lw 16.06.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Catti dzięki ) Lw dziękuję za odzew :)mogę prosić o namiar na tego producenta ?? zrobi mi kanapę na wzór np. Sits ?? gdzie u siebie masz relację z zakupu ?? na której stronie ? Ojej, Słoko, najmocniej Cię przepraszam, napisałaś dzień przed moim wyjazdem na wakacje Twój post po prostu mi umknął. Napiszę do Ciebie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 12.07.2015 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Po miesiącach podglądania ujawniam się i niezmiennie kibicuję no witam Cię oficjalnie dobry duszku przenoszę Cię do mnie Zajrzałam na pierwszą stronę Twojego wątku ze zdjęciem półpiętra Fantastyczna ściana z oknem do zagospodarowania to zdjęcie jest już na szczęście dawno nieaktualne koszmar po prostu i wstyd okno zagospodarowane powiesiłam roletę dzień/noc i jestem z niej bardzo zadowolona... sąsiad już mnie nie widzi jak pomykam po schodach cały kąt zabudowałam regałami znalazłam jakieś zdjęcie, ale jutro postaram się zrobić jeszcze inne.... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324015&d=1436730366 na pewno jest lepiej jak było, ale chciałabym doprowadzić ten kąt do końca... teraz jest stare biurko, na które nie mogę patrzeć... no i chyba jest za duże.... ale za małe też być nie może, bo czasami jak siedzę w papiórach, to potrzebuję miejsce http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324016&d=1436730369 sorry za ten obrus masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.07.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 (edytowane) No nie, to Ty już masz wszystko zrobione! A ja Ci tu chciałam zabudowy pokazywać, a to już zabudowane Ale pokażę Masz tam tyle półek i schowków, że ja bym dała wyłącznie blat na całą szerokość ściany. Z jednej strony opierałby się na regale, a z drugiej na koźle lub wąskiej szafce, do której zmieściłby się tylko komputer. A jak by zrobić blat, który byłby jednocześnie parapetem, to byłby za wysoko? Wtedy niepotrzebne byłyby chyba żadne nogi A z wstydami i przeprosinami za obrusy to nie do mnie Widziałaś przecież co u mnie było "przed" To dopiero była masakra Edytowane 12 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 12.07.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 ale pięknie!! i jedno i drugie zdjęcie mi się podoba ale wróćmy do rzeczywistości... Masz tam tyle półek i schowków, że ja bym dała wyłącznie blat na całą szerokość ściany. Z jednej strony opierałby się na regale, a z drugiej na koźle lub wąskiej szafce, do której zmieściłby się tylko komputer. A jak by zrobić blat, który byłby jednocześnie parapetem, to byłby za wysoko? Wtedy niepotrzebne byłyby chyba żadne nogi regały są zamknięte szybami i muszą się otwierać, więc pomysł z blatem opartym o regał odpada szkoda, że okno nie jest na środku ściany... fajnie to wygląda kiedy jest proporcjonalnie.... parapet jest tylko trochę wyżej od biurka... myślisz, żeby go zerwać? chyba nie dostanę w tej kwestii zielonego światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.07.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Piękne te dwie inspiracje, zwłaszcza pierwsza! Bardzo mi się podoba! Pomysł z blatem od ściany do ściany bardzo dobry. Catti myślisz, że nie dostałabyś "pozwoleństwa" na blat zintegrowany z parapetem? W kolorze regałów (brzoza?) stworzyłby ładną całość. Co do niesymetryczności: ja nie wiem, czy to jest jakaś choroba, ułomność wykonawców? U mnie nigdzie, na żadnym centymetrze całego domu nie ma nawet gram symetrii. Osłabiające! W zeszłym roku stawialiśmy domek narzędziowy. W ostatniej chwili zdążyłam z interwencją, bo wykonawca chcia zrobić drzwi z boku zamiast po środku. Dach oczywiście też chciał zrobić jednospadowy. Dlaczego tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 13.07.2015 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Piękne te dwie inspiracje, zwłaszcza pierwsza! Bardzo mi się podoba! Pomysł z blatem od ściany do ściany bardzo dobry. Catti myślisz, że nie dostałabyś "pozwoleństwa" na blat zintegrowany z parapetem? W kolorze regałów (brzoza?) stworzyłby ładną całość. myślę, że nie dostanę "pozwoleństwa" nie ma szans to marmur i bardzo dobrze się tam sprawuje.... i chyba jednak ten blat byłby trochę za wysoki co wtedy z regałami? nie bardzo da się je przestawić... teraz jest optymalnie.... za wąskim regałem zamontowane jest jakieś ustrojswo/centralka i milion kabli.... większość się schowała, uff! no, mówiłam, że to nie takie proste ale już i tak jest lepiej niż było http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324071&d=1436781068 a co do symetrii, to nawet nie mów lw... u mnie to samo... dobrze, że chociaż jest symetrycznie na zewnątrz budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 13.07.2015 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 myślę, że nie dostanę "pozwoleństwa" nie ma szans to marmur i bardzo dobrze się tam sprawuje.... i chyba jednak ten blat byłby trochę za wysoki (...) a co do symetrii, to nawet nie mów lw... u mnie to samo... dobrze, że chociaż jest symetrycznie na zewnątrz budynku No tak, skoro marmur, to faktycznie żal, ja bym żałowała, no i za wysoko też nie może być Mówisz, że na zewnątrz masz symetrycznie? Szczęściara! A w ogóle to odnoszę wrażenie, że nasze domy są bardzo podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 13.07.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Ale się piękna sypialnia zrobiła lampy są super. A schody normalnie patrząc na nie żałuję że nie mam ani stopnia w mieszkaniu Muszę nadrobić u Ciebie zaległości bo przejrzałam tylko ostatnie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 13.07.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 myślę, że nie dostanę "pozwoleństwa" nie ma szans to marmur i bardzo dobrze się tam sprawuje.... i chyba jednak ten blat byłby trochę za wysoki co wtedy z regałami? nie bardzo da się je przestawić... teraz jest optymalnie.... za wąskim regałem zamontowane jest jakieś ustrojswo/centralka i milion kabli.... większość się schowała, uff! no, mówiłam, że to nie takie proste ale już i tak jest lepiej niż było http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324071&d=1436781068 a co do symetrii, to nawet nie mów lw... u mnie to samo... dobrze, że chociaż jest symetrycznie na zewnątrz budynku Różnica jest ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.07.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Całusy z Bieszczadów!! Catti, czy to biurko na półpiętrze będzie tam docelowo na tzw. "zawsze"? Wcale się nie dziwię, że nie można zdemontować marmurowego parapetu, ale może można zrobić blat biurka kładąc go na parapecie? Sprawdź dokładnie, czy rzeczywiście będzie za wysoko, bo na zdjęciu widać, że różnica wysokości między obecnym biurkiem i parapetem jest niewielka. A jeżeli nie wersja na całą szerokość ściany, to moim zdaniem w tym miejscu zupełnie wystarczy sam blat, nawet na czterech zwykłych białych nogach. Jest tu tyle półek i kolorów, że biurko powinno być wyłącznie blatem. Żadnych szuflad, drzwiczek, które dodają ciężkości. Blat zrobiłabym na taką szerokość, aby otworzyć przeszkloną szafkę, a z drugiej strony zupełnie do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 13.07.2015 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 witajcie tak tłumnie Mówisz, że na zewnątrz masz symetrycznie? Szczęściara! A w ogóle to odnoszę wrażenie, że nasze domy są bardzo podobne... na pewno podobne są przedpokoje ale mam wrażenie, że u Ciebie jednak ładniej te drzwi ..... mniam.....no i o wiele więcej bieli i bardziej elegancko... na zewnątrz jest symetrycznie bo to szeregowiec Ale się piękna sypialnia zrobiła lampy są super. A schody normalnie patrząc na nie żałuję że nie mam ani stopnia w mieszkaniu Muszę nadrobić u Ciebie zaległości bo przejrzałam tylko ostatnie strony. sypialnia i schody dziękują pięknie Różnica jest ogromna faktycznie jest i tym bardziej mnie cieszy, że niedużym nakładem kosztów wystarczyło zlikwidować szlaczki, tiule w oknie , stary, beznadziejny regał... dodać balustradę i o dziwo ciemną ścianę bardzo bałam się tej ciemnej tapety, bo przedpokój nie jest wcale nasłoneczniony, ale okazało się, że w niczym to nie przeszkadza... ale najważniejsze są jednak kolory... szarobeżowa baza to był strzał w dziesiątkę! nie wiem jak mogły mi się kiedyś podobać żółcie do tego stopnia je znienawidziłam, że nawet moją mamę namówiłam na szarości i szarobeże no i teraz nawet babcia u siebie zadowolona Całusy z Bieszczadów!! masz fale wypoczywaj kobieto... od czwartku podobno ciepło, cieplej, najcieplej Catti, czy to biurko na półpiętrze będzie tam docelowo na tzw. "zawsze"? Wcale się nie dziwię, że nie można zdemontować marmurowego parapetu, ale może można zrobić blat biurka kładąc go na parapecie? Sprawdź dokładnie, czy rzeczywiście będzie za wysoko, bo na zdjęciu widać, że różnica wysokości między obecnym biurkiem i parapetem jest niewielka. A jeżeli nie wersja na całą szerokość ściany, to moim zdaniem w tym miejscu zupełnie wystarczy sam blat, nawet na czterech zwykłych białych nogach. Jest tu tyle półek i kolorów, że biurko powinno być wyłącznie blatem. Żadnych szuflad, drzwiczek, które dodają ciężkości. Blat zrobiłabym na taką szerokość, aby otworzyć przeszkloną szafkę, a z drugiej strony zupełnie do ściany myślę, że biurko będzie tam na zawsze... to siła 20-letniego przyzwyczajenia do miejsca... poza tym tam jest centrum dowodzenia i drukowania wszystkie laptopy podłączone są sieciowo do tego właśnie sprzętu... kusi mnie tam niewielki czarny leksvik... tylko z małą szufladką na długopisy, ale chyba jednak nie pasuje choć podoba mi się bardzo http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/leksvik-biurko-czarny__82502_PE208363_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 raczej na pewno mi to nie spasuje, ale nie ze względu na kolor.... ale na wymiary dopiero dziś dokładnie to pomierzyłam i nie ma szans.... za wielkie :no: http://www.beliani.info/templates/beliani.pl/coffee_table/fly_k/images/sizes.jpg szukam w takim razie dalej..... aaa co to za stoliki ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 aaa co to za stoliki ????? Witam się bo chyba mnie tu jeszcze "nie było": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 13.07.2015 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Witam się bo chyba mnie tu jeszcze "nie było": hej Ivy witam cię serdecznie... aaa co to za stoliki ????? znalazłam je na allegro wpisując komplet stolików czy jakoś tak.... bo wciąż szukam do siebie małego zgrabnego i mniejszego mobilnego (teraz mam takie stare zgrabne ikeowskie i bardzo się do nich przyzwyczaiłam) te są jednak do mojego "saloonu" za wielkie http://allegro.pl/hit-komplet-stolikow-nolan-b-szary-drewno-buk-i5469031354.html wydaje mi się, że podobne ma u siebie w prawdziwym salonie Aga z końca świata.... tylko białe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 hej Ivy witam cię serdecznie... znalazłam je na allegro wpisując komplet stolików czy jakoś tak.... bo wciąż szukam do siebie małego zgrabnego i mniejszego mobilnego (teraz mam takie stare zgrabne ikeowskie i bardzo się do nich przyzwyczaiłam) te są jednak do mojego "saloonu" za wielkie http://allegro.pl/hit-komplet-stolikow-nolan-b-szary-drewno-buk-i5469031354.html wydaje mi się, że podobne ma u siebie w prawdziwym salonie Aga z końca świata.... tylko białe.... Dziękuję, lecę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 13.07.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Cześć Catti:) ładne stoliki, pozwól, że też je podkradnę, bo jeszcze nadal nic do siebie nie wybrałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 13.07.2015 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 bierzcie, bierzcie.... całkiem fajne są.... a jak traficie na mniejsze, to dajcie cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 13.07.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 bierzcie, bierzcie.... całkiem fajne są.... a jak traficie na mniejsze, to dajcie cynk ok, będę pamiętała, jak coś znajdę, dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Cześć Catti:) ładne stoliki, pozwól, że też je podkradnę, bo jeszcze nadal nic do siebie nie wybrałam:) widzę ze idziesz tropem stolików hehe ja tez jeszcze nic nie wybrałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 bierzcie, bierzcie.... całkiem fajne są.... a jak traficie na mniejsze, to dajcie cynk takie nieregularne maja byc ?? Bo fajne ma tez okrągłe ten sprzedawca :TAKIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts