Tomkowa 20.11.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 ciekawe, czy trzymają na chropowatej powierzchni (..) nie wiem, czy taśmy lepsze, ale Tomkowej galeria wisi już od lata i ma się dobrze, więc chyba są ok Potwierdzam, wisi, ale już korci mnie, żeby coś pozmieniać Catti, taśmy command trzymają się chropowatej powierzchni. W wiatrołapie mam ściany pokryte marmolitem i wiszą tam, na tych taśmach, dwa obrazki. Jeden malutki, a drugi całkiem duży. I na razie też mają się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaplanka 23.11.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Przepiękne są te galeriowe inspiracje. Mi też się marzy taka, ale akurat nad schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 23.11.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Catti ...... i co, i co, i co..... ?? Co ciekawego wymyśliłaś ?? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 27.11.2015 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) Czaplanko witaj no przepraszam was dziewczyny, że u mnie nic się nie dzieje.... ale kompletnie na nic poza pracą i obowiązkami nie mam czasu... nie wiem jak to jest... wieczorem po prostu padam na pysk.... jakoś dużo wszystkiego ostatnio, a doba taka krótka myślałam, ze uda mi się kupić te dwie czarne duże ramki i zacznę przewieszanie i kombinowanie, ale nic z tego nie wyszło taśmę wożę w bagażniku więc jakiś postęp już jest dziękuję, że kibicujecie będąc ostatnio w Obi widziałam te lustrzane płytki.... są w różnych rozmiarach myślicie, że takie lustro jak u Mani pasowałoby u mnie nad stołem? czy raczej iść w gotowe? http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39167/IMG_1311_zps12otr02w.jpg musiałoby chyba mieć długość stołu, co? korci mnie, ale chyba poczekam aż Tomkowa Ania zrobi Edytowane 27 Listopada 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.11.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Catti, ja jeszcze do Obi nie dojechałam, ale pojadę po te lusterka na pewno Ładnie są frezowane? Na stronie widziałam w rozmiarze 20 i 30 cm. Są jeszcze inne? Ja kupię 20x20 cm. Niestety Tata ma kontuzję ręki i muszę z robotą zaczekać Lustro Mani jest przepiękne i u Ciebie nad stołem prezentowałoby się znakomicie. U niej lusterka są chyba mniejsze niż 20 cm. I nie uważam, że powinnaś mieć lustro długości stołu, bo będzie za wielkie. Wydaje mi się, że wymiarów telewizora będzie akurat. Zmierz sobie odbiornik i zobacz ile płytek 20 (licząc też szprosy) by weszło Bo 30x30 będą chyba za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.11.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) Wpadła mi jeszcze taka fotka jadalni i od razu zobaczyłam to u Ciebie Takie proste wąskie lustra nie są drogie, łatwo je kupić, a efekt jest świetny. To tak, gdybyś nie chciała robić lustra Eagan Edytowane 27 Listopada 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 27.11.2015 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 (edytowane) Catti, ja jeszcze do Obi nie dojechałam, ale pojadę po te lusterka na pewno Ładnie są frezowane? Na stronie widziałam w rozmiarze 20 i 30 cm. Są jeszcze inne? Ja kupię 20x20 cm. matko! ale ty mi trudne pytania zadajesz... nie wiem czy są ładnie czy nieładnie frezowane, bo się na tym nie znam , no mają taki margines... fajne były w trzech albo nawet czterech rozmiarach.... wydawało mi się, że widziałam 17x17, 20x20 na pewno....... no i większe, ale nie miałam czasu zapisać wymiarów, bo oczywiście wszystko w biegu... Wpadła mi jeszcze taka fotka jadalni i od razu zobaczyłam to u Ciebie Takie proste wąskie lustra nie są drogie, łatwo je kupić, a efekt jest świetny. To tak, gdybyś nie chciała robić lustra Eagan super!! jedynie czego się zawsze obawiam przy dzielonych lustrach (i myślę tu też o tym złożonym z lustrzanych płytek) to tych zniekształceń, kiedy się przeglądasz (generalnie to one są chyba tylko do wyglądania, a nie do przeglądania się ) porozglądam się w sklepach przy okazji.... czarne, cienkie ramki, co? Edytowane 27 Listopada 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.11.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 jedynie czego się zawsze obawiam przy dzielonych lustrach (i myślę tu też o tym złożonym z lustrzanych płytek) to tych zniekształceń, kiedy się przeglądasz (generalnie to one są chyba tylko do wyglądania, a nie do przeglądania się ) porozglądam się w sklepach przy okazji.... czarne, cienkie ramki, co? Do przeglądania się masz piękne lustro we wiatrołapie Masz rację, one są głównie dekoracyjne Jak patrzysz na lustro Mani, to ono zniekształca? Nie wydaje mi się A to z trzech prostych luster to już zupełnie nie Jako ciekawostkę dodam, że moje z małych lusterek będzie wisiało w wiatrołapie i wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś będzie uważał, że nie za dobrze się w nim widzi, to już jego problem Czarne cienkie ramki, o to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 27.11.2015 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś będzie uważał, że nie za dobrze się w nim widzi, to już jego problem w sumie racja.... bo u mnie to właściwie o dekorację chodzi zdjęłam dziś na chwilę ten obraz z nad stołu, żeby małżowi pokazać o co tak naprawdę biega z tą moją galerią automatycznie zrobiło się tam tak pusto... jak go przewieszę, to tam musi coś być na bank! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 27.11.2015 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 zdjęłam dziś na chwilę ten obraz z nad stołu, żeby małżowi pokazać o co tak naprawdę biega z tą moją galerią automatycznie zrobiło się tam tak pusto... jak go przewieszę, to tam musi coś być na bank! No pewnie, że musi A weź na chwilę zdejmij lustro z wiatrołapu i przyłóżcie je nad stół. Ono jest duże, więc zobaczysz, jak tam będzie wyglądało coś sporo większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 27.11.2015 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 No pewnie, że musi A weź na chwilę zdejmij lustro z wiatrołapu i przyłóżcie je nad stół. Ono jest duże, więc zobaczysz, jak tam będzie wyglądało coś sporo większego ha! to jest myśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 02.12.2015 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 (edytowane) wklejam zdjęcia lustra Mani z bliska http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39172/IMG_6751_zps6m2vmpbh.jpg http://i835.photobucket.com/albums/zz275/szlachtowska39/szlachtowska39172/IMG_6744_zps7xyca9cs.jpg przepiękne, bez dwóch zdań.... Lustro ma 110cm x 81cm, kazda plytka lustrzana jest fazowana i ma 14.5x14.5 cm Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.12.2015 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) pamiętacie mój handmade'owy wianek zeszłoroczny? otóż.... postanowiłam, że w tym roku zrobię podobny dla mamy (taki prezent-niespodzianka przedświąteczna ) zakupiłam styropianowe kółka już jakiś czas temu, bombki wszelakiej maści i w różnych rozmiarach (bo to podstawa), atłasową wstążkę wygrzebałam z zapasów, nastawiłam się psychicznie na cierpliwe klejenie..... i..... pomimo szczerych chęci, poświęconego czasu i włożonych pokładów cierpliwości.....wcale nie wyszedł taki ładny jak ten przypadkowy zeszłoroczny :rolleyes: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340331&d=1449867377 wnioski: wianek musi mieć solidną, grubą podstawę (kółka styropianowe są za wąskie, można temu zaradzić klejąc pierwszą warstwę wewnątrz kółka, próbowałam to właśnie tak ratować, bo ten wniosek nasunął mi się po tzw. ptokach ) bombki muszą być w co najmniej 5 rozmiarach najlepiej mieć do tego jako podstawę wianek z cienkich witek, w dodatku dość gruby.... tu porównanie z zeszłorocznym (wnioski patrz wyżej ) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340336&d=1449867572 no cóż....jakoś to przeboleję, że mam ładniejszy ale myślę, że mama też będzie zadowolona jako, że plan na dziś był na 4 wianki, a już po tym pierwszym miałam dość.... żeby się nie zajechać, ani nie załamywać trza było zmienić koncepcję poprawiającą proporcje, a zachowującą pomysł i tak oto powstał wianek dla siostry http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340341&d=1449867962 (w sumie to szwagier go jutro dostanie, bo machnął na święta ściany na szaro i zrobił nowy kominek.... mam nadzieję, że będzie pasować ) nie jest może tak bogaty i efektowny, ale ma właściwe proporcje styropianowe kółko owinęłam zwykłym, zielonym, miękkim łańcuchem (znaleziskiem piwnicznym ) a potem już poszło: dla Młodych: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340345&d=1449868655 (nie taka teściowa straszna jak ją malują ) na drzwi wejściowe dodałam jeszcze delikatne kokardki: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340346&d=1449868789 wnioski końcowe : uważać z klejem (skurczybyk gorący, a bombki okrągłe i lubią się w palcach przekręcić .... efektem pęcherz poparzeniowy wielkości ziarnka fasoli na szczęście tylko jeden przeznaczyć kilka godzin i najlepiej jakiś mocniejszy trunek (kto może, bo niektórzy są na antybiotyku ) nastawić się na syf (brokat jest wszędzie ) ale warto satysfakcja gwarantowana Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 11.12.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Wszystkie pikne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 11.12.2015 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 (edytowane) wprawdzie miała być galeria obrazków ale na razie jest galeria wianków http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=340364 może kogoś zainspirują dzięki Doriko nie wiem dlaczego raz widać, a raz nie widać zdjęcia :confused: w każdym razie tu było zdjęcie ffffszystkich razem Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.12.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 O rety, jakie cudne!! Catti, jesteś super Córką, super Teściową i super Gospodynią Prześliczne wyszły te wianki, wszystkie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.12.2015 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 Przecudne te wianki. Porywam ten granatowy, bo mam w identycznych kolorach choinkę ubraną!!!!!!!!! zrób se drugi, sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 12.12.2015 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 ale się cieszę, że wam się podobają Emi, możesz też podobne wianki bombkowe porwać w OBI za niecałe 40 zł w różnych zestawieniach kolorystycznych były niebieskie były na pewno... Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 13.12.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Ale śliczne .... podrzucę Ci kilka bombek to mi ukleisz takie cuś piykne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 14.12.2015 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Aisa, to naprawdę żadna filozofia (o ile ma się pistolet do klejenia) ale z bombkami zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts