Tomkowa 16.09.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Ale ja nie chcę kupować Ja chcę sama Wrzosy sobie posadzę w misie przed wejściem do domu, bo je kocham bardzo, ale wieniec będzie na stole i musi być z pomarańczem O rety, ja mam przecież za oknem jarząb szwedzki z pięknymi pomarańczowo-czerwonymi owocami! Dzięki Catti! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 16.09.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 za co?? sama na to wpadłaś nie pisałaś, że na stół pomyślałam o drzwiach Ale ja nie chcę kupować Ja chcę sama ....wieniec będzie na stole i musi być z pomarańczem a może masz miechunkę? cudna jest i nie więdnie ani żadnego zapachu nie wydaje http://img1.stylowi.pl//images/items/s/201309/stylowi_pl_fotografia_jesienne-dekoracje_12034154.jpg zainspirowałaś mnie... jutro zamierzam zacząć zdobywanie miechunki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.09.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 (edytowane) Catti, dam Ci znać, czy ja znalazłam, bo mnie zainspirowałaś pomieszaniem miechunki z jarząbem i może do zasadzenia jej u siebie Edytowane 16 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 16.09.2015 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 a wiesz, że to niezły pomysł? na razie posadziłam hortensję bukietową ale gdyby tak miechunkę machnąć na płocie? to jest myśl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.09.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Wrzosowy wianek cudo Kilka inspiracji http://lh6.ggpht.com/-owrDqTG4lxQ/UjiSBH9tyQI/AAAAAAAAaFo/IQe0g5lvOJw/img52c_thumb%25255B6%25255D.jpg?imgmax=800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 19.09.2015 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Doriko, dziękuję bardzo za jesienne wianki nabrałam jeszcze większej ochoty, żeby coś poczynić mam też niewykorzystaną jedną wiklinową kulę....ale jest trochę duża dom skończyłam dziś pucować, to może mi się uda w przyszłym tygodniu coś wykombinować z okazji pierwszego dnia jesieni (to już??? ... wierzyć się nie chce) Ja chyba jeszcze raz muszę napisać to, co może Wam wcześniej umknęło Mam bardzo twardą wodę i masę zacieków na bateriach, lustrach, płytkach, szybach itd. I nie używam żadnych domestosów i tym podobnych drakońskich środków, które niszczą sprzęty i drenują kieszeń. Używam tylko i wyłącznie PŁYNU DO MYCIA NACZYŃ Z OCTEM Wymieszane pół na pół. Psikam sobie wszystko tym moim roztworem, czekam 10-15 minut i zmywam wodą. Wszystko jest idealnie czyste, zacieki i kamień schodzą jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki potwierdzam wszem i wobec dziś wreszcie zastosowałam: gęsty Fairy (zresztą mój nr jeden, tak jak i tabletki do zmywarki ... lepszych nie ma ) pół na pół z octem i moje luksfery w łazience, jak również szyba w prysznicu wyglądają jakby były wczoraj kupione genialne!!! błyszczące....., zapach zdążył się ulotnić, ale dawało równo nie ma śladu po zaciekach Tomkowa http://udoit.dance/wp-content/uploads/2015/04/thank-you-animated-zxigBq6cA.jpeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.09.2015 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) Catti, ale jestem szczęśliwa :hug:Też dziś pucowałam wszystko mieszanką z octem Ja już wianki poczyniłam. Ostatni będzie tuż przed środą, tą pierwszą jesienną P.S. A próbowałaś kiedyś polerować lustra starymi rajstopami? Takimi cielistymi z lajkrą, ale mogą być i czarne Są najlepsze i wszystkie super magiczne ściereczki do luster mogą za nimi torby nosić Edytowane 19 Września 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 19.09.2015 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 P.S. A próbowałaś kiedyś polerować lustra starymi rajstopami? Takimi cielistymi z lajkrą, ale mogą być i czarne Są najlepsze i wszystkie super magiczne ściereczki do luster mogą za nimi torby nosić nigdy.... jednym słowem bez sensu wywalam a ty nie jesteś przypadkiem autorką "Poradnika babci Aliny" ? :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.09.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 kurde a jest taki poradnik? a jakie te rajstopy mają być? te śliskie cieniutkie? ja do zmywarki polecam tabletki ludwika - te klasyczne. wszytko domywają, a nie mają tyle niepotrzebnej chemii. 100 szt za 30 zeta. kupiłam już butle płynu do naczyń, będę też mieszać, A jak ten ocet podgrzać? w mikrofali można razem z tym płynem? nie wybuchnie? za pierwszym razem można ocet przed zmieszaniem podgrzać, ale co jak będzie się chciało za kilka dni coś umyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.09.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 nigdy.... jednym słowem bez sensu wywalam a ty nie jesteś przypadkiem autorką "Poradnika babci Aliny" ? :rotfl: Tfu, tfu z tą babcią, niech najpierw córka studia skończy Rajstop nie wywalaj od dziś kurde a jest taki poradnik? a jakie te rajstopy mają być? te śliskie cieniutkie? ja do zmywarki polecam tabletki ludwika - te klasyczne. wszytko domywają, a nie mają tyle niepotrzebnej chemii. 100 szt za 30 zeta. kupiłam już butle płynu do naczyń, będę też mieszać, A jak ten ocet podgrzać? w mikrofali można razem z tym płynem? nie wybuchnie? za pierwszym razem można ocet przed zmieszaniem podgrzać, ale co jak będzie się chciało za kilka dni coś umyć? Tak, te śliskie cieniutkie Do zmywarki bezkonkurencyjne są Fairy, zgadzam się z Catti. Używam wyłącznie tych, po wypróbowaniu wszystkich dostępnych na naszym rynku Podgrzewamy wyłącznie sam ocet!! Bez płynu! Z ciepłym wypróbowałam raz, a tak to myję normalnie zimnym. Zrobiłam sobie całą butelkę. Jak się skończy, to znów pierwsza dawka będzie z octem podgrzanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 19.09.2015 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Emilia, ja nic nie podgrzewałam w butelce po płynie do mycia szyb wymieszałam w proporcjach 1:1 gęsty fairy z octem, popsikałam, przemyłam taką szorstką gąbką i zostawiłam na 15 minut, po czym spłukałam gorącą wodą... jak wyschło było piękne Do zmywarki bezkonkurencyjne są Fairy, zgadzam się z Catti. Używam wyłącznie tych, po wypróbowaniu wszystkich dostępnych na naszym rynku że sparafrazuję Tomkową.... Ludwikowe tabletki to mogą za Fairowymi torby nosić jak raz kupisz, przepadniesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 19.09.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Które tabletki Fairy? Widzę, że są różne rodzaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.09.2015 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Które tabletki Fairy? Widzę, że są różne rodzaje:) ja kupuję takie z płynem nabłyszczającym i solą.... chyba Platinum http://www.bangla.pl/zdjecia/procter-and-gamble-fairy-platinum-all-in-one-tabletki-do-zmywarek-d38356_6_2031.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nickznikł 20.09.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Catti witam się i może, któraś z Was "doświadczonych" założy wątek dobrej gospodyni domowej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 20.09.2015 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Dzięki Catti, jutro je zamówię i wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.09.2015 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Catti witam się i może, któraś z Was "doświadczonych" założy wątek dobrej gospodyni domowej.. widzę, że dałaś radę Dzięki Catti, jutro je zamówię i wypróbuję co wy z tym zamawianiem w każdej drogerii kupisz Martuś..... nawet najmniejszej, są też w Rossmannie, w zwykłym sklepie na rogu... kup małą paczkę na próbę, ale sądzę, że będziesz zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 20.09.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 to jutro spróbuję dorwać je w tesco, bo będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 21.09.2015 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 nigdy.... jednym słowem bez sensu wywalam o rany, ja też no to od teraz odkładam mówicie, że Fairy taki dobry ?? i płyn i tabletki?? już nie raz chciałam kupić, ale jak zwykle jestem zachowawcza wobec tego, co namiętnie reklamują do tej pory kupowałam w sklepiku z niemiecką chemia tableki Dreft (to chyba duńska prdukcja) wyglądają podobnie o tych F. od czasu rady Tomkowej robię mieszakę octu z płynem, ale to i tak jest gęste i u mnie nie da się spryskiwać odkręcam butelkę i nanoszę gąbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.09.2015 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 ja kupuję takie z płynem nabłyszczającym i solą.... chyba Platinum http://www.bangla.pl/zdjecia/procter-and-gamble-fairy-platinum-all-in-one-tabletki-do-zmywarek-d38356_6_2031.jpg ja tez uwielbiam te tabletki Zwykle jakoś takoś nie do końca mi leżą odkąd poznałam te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.09.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Ivy przy zmiękczaczu ich używasz? zdarzało mi się kiedyś kupić takie wieloskładnikowe tabletki - przy mojej twardej wodzie w poprzednim domu wszystkie naczynia były pokryte wszystkimi możliwymi osadami - to co w było w tabletkach nie wystarczało dla mojej twardej wody. Po przeprowadzce, kiedy mam wodę zmiękczoną, naczynia były pokryte chemikaliami, bo tych specyfików było za dużo do mojej miękkiej wody. nigdy nie miałam problemu z niedomytymi naczyniami, ale może to kwestia zmywarki? spokojnie wystarczają mini tabletki z samym detergentem (plus niskotemperaturowymi enzymami i ochroną stali) i odrobina nabłyszcza którego sobie zmywarka sama dozuje Przemysł chemiczny prześciga sie w tych tabletkach, 5w1, 8w1, 15w1, byle ludzie kupali więcej, drożej, biznes sie nakręca paskują tam nie wiadomo co trując pewnie nas nieźle, a my później jemy na tych naczyniach a tak w ogóle! to kiedyś mi mignęło na pinterescie, ze tabletki można produkować samemu w domu!! Może jak robimy sobie płyn do mycia kibla z octu to coś dałoby się samemu wykombinować do zmywania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts