Catti 10.11.2015 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 (edytowane) zachęcona wpisem Luizy na jej blogu, http://homelikeilike.com/jesienne-porzadki-po-co-nam-halloween/ postanowiłam czynnie włączyć się w akcję "Nasze własne narodowe święto"... pomysł do tego stopnia mi się spodobał, że robię jutro pierś z gęsi po raz pierwszy w życiu, zaprosiłam gości na obiad, dekoruję stół w barwach narodowych, na deser ma wjechać pavlova, a wianek już wisi na drzwiach... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337109&d=1447168921 gorsze od zrobienia wianka, było zrobienie mu dobrego zdjęcia, gdyż prace ręczne przebiegały nocą, trwały kilka godzin, miały ze cztery wersje ( w jednej z wersji mój wianek już wyglądał tak narodowo, że można by go było wysłać na Grób Nieznanego Żołnierza ) ale jak powiedziało się A... to trzeba było kombinować.... http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337108&d=1447168773 może nie jest nadzwyczajny, bo nie udało mi się nabyć nic gotowego, co byłoby w moim guście, sztuczne kwiaty były za bardzo sztuczne, a czerwień jakaś za bardzo w bordo wpadająca, ale z tym co kupiłam, na drzwiach prezentuje się nieźle, nie wygląda na tak bardzo oczywisty i co najważniejsze, wszystko z niego można ponownie wykorzystać... jednym słowem cieszę się i mam nadzieję, że w naszej rodzinie właśnie rodzi się nowa, fajna tradycja.... (a i tak wszystko zależy od gęsi , bo jak będzie niedobra to obawiam się, że nici z tradycji ) a co do galerii.... może ktoś wymyśliłby jakieś "Święto Galerii Ściennej"? mam wszystkie ramki, zegar nawet kupiłam i literkę, która na razie jest jeszcze biała... i wszystko to leży w szafie i czeka.... muszę się zmobilizować.... wiem Edytowane 10 Listopada 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 10.11.2015 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Catti, witaj w Klubie Patriotycznym Ja gęś przyrządzam od kilku lat, a idea zaprezentowana przez Luizę bardzo mi przypadła do gustu. Nie robię specjalnych dekoracji, wianek na drzwiach pozostaje jesienny, nieopodal duża flaga na domu Na stole będą białe hortensje (sztuczne niestety) ozdobione biało-czerwoną wstążką. Wianek zrobiłaś przepiękny Do celebrowania Święta Galerii Ściennej zgłaszam się pierwsza!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 10.11.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 a u mnie jutro kaczka ... i to bez aluzji hihi , rosołek z gołąbka no i reszta śląskiego obiadu czyli "czorne" kluski i modro kapusta. Przyłączam się do celebrowania ww święta choć moja galeria już jest, tylko nie wiem gdzie zdjęcia zapodziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 12.11.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Catti śliczny wianek znając Ciebie to już pewnie masz plan, jak go przerobić na święta pokaż jaki masz ramki, literkę i zegar, no i miejsce gdzie ma być galeria - pokombinujemy najpierw u Ciebie, a późnej u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 14.11.2015 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Wianek zrobiłaś przepiękny Catti śliczny wianek bardzo się cieszę, że i wam się podoba jak znajdę chwilkę to na pewno go przekombinuję na wczesnozimowy (ta jarzębina jest jakby oszroniona ), a potem świąteczny Przyłączam się do celebrowania ww święta choć moja galeria już jest, tylko nie wiem gdzie zdjęcia zapodziałam no to szukaj! trzeba cię pogonić? ja to bym chyba chciała, żeby moja galeria już była takie pstryk i już! dziś mam zamiar w jedno miejsce poskładać wszystkie łowy, wstępnie pomierzyć i jak mi się uda, to zrobię zdjęcie ściany, żeby można było zacząć kombinowanie.... jednego tylko nie wiem... czy te taśmy, haczyki przykleją się do mojej tapety? ona nie jest niestety idealnie równa.... i prawdę powiedziawszy, nie wiem zaboga gdzie je wsadziłam odwiedziłam wczoraj Auchan przez przypadek, a tam piękne metalowe pojemniki na pieczywo były białe i czarne, matowe i błyszczące, małe i duże.... wzięłam mały, biały, matowy.... (48,99 zł) ale po przymierzeniu okazało się, że nie wygląda dobrze na blacie, jest za biały (bo płytki w odcieniu bitej śmietany) , a małz kategorycznie sprzeciwił się postawieniu takiej skrzyneczki....(fakt, że czym mniej rzeczy na blacie, tym lepiej i bardziej "porządkowo" ) tym samym będę miała chyba fajny prezent dla kogoś (choć Młoda prosi, żeby jej zostawić, bo ona chętnie... kiedyś jak się wyprowadzi na swoje przygarnie tak piękną rzecz na chleb) http://tadar.pl/5608-thickbox_default/chlebak-salvador-bialy-mat.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 14.11.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Hej, Catti, jak ja dawno u Ciebie nie byłam! Wianek FANTASTYCZNY! Bardzo mi się podoba! Ale wiesz, co...? Pokaż więcej zdjęć z salonu. Narobiłaś mi takiego smaka tym ujęciem z błękitnymi hortensjami... No, nie daj się prosić! Plisss... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 14.11.2015 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 (edytowane) Hej, Catti, jak ja dawno u Ciebie nie byłam! Wianek FANTASTYCZNY! Luiza przecież wianek.... razem z Pavlovą i kawałkiem mojego salonu jest u Ciebie na blogu wstawiłam zdjęcia z okazji jakże udanej akcji : "obiad biało-czerwony" zdjęcia powiadasz? trochę się wstydzę, bo mój salon to za waszymi może torby nosić (strasznie mi się to powiedzenie Tomkowej spodobało) na tym ujęciu z hortensjami, to wierz mi, że najpiękniejsze są właśnie hortensje (moje tegoroczne odkrycie dekoracyjne, tak cudownie zagrało z tymi brązami, których u mnie niemało) widok od strony wejścia: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337539&d=1447513549 od strony kominka http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337540&d=1447513605 z kąta z kwiatkiem: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337541&d=1447513650 od strony drzwi tarasowych: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337542&d=1447513686 i moje słynne dziury, które nie są już na przestrzał, ale zostały i pełnią rolę dekoracyjną i oświetleniową (dekoracje są sezonowe, ale teraz chwilowo zachwycam się połaczeniem głębokiej czerwieni z czarnobrązowym ) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337543&d=1447513796 tam gdzie telewizor ma powstać galeria, która go trochę zgubi, znaczy ma być więcej czarnych ramek.... zabieram się do tego jak do jeża zdjęcia ściany dziś zrobiłam, może jutro uda mi się coś w paincie wykombinować (jakąś wersję testową) Edytowane 14 Listopada 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 14.11.2015 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Piękny, słoneczny salon. Niesamowita zmiana!Ale na pomoc! Ja nie widzę Twoich zdjęć na stronie z wydarzeniem! (napisałam do Ciebie na piv.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.11.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Catti, jakie tam torby, super jest!! I wiesz co? Ty masz tak dużą ścianę telewizyjną, że aż się prosi, żeby galeria składała się właśnie z dużych obrazów, wielkością zbliżoną do ekranu tv. Próbowałaś przymierzyć przenosząc obrazy z innych ścian? Ten znad stołu pasowałby super, ten przy oknie też (można mu ramę dorobić, ale niekoniecznie), no i obraz, który już wisi. Wtedy nad stołem pięknie wyglądałoby lustro (tylko nie mów, że nie lubisz ), w którym odbijałaby się właśnie galeria. Nad sofą, w miejsce obrazu, mogłoby być coś innego, na przykład lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 14.11.2015 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Tomkowa dobrze radzi :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 15.11.2015 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) dziękuję bardzo Luiza, widzę, że znalazłaś moje zdjęcia u siebie I wiesz co? Ty masz tak dużą ścianę telewizyjną, że aż się prosi, żeby galeria składała się właśnie z dużych obrazów, wielkością zbliżoną do ekranu tv. Tomkowa dobrze radzi :yes: poważnie???? :o:o jakoś tego nie widzę ten pokój wcale nie jest taki duży, odległość kanap od ściany telewizyjnej też nie i myślę, że te wielkie obrazy sprawiałyby przytłaczające wrażenie, albo w najlepszym wypadku śmieszne... (jak galeria w muzeum , bo przecież każdy jest z innej bajki....) ale lustro jak najbardziej nie ma problemu, żeby ten obraz nad stołem zastąpić lustrem.... nawet mi już taki pomysł chodził po głowie... a tym jestem niezmiennie zachwycona.... choć zdaję sobie sprawę, że kosztowałoby fortunę i było cięzkie jak cholera http://www.elmueble.com/medio/2015/07/27/las_mejores_casas_de_las_lectoras_2015_comedor_cristina_ruiz_983x1280.jpg?random=1441717044637 natomiast nad sofą lustra nie chcę, bo naprzeciwko są te dwie półki z pierdółkami, które muszę najpierw uporządkować, albo zlikwidować (ale to dopiero przy następnym malowaniu, bo Lack'i mają chyba po 10 kołków w ścianie ) a galeria ma nie być jakaś rozbudowana.... chciałabym zachować proporcje i umiar i właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam jeszcze tych dwóch największym ramek (a myślałam, że dziś coś poprzymierzam ) może uda mi się chociaż nanieść na zdjęcie moje pomysły, to zerkniecie, czy w dobrym kierunku idę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337691&d=1447597553 trochę to nieudolne, ale nie mam dziś cierpliwości ten czerwony obszar chciałabym zagospodarować Edytowane 15 Listopada 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 15.11.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Catti witam się w twoim wątku widzę, że z galerią też ruszyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 15.11.2015 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 witam cię ponownie z galerią jeszcze nie, raczej z planem na nią a co i kiedy wyjdzie, to się okaże do świąt daleko ale cieszę się, że mnie zmobilizowałyście chociaż do zrobienia zdjęć, bo teraz można kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.11.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) ale lustro jak najbardziej nie ma problemu, żeby ten obraz nad stołem zastąpić lustrem.... nawet mi już taki pomysł chodził po głowie... a tym jestem niezmiennie zachwycona.... choć zdaję sobie sprawę, że kosztowałoby fortunę i było cięzkie jak cholera http://www.elmueble.com/medio/2015/07/27/las_mejores_casas_de_las_lectoras_2015_comedor_cristina_ruiz_983x1280.jpg?random=1441717044637 Bardzo podobne do lustra Eagan Pottery Barn, które kocham miłością wierną od zawsze U Waniliany wpisywałam namiary, jak je można zrobić samemu, TUTAJ natomiast nad sofą lustra nie chcę, bo naprzeciwko są te dwie półki z pierdółkami, które muszę najpierw uporządkować, albo zlikwidować (ale to dopiero przy następnym malowaniu, bo Lack'i mają chyba po 10 kołków w ścianie ) Lustro nad sofą może mieć bardziej wyrafinowany kształt Ale to był pomysł mój, czyli osoby, która może mieć lustra dosłownie wszędzie i uważa je za najpiękniejszą dekorację wszelkich wnętrz Równie dobrze wyglądałby tam jakiś ładny zegar. a galeria ma nie być jakaś rozbudowana.... chciałabym zachować proporcje i umiar i właśnie sobie uświadomiłam, że nie mam jeszcze tych dwóch największym ramek (a myślałam, że dziś coś poprzymierzam ) może uda mi się chociaż nanieść na zdjęcie moje pomysły, to zerkniecie, czy w dobrym kierunku idę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=337691&d=1447597553 trochę to nieudolne, ale nie mam dziś cierpliwości ten czerwony obszar chciałabym zagospodarować Za mały chyba ten obszar Bardzo przepraszam za usunięcie storczyków, ale czy tak nie jest lepiej? Edytowane 15 Listopada 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 15.11.2015 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Anka, ja u Ciebie, a ty u mnie cóż za wyczucie czasu dziękuję ci bardzo, że ci się chciało Za mały chyba ten obszar Bardzo przepraszam za usunięcie storczyków, ale czy tak nie jest lepiej? [ATTACH=CONFIG]337719[/ATTACH] kurde, nieźle.... ale to na razie tylko ramki, bez zawartości.... obiecuję, że jak tylko kupię taśmę dwustronną, to będę przymierzać, kombinować i cykać zdjęcia jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.11.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Catti, co do minuty Pamiętam, że byłaś głównym twórczym mojej galerii, więc to ja raczej w ramach podziękowania edit: jeżeli masz taśmę jednostronną, to łatwo z niej zrobisz dwustronną sklejając z kawałka walec z klejem na zewnątrz Edytowane 15 Listopada 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 15.11.2015 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Aneczko, przeszukałam dziś wszystkie kąty i niestety nie mam żadnej taśmy.... mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie się działo cieszę się, że Ci się chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 15.11.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Catti, wstyd mi straszny, na usprawiedliwienie mam tylko tyle, że ostatni były dla mnie tak intensywne, że obłęd w oczach przesłaniał mi niemal wszystko. Inspiracja z lustrem jest przepiękna i może chociaż troszkę się zrewanżuję i napiszę ci na priv, jak mieć takie za nieobłędną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 15.11.2015 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Luiza, nie masz za co przepraszać... bez przesady wpadaj w wolnej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw 15.11.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts