Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza do poprawki....

Recommended Posts

ciekawe, czy trzymają na chropowatej powierzchni :confused:

(..)

nie wiem, czy taśmy lepsze, ale Tomkowej galeria wisi już od lata i ma się dobrze, więc chyba są ok ;)

Potwierdzam, wisi, ale już korci mnie, żeby coś pozmieniać ;)

Catti, taśmy command trzymają się chropowatej powierzchni. W wiatrołapie mam ściany pokryte marmolitem i wiszą tam, na tych taśmach, dwa obrazki. Jeden malutki, a drugi całkiem duży. I na razie też mają się dobrze :)

• Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czaplanko witaj :)

no przepraszam was dziewczyny, że u mnie nic się nie dzieje.... ale kompletnie na nic poza pracą i obowiązkami nie mam czasu... nie wiem jak to jest... wieczorem po prostu padam na pysk.... :cool:

jakoś dużo wszystkiego ostatnio, a doba taka krótka :rolleyes:

myślałam, ze uda mi się kupić te dwie czarne duże ramki i zacznę przewieszanie i kombinowanie, ale nic z tego nie wyszło :rolleyes:

taśmę wożę w bagażniku :D więc jakiś postęp już jest :D

dziękuję, że kibicujecie :hug:

będąc ostatnio w Obi widziałam te lustrzane płytki.... są w różnych rozmiarach :wiggle:

myślicie, że takie lustro jak u Mani pasowałoby u mnie nad stołem? czy raczej iść w gotowe?

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39167/IMG_1311_zps12otr02w.jpg

musiałoby chyba mieć długość stołu, co?

korci mnie, ale chyba poczekam aż Tomkowa Ania zrobi ;)

Edytowane przez Catti

Catti, ja jeszcze do Obi nie dojechałam, ale pojadę po te lusterka na pewno :) Ładnie są frezowane? Na stronie widziałam w rozmiarze 20 i 30 cm. Są jeszcze inne? Ja kupię 20x20 cm. Niestety Tata ma kontuzję ręki i muszę z robotą zaczekać :(

Lustro Mani jest przepiękne i u Ciebie nad stołem prezentowałoby się znakomicie. U niej lusterka są chyba mniejsze niż 20 cm. I nie uważam, że powinnaś mieć lustro długości stołu, bo będzie za wielkie. Wydaje mi się, że wymiarów telewizora będzie akurat. Zmierz sobie odbiornik i zobacz ile płytek 20 (licząc też szprosy) by weszło :) Bo 30x30 będą chyba za duże.

Catti, ja jeszcze do Obi nie dojechałam, ale pojadę po te lusterka na pewno :) Ładnie są frezowane? Na stronie widziałam w rozmiarze 20 i 30 cm. Są jeszcze inne? Ja kupię 20x20 cm.

matko! ale ty mi trudne pytania zadajesz...:eek:

nie wiem czy są ładnie czy nieładnie frezowane, bo się na tym nie znam :D , no mają taki margines...:rolleyes: :rotfl:

fajne ;)

były w trzech albo nawet czterech rozmiarach.... wydawało mi się, że widziałam 17x17, 20x20 na pewno....... no i większe, ale nie miałam czasu zapisać wymiarów, bo oczywiście wszystko w biegu...

Wpadła mi jeszcze taka fotka jadalni i od razu zobaczyłam to u Ciebie :D Takie proste wąskie lustra nie są drogie, łatwo je kupić, a efekt jest świetny. To tak, gdybyś nie chciała robić lustra Eagan ;)

super!!

jedynie czego się zawsze obawiam przy dzielonych lustrach (i myślę tu też o tym złożonym z lustrzanych płytek) to tych zniekształceń, kiedy się przeglądasz :cool: (generalnie to one są chyba tylko do wyglądania, a nie do przeglądania się ;) )

porozglądam się w sklepach przy okazji....

czarne, cienkie ramki, co?

Edytowane przez Catti

jedynie czego się zawsze obawiam przy dzielonych lustrach (i myślę tu też o tym złożonym z lustrzanych płytek) to tych zniekształceń, kiedy się przeglądasz :cool: (generalnie to one są chyba tylko do wyglądania, a nie do przeglądania się ;) )

porozglądam się w sklepach przy okazji....

czarne, cienkie ramki, co?

Do przeglądania się masz piękne lustro we wiatrołapie :D

Masz rację, one są głównie dekoracyjne :) Jak patrzysz na lustro Mani, to ono zniekształca? ;) Nie wydaje mi się ;) A to z trzech prostych luster to już zupełnie nie :)

Jako ciekawostkę dodam, że moje z małych lusterek będzie wisiało w wiatrołapie i wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś będzie uważał, że nie za dobrze się w nim widzi, to już jego problem :lol2:

Czarne cienkie ramki, o to to :)

wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś będzie uważał, że nie za dobrze się w nim widzi, to już jego problem :lol2:

w sumie racja....

bo u mnie to właściwie o dekorację chodzi :rolleyes:

zdjęłam dziś na chwilę ten obraz z nad stołu, żeby małżowi pokazać o co tak naprawdę biega z tą moją galerią :rolleyes:

automatycznie zrobiło się tam tak pusto...:sick:

jak go przewieszę, to tam musi coś być na bank!

zdjęłam dziś na chwilę ten obraz z nad stołu, żeby małżowi pokazać o co tak naprawdę biega z tą moją galerią :rolleyes:

automatycznie zrobiło się tam tak pusto...:sick:

jak go przewieszę, to tam musi coś być na bank!

No pewnie, że musi :) A weź na chwilę zdejmij lustro z wiatrołapu i przyłóżcie je nad stół. Ono jest duże, więc zobaczysz, jak tam będzie wyglądało coś sporo większego ;)

wklejam zdjęcia lustra Mani z bliska

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39172/IMG_6751_zps6m2vmpbh.jpg

http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39172/IMG_6744_zps7xyca9cs.jpg

przepiękne, bez dwóch zdań....

Lustro ma 110cm x 81cm, kazda plytka lustrzana jest fazowana i ma 14.5x14.5 cm

Edytowane przez Catti

• 2 weeks później...

pamiętacie mój handmade'owy wianek zeszłoroczny?

otóż.... postanowiłam, że w tym roku zrobię podobny dla mamy :rolleyes: (taki prezent-niespodzianka przedświąteczna ;) )

zakupiłam styropianowe kółka już jakiś czas temu, bombki wszelakiej maści i w różnych rozmiarach (bo to podstawa), atłasową wstążkę wygrzebałam z zapasów, nastawiłam się psychicznie na cierpliwe klejenie..... i..... pomimo szczerych chęci, poświęconego czasu i włożonych pokładów cierpliwości.....wcale nie wyszedł taki ładny jak ten przypadkowy zeszłoroczny :rolleyes::rolleyes:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340331&d=1449867377

wnioski: :lol2:

wianek musi mieć solidną, grubą podstawę (kółka styropianowe są za wąskie, można temu zaradzić klejąc pierwszą warstwę wewnątrz kółka, próbowałam to właśnie tak ratować, bo ten wniosek nasunął mi się po tzw. ptokach :mad:)

bombki muszą być w co najmniej 5 rozmiarach :D

najlepiej mieć do tego jako podstawę wianek z cienkich witek, w dodatku dość gruby....

tu porównanie z zeszłorocznym (wnioski patrz wyżej :rotfl:)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340336&d=1449867572

no cóż....jakoś to przeboleję, że mam ładniejszy :wiggle:

ale myślę, że mama też będzie zadowolona ;)

jako, że plan na dziś był na 4 wianki, a już po tym pierwszym miałam dość.... żeby się nie zajechać, ani nie załamywać :no: trza było zmienić koncepcję poprawiającą proporcje, a zachowującą pomysł :D

i tak oto powstał wianek dla siostry :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340341&d=1449867962

(w sumie to szwagier go jutro dostanie, bo machnął na święta ściany na szaro i zrobił nowy kominek.... mam nadzieję, że będzie pasować :rolleyes:)

nie jest może tak bogaty i efektowny, ale ma właściwe proporcje :yes:

styropianowe kółko owinęłam zwykłym, zielonym, miękkim łańcuchem (znaleziskiem piwnicznym :p)

a potem już poszło:

dla Młodych:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340345&d=1449868655

(nie taka teściowa straszna jak ją malują :rotfl:)

na drzwi wejściowe dodałam jeszcze delikatne kokardki:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340346&d=1449868789

wnioski końcowe :

uważać z klejem (skurczybyk gorący, a bombki okrągłe i lubią się w palcach przekręcić ;) .... efektem pęcherz poparzeniowy wielkości ziarnka fasoli :sick:

na szczęście tylko jeden :lol2:

przeznaczyć kilka godzin i najlepiej jakiś mocniejszy trunek (kto może, bo niektórzy są na antybiotyku :sick:)

nastawić się na syf (brokat jest wszędzie :rolleyes:)

ale warto :wiggle:

satysfakcja gwarantowana ;)

IMG_2928.jpg

IMG_2944.jpg

IMG_2963.jpg

IMG_2959.jpg

IMG_2933.jpg

Edytowane przez Catti

wprawdzie miała być galeria obrazków :rolleyes:

ale na razie jest galeria wianków :lol2:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340364

może kogoś zainspirują ;)