Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza do poprawki....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

takie nieregularne maja byc ??

Bo fajne ma tez okrągłe ten sprzedawca :TAKIE

http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/54/50/55/08/5450550822

też fajne, ale chyba wolałabym ciemniejsze i kwadratowe :lol2:

coś czuję, że na razie te stare zostaną....

rozmiar jest chyba idealny, tym bardziej, że kanapy najczęściej właśnie tak stoją... tak jest najwygodniej

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324169&d=1436870951

a białe chyba nie....

a to moje ostatnie zauroczenie... od szarości, jasnego różu, błękitu do niebieskości i fioletu...

a wszystko przez zeszłotygodniowe nawałnice, które połamały krzaki.... bo normalnie nie można odcinać do wazonu.... :rolleyes:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=324170&d=1436870958

teraz zamiast zamawiać zabudowę do łazienki wybieramy się na wakacje :rolleyes:

bardzo prawidłowo :)

w końcu są wakacje :lol2:

IMG_1937.jpg

IMG_1913.jpg

Edytowane przez Catti

• 2 weeks później...

och! to zazdroszczę bardzo :rolleyes:

to moje tegoroczne odkrycie!! ;)

nie wiem dlaczego mi się wydawało, że te kule do wazonu się nie nadają :rolleyes:

spokojnie wytrzymują tydzień :wiggle:

Co tam z biurkiem? ;)

nic.... kompletnie nic....

dumam, mierzę, kombinuję i jakoś mi to lotto :lol2:

zabudowa odpada, bo brak proporcji, regały trzeba by wypierniczyć, marmur wyciepać.... niechcemisie ;)

powoli zabieram się do planowania galerii obok telewizora, ale tu mam opór ze strony małża... i najprawdopodobniej poczekam, aż się gdzieś wybierze, bo mi się rozwodzić nie chce :rolleyes::rolleyes: ... za ciepło jest :D :D

zacznę skupowanie czarnych ramek...

dziś pojechałam do Biedronki chcąc zobaczyć, co jest warta ta z klamerkami, ale niestety wykupiona :bash::bash:

http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/2015/7/16/ece82c3e-2bdf-11e5-aa2b-feba324a9943/s.jpg

a tak sobie pomyślałam, że fajnie byłoby móc zmieniać zdjęcia co chwilę ;)

albo przypinać jakieś sentencje w zależności od nastroju :rolleyes:

albo powiesić stare klucze.....

Edytowane przez Catti

O masz, właśnie u siebie napisałam o tych ramkach z klamerkami :lol2: Mam dwie, bo tylko tyle było ;) I szarą podłużną ;)

Nie przejmuj się brakiem zgody ;) Wiesz jak u mnie było z meblami :) Teraz jest opór na wymianę fotela przy biurku :D Znalazłam bardzo fajne i w bardzo dobrej cenie, ale usłyszałam "to, co jest, jest bardzo dobre" :lol2:

Aisa :hug:

nawet ostatnio o Tobie myślałam, a szczerze mówiąc za Tobą się rozglądałam na koncercie Raya Scotta w Twinpigs ;)

byłaś? :rolleyes:

w sumie tłumów nie było....

Ciekawa jestem Twojej galerii, bo właśnie jestem na tym samym etapie ;) tzn kupiłam kilka ramek, pomalowałam a właściwie rozbieliłam i czekam na inspiracje :p i natchnienie coby jakoś je rozmieścić nad komodą w jadalni :D

robisz galerię? a miało być lustro, nie? :D

dawaj zdjęcie ściany z komodą :lol2:

kochana.... moje ramki jeszcze w planach :rolleyes:

małż stwierdził, że "jak to wszystkie czarne????" :o:o

przecież ramki dobiera się do kolorów obrazka.... i tak sobie konwersujemy ostatnio :p

ale ja i tak planuję czarne bez względu na słowne potyczki :lol2:

a może i jakaś literka się tam znajdzie? albo krótkie słowo? albo zegar?

jeszcze nie wiem....

ooo wow ale magiczna siła :rolleyes::rolleyes:

jeśli nawet jest w połowie tak rewelacyjny, jak na tym filmiku...to dla mnie bomba!!

żegnajcie zużyte szczoteczki do zębów, szorowanie na kolanach (raz w roku na szczęście :lol2:)

wszystko wskazuje, że będę miała czyste fugi zafffsze!!!

dzięki Tomkowa :)

kupię na bank!

Aisa :hug:

nawet ostatnio o Tobie myślałam, a szczerze mówiąc za Tobą się rozglądałam na koncercie Raya Scotta w Twinpigs ;)

byłaś? :rolleyes:

w sumie tłumów nie było....

Nie, nie byłam.... inne obowiązki ;)

.....robisz galerię? a miało być lustro, nie? :D

dawaj zdjęcie ściany z komodą :lol2:

Robię galerię bo..... chce trochę zmienić wygląd tego pokoju i nie chcę już iść w styl rustykalny itp a raczej jakiś eklektyzm z racji tego, że mebli zmienić nie mogę (mąż urwałby mi głowę a jeszcze mi się przyda :p ) trzeba coś kombinować.

Ustawienie ramek tak mniej więcej mam, bo musiałam kupić wszystkie, tylko nie wiem co do nich włożyć :p

....małż stwierdził, że "jak to wszystkie czarne????" :o:o

przecież ramki dobiera się do kolorów obrazka.... i tak sobie konwersujemy ostatnio :p

ale ja i tak planuję czarne bez względu na słowne potyczki :lol2:

a może i jakaś literka się tam znajdzie? albo krótkie słowo? albo zegar?

jeszcze nie wiem....

U mnie wszystkie wybielone choć pasowałby dąb rustykalny.... ale jak pisałam powyżej chce coś zmienić. Literka będzie biała i chyba serducho plecione też białe.

Jak tylko aura się zmieni na deszczową to się zajmę powieszeniem i fotki będą :D

Catti, tylko trzeba uważać na elementy wrażliwe na kwas :) Ja z tym się obchodzę bardzo ostrożnie ;)

wiadomo....

rozumiem, że jest niebezpieczny dla pobliskich plastików i innych elementów w pobliżu płytek...

będę pamiętać... dzięki za ostrzeżenie :)

Robię galerię bo..... chce trochę zmienić wygląd tego pokoju i nie chcę już iść w styl rustykalny itp a raczej jakiś eklektyzm z racji tego, że mebli zmienić nie mogę (mąż urwałby mi głowę a jeszcze mi się przyda :p ) trzeba coś kombinować.

szczerze powiedziawszy pomysł z lustrem, który chyba wypłynął u Wioli na blogu mnie się podobał....

sama się zastanawiam, czy nie powiesić dużego lustra u mnie nad stołem, ale zdaję sobie sprawę, że lustro nad komodą daje o wiele więcej możliwości.... piękna lampa, wazon z kwiatami, taca, książki, zdjęcia w ramkach.... no sama wiesz.... ;)

nie, żebym cię namawiała na zmianę planów co do galerii... albo z niej rezygnację :no::no::no::no::no: .....tak sobie tylko gdybam :D

galeria też będzie na pewno piękna!

stare meble.... temat mi znany....

tylko zazdrościć tym, którzy mogą się urządzać od A do Z... kupują nowe, wszystko do siebie pasujące i mają od razu pięknie :D

a my? sama wiesz... :sick:

ale dobrze nam idzie :lol2:

zmiana kolorów, proste formy ;)

będzie super.....

możesz wrzucić u siebie aktualne zdjęcia jadalni, to pokombinujemy... :)

a co do zawartości ramek.... wszystko zależy od wielkości i rozmieszczenia....

u Zielonego Ogródka piękna jest galeria fotek w sepii w jednakowych ramkach...

w ramkach mogą być pocztówki, obrazki z jednej serii, zdjęcia, tapeta, papier ozdobny, klucze, pióra..... :rotfl: tysiące możliwości, ale najpierw zawsze musi być plan albo temat :yes:

no to co? zostaje nam czekać na deszcz :rotfl:

Problem w tym, że meble są w miarę nowe dlatego, że całość miałam w tym stylu ale w czasie remontu rodziły sie kolejne pomysły i kolejne, a że kobieta zmienną jest :p to wyszło jak wyszło.

Dla zainteresowanych fotki jadalni tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?199925-Bo-to-nie-tak-mia%C5%82o-by%C4%87/page23 post 453 ;)

• 3 weeks później...

Catti przynoszę stolik :) ładny :) nie owalny, taki, jak wcześniej planowałaś, ale gdy go zobaczyłam od razy pomyślałam o Twoim salonie :)

http://ws2-media2.tchibo-content.de/newmedia/seo/b771430eb9d9de93/stolik.jpg

namierzyłam go będąc na wakacjach (szukałam sztućców na ich stronie ;)

niestety nie jest teraz dostępny, ale w Tch zmienia się oferta co jakiś czas i może się jeszcze pojawi