Catti 20.09.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 malutka uwaga - za jakis czas w miare mozliwosci zmien narzute, a bedzie miodzio to pościel :lol2: ja nie mam narzuty.... i nigdy nie miałam może kupie jakąś ładną dopiero z reguły łóżko jest po prostu zaścielone... i tyle cieszę się, że ci się podoba, bo trochę się bałam pokazać córa zadowolniona bardzo... wymieniła wszystkie meble na białe ikeowe i jest przeszczęśliwa a półka w gościnnym.... hm... w sumie to mi nie przeszkadza... rzadko tam bywam jak ci się rzucą jakieś lampy do sypialni to bardzo poproszę ale niekoniecznie za 3.400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.09.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 to pościel :lol2: dzis mi musisz wybaczyc, bo zyje wyspa i zlewem jak ci się rzucą jakieś lampy do sypialni to bardzo poproszę ale niekoniecznie za 3.400 zł spoko lampy uwielbiam (choc zrobilam sobie od nich przerwe u mnie ostatnio bylo sporo o lampach - jesli masz ochote to zapraszam lin w stopce powiedz tylko czego mam szukac - plafon ? pojedynczy zwis ? zyrandol ?? klasyczny ? krysztalki ?? jaka kwota ?? moze byc na priv, jesli nie chcesz tu pisac o kosztach p.s. krysztalki to jest cos, co tygryski lubia najbardziej taki tygrysek, jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 20.09.2013 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Catti no, pęknie wyszło! Ścianka w sypialni jest piękna, ta tapeta bardzo ładnie wygląda! Jak Słonko radzi jakaś narzuta przydałaby się Pokój córki wyszedł pięknie! Pokaż więcej zdjęć! Moja panna też wybiera mebelki z IKEA No i określ preferencje lampowe, ja ciągle szukam swoich za mniej niż 3400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.09.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 ja ciągle szukam swoich za mniej niż 3400 zł no prosze Cie - jednej ? mow jaka ma byc w tej cenie znajde wiele mam isc do Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 20.09.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 @catti ja bym zmieniła jeszcze "biurowe" rolety w oknie na delikatną zasłonę i firankę - bardziej by się wpisało w klimat tapety ale zmiany - bardzo na lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 20.09.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 dziękuję dziewczyny @catti ja bym zmieniła jeszcze "biurowe" rolety w oknie na delikatną zasłonę i firankę - bardziej by się wpisało w klimat tapety ale zmiany - bardzo na lepsze na bank wyglądało by lepiej, ale te biurowe żaluzje spełniają w 100% swoją rolę... tzn. nie wpuszczają światła sypialnia jest od południa i w nocy księżyc tak daje, że nie mogliśmy spać, stąd te żaluzje w dodatku podgumowane poza tym jest jeszcze latarnia, która świeci prosto w to okno... już dawno myślałam, żeby tam dać karnisz i zawiesić jakąś zwiewną firankę albo zasłonę... na pewno dodałaby elegancji, ale z kolei tam jest bardzo mało miejsca.. wymierzone na styk, bo sypialnia mała żałujemy bardzo, że nie daliśmy na piętro żaluzji zewnętrznych, ale wtedy nie mieliśmy tyle kasy powiem ci, że mnie też by się podobała w oknie jakaś tkanina pomyślę Pokaż więcej zdjęć! obiecuję, jak się dosprzątamy co do lamp... chyba chciałabym żyrandol i pasujące do niego lampki na stoliki nocne myślę, że pasowałyby z kryształkami do tej tapety.... chyba czarne, nie? przy drzwiach kinkiet - moze taki, ktory swieci gora-dol ?? super pomysł!! a są takie pionowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 21.09.2013 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 na prośbę Słonka wrzucam mój zlew z trzema wylewkami gdyż ponieważ przy okazji ostatnio montowanego rozdrabniacza, zafundowałam sobie też filtr do wody i dozownik do płynu do mycia naczyń jak szaleć, to szaleć ...;) wygląda to może jak trzy grzyby w barszczu ... ale mi nie przeszkadza (a starej, dobrej Kludi było mi po prostu szkoda wyrzucić) http://imageshack.us/a/img716/9438/yss0.jpg http://imageshack.us/a/img694/2021/g89k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 23.09.2013 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 (edytowane) Witaj Catti, Z ogromną ciekawością i jednym tchem pochłonęłam ten wątek, gdyż niebawem i ja planuję lifting mieszkania. Bardzo ładne wybrałaś tapety, i do przedpokoju i do sypialni Zgadzam się z Dusią w sprawie biurowych żaluzji - do wyrzucenia! Nie musisz tam dawać karnisza - drążka. Możesz kupić karnisz "szynowy" mocowany do sufitu, na którym wieszasz zasłonę dokładnie taką jak tapeta. Aby nie wisiała smętnie, gdy nie zasłania okna, można by ją ładnie podpiąć na haku/szarfie tuż nad kaloryferem. Do zasłony "gnieciona" firanka z woalu lub roleta rzymska. Ta półeczka w gościnnym kojarzy mi się z ekspozycją samochodzików ("resoraków") z chłopięcego pokoju. PS. Świetna i szalenie funkcjonalna waga wisząca - moim zdaniem powinna być w każdej kuchni Edytowane 23 Września 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 24.09.2013 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 cześć Moniss będę w takim razie trzymać kciuki, żeby twój lifting przeszedł gładko, szybko, bezproblemowo i zgodnie z marzeniami Zgadzam się z Dusią w sprawie biurowych żaluzji - do wyrzucenia! nie ma mowy :D choć zgadzam się z wami w 1000% bo tkanina z plastikiem zawsze wygra ale to dom, a nie "dom na pokaz" i do zdjęć ..... funkcjonalność nade wszystko mam za tym oknem fatalny widok... duży budynek, blisko.... zasłania wszystko , obiecuję wymyślić coś co zgra się z żaluzjami coś co doda tam miękkości.... ale żaluzji na razie nie wywalę kupię też narzutę lub wielki jednokolorowy, miękki, puszysty, wieelki koc tylko w jkim kolorze? karmelowym? czy czarnym? Ta półeczka w gościnnym kojarzy mi się z ekspozycją samochodzików ("resoraków") z chłopięcego pokoju. bo to dawny chłopięcy pokój stały tam książki i płyty.... półka wyleci.... w najbliższym czasie bo i tak jedna z części się uszkodziła i najprawdopodobniej nie da się jej naprawić, a poza tym kolorystycznie średnio teraz tam pasuje (wcześniej były jasno-żółte ściany, to grało) na razie wisi .... a co byście widziały w zamian? Moniss, też masz taką wagę? :D fajna, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.09.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 hehe tych rolet nie ocieplisz w żaden sposób, ale spokojnie - w pierwszej kolejności inne zachcianki koc - czarnego bym nie dawała, ale jakiś ciepły grafit czy coś w tym stylu. jeśli znajdziesz ładny brąz to oczywiście też choć osobiście uważam, że to bardzo trudny kolor i będzie ciężko coś trafić. do pokoju - zwykła prosta półka albo lekka wisząca zamykana szafka. w zależności jaka jest potrzeba. jeśli ma stać puste - zrezygnowałabym na rzecz fajnego plakatu czy innego ozdobnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.09.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) cześć Moniss będę w takim razie trzymać kciuki, żeby twój lifting przeszedł gładko, szybko, bezproblemowo i zgodnie z marzeniami Dzięki, mam nadzieję, że nie będzie zbyt wiele perturbacji. A że to wielka płyta, to z pewnościa wejdą gipsiarze. nie ma mowy :D choć zgadzam się z wami w 1000% bo tkanina z plastikiem zawsze wygra ale to dom, a nie "dom na pokaz" i do zdjęć ..... funkcjonalność nade wszystko mam za tym oknem fatalny widok... duży budynek, blisko.... zasłania wszystko , obiecuję wymyślić coś co zgra się z żaluzjami coś co doda tam miękkości.... ale żaluzji na razie nie wywalę Ależ Catti, tu nie chodzi o pokój na pokaz czy nie, lecz o dobrą atmosferę w sypialni Do zasłonięcia widoków dobra byłaby roleta rzymska np. półprzezroczysta we wnęce okiennej (ostatnia fotka z 3 oknami). Do tego druga - zaciemniające- nad wnęką okienną (najlepiej zamocowana tuż pod sufitem). Tu kilka przykładów: Wszystkie powyższe fotki są ze strony dekoria.pl kupię też narzutę lub wielki jednokolorowy, miękki, puszysty, wieelki koc tylko w jkim kolorze? karmelowym? czy czarnym? Ja stawiałabym na karmelowy lub 3 częściowy (w większej cześci karmelowy z 2 szerokimi pasami czerni) Moniss, też masz taką wagę? :D fajna, nie? Mam, tylko białą. Jest to najwygodniejsza waga jaką kiedykolwiek miałam, bo nie trzeba jej wyjmować z szafki i nie zajmuje miejsca na blacie A do tego ma bonus w postaci zegara Edytowane 24 Września 2013 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 24.09.2013 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 hehe tych rolet nie ocieplisz w żaden sposób, Duśko, ale rolety pionowe mają przecież to do siebie, że można je zsunąć na jedną stronę i wtedy w dzień są a jakoby ich nie było o czymś takim myślę... żeby dać firanę, woal.... i zasłonę, która zasłoni zsunięte żaluzje .... jedynie tak to widzę, żeby połączyć estetykę i wygodę zasłoniętego okna a okno jest wielkie, do samej ziemi i prawie na całą ścianę, w dodatku rozsuwane.... więc ma wielką klamkę i musi mieć miejsce na rozsuwanie koce, narzuty.. przeglądam i jak coś trafię to was zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 24.09.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 (edytowane) Ależ Catti, tu nie chodzi o pokój na pokaz czy nie, lecz o dobrą atmosferę w sypialni tak wiem przepraszam, że to tak zabrzmiało .... lubię tę moją sypialnię nawet z tymi biurowymi żaluzjami ..... dziękuję ci za inspiracje prawdę powiedziawszy, nie widzę rolet w tym oknie (wielkie jest) ale być może dlatego, że teraz jestem przyzwyczajona, że reguluję sobie ilość światła, albo zsuwam je tylko do połowy.... za tymi drzwiami jest wąski balkon, gdzie wietrzę pościel i często te drzwi są otwarte (wtedy połowa okna jest zasłonięta) matko! nie wiem czy ja piszę ze zrozumieniem podoba mi się pomysł, by szukać narzuty czy koca w połączeniu z czarnym gdybyś coś takiego namierzyła przypadkiem, to poproszę no i cytat w stopce.... pierwyj sort!!! u mnie wiszą dwa podobne " Mój dom lśnił czystością w ubiegłym tygodniu. Szkoda, że to przegapiliście" "Tylko jedno z nas może wyglądać dobrze - albo ja, albo mój dom" oba ulubione :rotfl::yes: Edytowane 24 Września 2013 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.09.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 " Mój dom lśnił czystością w ubiegłym tygodniu. Szkoda, że to przegapiliście" "Tylko jedno z nas może wyglądać dobrze - albo ja, albo mój dom" oba ulubione :rotfl::yes: Zaje...fajne Muszę sobie je gdzieś wymalować A ja z taką sprawą do Ciebie Catti... wrzuciłam na kuchenny wątek (Projekt kuchni - wizualizacje), Twoją fotkę kuchni, aby pokazać, ze miejsce wagi kuchennej może być także na ścianie. Mam nadzieję, że mnie za to nei zabijesz, a jeśli jednak takie myśli by chodziły ci po głowie, to migiem ją usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 24.09.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Cały czas myślę nad tym, na co najlepiej zamienić Twoje nieszczęsne żaluzje biurowe... Właśnie przeglądałąm stare tygodniki (naprawdę bardzo stare, jeszcze z czasów zaborów) i popatrz co znalazłam To tylko cztery propozycje z dwunastu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 25.09.2013 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 jak w zamku dziękuję że szukasz wrzuciłam na kuchenny wątek Twoją fotkę kuchni, aby pokazać, ze miejsce wagi kuchennej może być także na ścianie. Mam nadzieję, że mnie za to nei zabijesz, nie ma sprawy, ale to zwykła waga tam może chodzić o jakąś "niezwykłą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmelieJ 25.09.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) catti jestem tu dzięki moniss, która pokazała mi Twoją śliczną wagę. Jaki to model? Koszt? Sprawdza się takie rozwiązanie? Bo póki co planowałam wagę wbudowaną w blat. Edytowane 25 Września 2013 przez AmelieJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 25.09.2013 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 (edytowane) Jaki to model? Koszt? Sprawdza się takie rozwiązanie? Bo póki co planowałam wagę wbudowaną w blat. witaj AmelieJ waga wbudowana w blat?? czyli na zawsze?? pierwsze słyszę nie szkoda ci blatu? nie jestem przekonana czy to dobry pomysł moja waga ma już ze trzy lata... spisuje się znakomicie, nawet baterii jeszcze nie wymieniałam taka jest wytrwała... waży bardzo dokładnie, do 1 g. , można ją wytarować czyli wsypywać lub lać do dowolnego naczynia (i to jest bardzo wygodne) wytrzymuje ciężar do 3 kg. co jest w zupełności wystarczające nie zajmuje żadnego miejsca na blacie jak zdążyłaś zauważyć, tym samym się nie przewraca, ani nie zawadza jaki model??? matko! idę szukać instrukcji (dostałam ją w prezencie, więc nie wiem gdzie kupiona ani ile kosztowała, ale z pewnością nie więcej niż stówę ) znalazłam waga kuchenna ALLIS0N model AW 301 Edytowane 25 Września 2013 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 25.09.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 wycinanie dziury w granicie pewnie wyjdzie cię znacznie drożej niż najbardziej kosmiczna waga spożywcza stawiana na blacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 30.09.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2013 dzieki za zdjecia zlewu z bateriami mowisz, ze nie przeszkadza Ci taka ilosc ? a mam pytanie o dozownik w tym miejscu - bo tez zrobilismy otwor juz na niego - czy dobrze sie z tej strony korzysta ?? odnosnie lamp przy drzwiach - jest wiele takich, ktore swieca gora dol, kwestia ksztaltu, koloru i ceny np takie korytka tuby http://www.graswiatel.pl/2132-2010-large/kinkiet-riga-84003-eglo.jpg inne http://img.lampy.pl/images/product/product_medium/3/c/1/3/52035.jpg http://www.sklep.e-klosz.pl/media/catalog/product/p/r/prod_728_l.jpg http://www.ilampa.pl/product_img/35/b852e550c3efdd85ef03d82455f05782.jpg do lazienki http://www.light-house.pl/2262-5426-large/thiny-slim-l1-k-3000k-lampa-scienna-kinkiet-led-chors.jpg lub mniej nowoczesny http://www.lampowo.pl/photo/product_big/f/a/5/1_fa51e1a5d1a2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts