanę "pozwoleństwa" :no:

nie ma szans :rolleyes:

to marmur i bardzo dobrze się tam sprawuje....

i chyba jednak ten blat byłby trochę za wysoki :confused:

co wtedy z regałami? nie bardzo da się je przestawić... teraz jest optymalnie.... za wąskim regałem zamontowane jest jakieś ustrojswo/centralka :confused: i milion kabli.... większość się schowała, uff!

no, mówiłam, że to nie takie proste :rolleyes:

ale już i tak jest lepiej niż było :D

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324071&d=1436781068

a co do symetrii, to nawet nie mów lw...

u mnie to samo... dobrze, że chociaż jest symetrycznie na zewnątrz budynku :rolleyes:

półpiętro.jpg

(...)

u mnie to samo... dobrze, że chociaż jest symetrycznie na zewnątrz budynku :rolleyes:

No tak, skoro marmur, to faktycznie żal, ja bym żałowała, no i za wysoko też nie może być :no:

Mówisz, że na zewnątrz masz symetrycznie? Szczęściara!

A w ogóle to odnoszę wrażenie, że nasze domy są bardzo podobne...

co wtedy z regałami? nie bardzo da się je przestawić... teraz jest optymalnie.... za wąskim regałem zamontowane jest jakieś ustrojswo/centralka :confused: i milion kabli.... większość się schowała, uff!

no, mówiłam, że to nie takie proste :rolleyes:

ale już i tak jest lepiej niż było :D

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324071&d=1436781068

Różnica jest ogromna

Całusy z Bieszczadów!! :bye:

Catti, czy to biurko na półpiętrze będzie tam docelowo na tzw. "zawsze"? Wcale się nie dziwię, że nie można zdemontować marmurowego parapetu, ale może można zrobić blat biurka kładąc go na parapecie? ;) Sprawdź dokładnie, czy rzeczywiście będzie za wysoko, bo na zdjęciu widać, że różnica wysokości między obecnym biurkiem i parapetem jest niewielka.

A jeżeli nie wersja na całą szerokość ściany, to moim zdaniem w tym miejscu zupełnie wystarczy sam blat, nawet na czterech zwykłych białych nogach. Jest tu tyle półek i kolorów, że biurko powinno być wyłącznie blatem. Żadnych szuflad, drzwiczek, które dodają ciężkości. Blat zrobiłabym na taką szerokość, aby otworzyć przeszkloną szafkę, a z drugiej strony zupełnie do ściany :)

witajcie tak tłumnie :hug:

Mówisz, że na zewnątrz masz symetrycznie? Szczęściara!

A w ogóle to odnoszę wrażenie, że nasze domy są bardzo podobne...

na pewno podobne są przedpokoje :D

ale mam wrażenie, że u Ciebie jednak ładniej ;)

te drzwi :rolleyes: ..... mniam.....no i o wiele więcej bieli i bardziej elegancko...

na zewnątrz jest symetrycznie bo to szeregowiec :lol2:

Ale się piękna sypialnia zrobiła :jawdrop: lampy są super. A schody normalnie :jawdrop: patrząc na nie żałuję że nie mam ani stopnia w mieszkaniu :) Muszę nadrobić u Ciebie zaległości bo przejrzałam tylko ostatnie strony.

sypialnia i schody dziękują pięknie :)

Różnica jest ogromna

faktycznie jest i tym bardziej mnie cieszy, że niedużym nakładem kosztów

wystarczyło zlikwidować szlaczki, tiule w oknie :sick: , stary, beznadziejny regał...

dodać balustradę i o dziwo ciemną ścianę :rolleyes:

bardzo bałam się tej ciemnej tapety, bo przedpokój nie jest wcale nasłoneczniony, ale okazało się, że w niczym to nie przeszkadza...

ale najważniejsze są jednak kolory... szarobeżowa baza to był strzał w dziesiątkę!

nie wiem jak mogły mi się kiedyś podobać żółcie :sick:

do tego stopnia je znienawidziłam, że nawet moją mamę namówiłam na szarości i szarobeże :lol2:

no i teraz nawet babcia u siebie zadowolona :rotfl:

Całusy z Bieszczadów!! :bye:

masz fale :wave:

wypoczywaj kobieto... od czwartku podobno ciepło, cieplej, najcieplej :D

Catti, czy to biurko na półpiętrze będzie tam docelowo na tzw. "zawsze"? Wcale się nie dziwię, że nie można zdemontować marmurowego parapetu, ale może można zrobić blat biurka kładąc go na parapecie? ;) Sprawdź dokładnie, czy rzeczywiście będzie za wysoko, bo na zdjęciu widać, że różnica wysokości między obecnym biurkiem i parapetem jest niewielka.

A jeżeli nie wersja na całą szerokość ściany, to moim zdaniem w tym miejscu zupełnie wystarczy sam blat, nawet na czterech zwykłych białych nogach. Jest tu tyle półek i kolorów, że biurko powinno być wyłącznie blatem. Żadnych szuflad, drzwiczek, które dodają ciężkości. Blat zrobiłabym na taką szerokość, aby otworzyć przeszkloną szafkę, a z drugiej strony zupełnie do ściany :)

myślę, że biurko będzie tam na zawsze...

to siła 20-letniego przyzwyczajenia do miejsca...

poza tym tam jest centrum dowodzenia i drukowania :lol2:

wszystkie laptopy podłączone są sieciowo do tego właśnie sprzętu...

kusi mnie tam niewielki czarny leksvik... tylko z małą szufladką na długopisy, ale chyba jednak nie pasuje :confused:

choć podoba mi się bardzo :rolleyes:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/leksvik-biurko-czarny__82502_PE208363_S4.JPG

raczej na pewno mi to nie spasuje, ale nie ze względu na kolor.... ale na wymiary :o

dopiero dziś dokładnie to pomierzyłam i nie ma szans.... za wielkie :no::no:

http://www.beliani.info/templates/beliani.pl/coffee_table/fly_k/images/sizes.jpg

szukam w takim razie dalej..... :D

aaa co to za stoliki ?????

Witam się bo chyba mnie tu jeszcze "nie było": :-)

hej Ivy :)

witam cię serdecznie...

aaa co to za stoliki ?????

znalazłam je na allegro wpisując komplet stolików czy jakoś tak.... bo wciąż szukam do siebie małego zgrabnego i mniejszego mobilnego (teraz mam takie stare zgrabne ikeowskie i bardzo się do nich przyzwyczaiłam)

te są jednak do mojego "saloonu" za wielkie :(

http://allegro.pl/hit-komplet-stolikow-nolan-b-szary-drewno-buk-i5469031354.html

wydaje mi się, że podobne ma u siebie w prawdziwym salonie ;) Aga z końca świata.... tylko białe....

hej Ivy :)

witam cię serdecznie...

znalazłam je na allegro wpisując komplet stolików czy jakoś tak.... bo wciąż szukam do siebie małego zgrabnego i mniejszego mobilnego (teraz mam takie stare zgrabne ikeowskie i bardzo się do nich przyzwyczaiłam)

te są jednak do mojego "saloonu" za wielkie :(

http://allegro.pl/hit-komplet-stolikow-nolan-b-szary-drewno-buk-i5469031354.html

wydaje mi się, że podobne ma u siebie w prawdziwym salonie ;) Aga z końca świata.... tylko białe....

Dziękuję, lecę oglądać :-)