Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza do poprawki....

Recommended Posts

malutka uwaga - za jakis czas w miare mozliwosci zmien narzute, a bedzie miodzio :)

to pościel :lol2::lol2::lol2:

ja nie mam narzuty.... i nigdy nie miałam

może kupie jakąś ładną dopiero :)

z reguły łóżko jest po prostu zaścielone... i tyle ;)

cieszę się, że ci się podoba, bo trochę się bałam pokazać :cool:

córa zadowolniona bardzo... wymieniła wszystkie meble na białe ikeowe i jest przeszczęśliwa :)

a półka w gościnnym.... hm...

w sumie to mi nie przeszkadza... rzadko tam bywam :D

jak ci się rzucą jakieś lampy do sypialni to bardzo poproszę :)

ale niekoniecznie za 3.400 zł :no:

• Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to pościel :lol2::lol2::lol2:

dzis mi musisz wybaczyc, bo zyje wyspa i zlewem :oops:

jak ci się rzucą jakieś lampy do sypialni to bardzo poproszę :)

ale niekoniecznie za 3.400 zł :no:

spoko :) lampy uwielbiam (choc zrobilam sobie od nich przerwe ;)

u mnie ostatnio bylo sporo o lampach - jesli masz ochote to zapraszam :) lin w stopce :)

powiedz tylko czego mam szukac - plafon ? pojedynczy zwis ? zyrandol ?? klasyczny ? krysztalki ??

jaka kwota ?? moze byc na priv, jesli nie chcesz tu pisac o kosztach

p.s. krysztalki to jest cos, co tygryski lubia najbardziej :)

taki tygrysek, jak ja ;)

Catti no, pęknie wyszło! Ścianka w sypialni jest piękna, ta tapeta bardzo ładnie wygląda! Jak Słonko radzi jakaś narzuta przydałaby się ;-) Pokój córki wyszedł pięknie! Pokaż więcej zdjęć! Moja panna też wybiera mebelki z IKEA ;-) No i określ preferencje lampowe, ja ciągle szukam swoich za mniej niż 3400 zł ;-)

dziękuję dziewczyny :)

@catti

ja bym zmieniła jeszcze "biurowe" rolety w oknie na delikatną zasłonę i firankę - bardziej by się wpisało w klimat tapety

ale zmiany - bardzo na lepsze :)

na bank wyglądało by lepiej, ale te biurowe żaluzje spełniają w 100% swoją rolę... tzn. nie wpuszczają światła ;)

sypialnia jest od południa i w nocy księżyc tak daje, że nie mogliśmy spać, stąd te żaluzje w dodatku podgumowane :D

poza tym jest jeszcze latarnia, która świeci prosto w to okno...

już dawno myślałam, żeby tam dać karnisz i zawiesić jakąś zwiewną firankę albo zasłonę... na pewno dodałaby elegancji, ale z kolei tam jest bardzo mało miejsca.. wymierzone na styk, bo sypialnia mała :(

żałujemy bardzo, że nie daliśmy na piętro żaluzji zewnętrznych, ale wtedy nie mieliśmy tyle kasy :(

powiem ci, że mnie też by się podobała w oknie jakaś tkanina ;)

pomyślę :cool:

Pokaż więcej zdjęć!

obiecuję, jak się dosprzątamy :yes:

co do lamp... chyba chciałabym żyrandol i pasujące do niego lampki na stoliki nocne

myślę, że pasowałyby z kryształkami do tej tapety.... chyba czarne, nie?

przy drzwiach kinkiet - moze taki, ktory swieci gora-dol ??

super pomysł!!

a są takie pionowe??

na prośbę Słonka wrzucam mój zlew z trzema wylewkami :D

gdyż ponieważ przy okazji ostatnio montowanego rozdrabniacza, zafundowałam sobie też filtr do wody i dozownik do płynu do mycia naczyń ;)

jak szaleć, to szaleć ...;);)

wygląda to może jak trzy grzyby w barszczu :D ... ale mi nie przeszkadza (a starej, dobrej Kludi było mi po prostu szkoda wyrzucić)

http://imageshack.us/a/img716/9438/yss0.jpg

http://imageshack.us/a/img694/2021/g89k.jpg

Witaj Catti,

Z ogromną ciekawością i jednym tchem pochłonęłam ten wątek, gdyż niebawem i ja planuję lifting mieszkania.

Bardzo ładne wybrałaś tapety, i do przedpokoju i do sypialni :)

Zgadzam się z Dusią w sprawie biurowych żaluzji - do wyrzucenia!

Nie musisz tam dawać karnisza - drążka. Możesz kupić karnisz "szynowy" mocowany do sufitu, na którym wieszasz zasłonę dokładnie taką jak tapeta. Aby nie wisiała smętnie, gdy nie zasłania okna, można by ją ładnie podpiąć na haku/szarfie tuż nad kaloryferem. Do zasłony "gnieciona" firanka z woalu lub roleta rzymska.

Ta półeczka w gościnnym kojarzy mi się z ekspozycją samochodzików ("resoraków") z chłopięcego pokoju.

PS.

Świetna i szalenie funkcjonalna waga wisząca - moim zdaniem powinna być w każdej kuchni ;)

Edytowane przez moniss

cześć Moniss :)

będę w takim razie trzymać kciuki, żeby twój lifting przeszedł gładko, szybko, bezproblemowo i zgodnie z marzeniami :) ;)

Zgadzam się z Dusią w sprawie biurowych żaluzji - do wyrzucenia!

nie ma mowy :D :D

choć zgadzam się z wami w 1000% bo tkanina z plastikiem zawsze wygra ;)

ale to dom, a nie "dom na pokaz" :) i do zdjęć ..... funkcjonalność nade wszystko ;)

mam za tym oknem fatalny widok... duży budynek, blisko.... zasłania wszystko :( ,

obiecuję wymyślić coś co zgra się z żaluzjami :)

coś co doda tam miękkości.... ale żaluzji na razie nie wywalę

kupię też narzutę lub wielki jednokolorowy, miękki, puszysty, wieelki koc :)

tylko w jkim kolorze? karmelowym? czy czarnym?

Ta półeczka w gościnnym kojarzy mi się z ekspozycją samochodzików ("resoraków") z chłopięcego pokoju.

bo to dawny chłopięcy pokój :D

stały tam książki i płyty....

półka wyleci.... w najbliższym czasie ;) bo i tak jedna z części się uszkodziła i najprawdopodobniej nie da się jej naprawić, a poza tym kolorystycznie średnio teraz tam pasuje (wcześniej były jasno-żółte ściany, to grało)

na razie wisi ....

a co byście widziały w zamian?

Moniss, też masz taką wagę? :D :D

fajna, nie?

hehe tych rolet nie ocieplisz w żaden sposób, ale spokojnie - w pierwszej kolejności inne zachcianki :)

koc - czarnego bym nie dawała, ale jakiś ciepły grafit czy coś w tym stylu. jeśli znajdziesz ładny brąz to oczywiście też choć osobiście uważam, że to bardzo trudny kolor i będzie ciężko coś trafić.

do pokoju - zwykła prosta półka albo lekka wisząca zamykana szafka. w zależności jaka jest potrzeba. jeśli ma stać puste - zrezygnowałabym na rzecz fajnego plakatu czy innego ozdobnika :)

cześć Moniss :)

będę w takim razie trzymać kciuki, żeby twój lifting przeszedł gładko, szybko, bezproblemowo i zgodnie z marzeniami :) ;)

Dzięki, mam nadzieję, że nie będzie zbyt wiele perturbacji. A że to wielka płyta, to z pewnościa wejdą gipsiarze.

nie ma mowy :D :D

choć zgadzam się z wami w 1000% bo tkanina z plastikiem zawsze wygra ;)

ale to dom, a nie "dom na pokaz" :) i do zdjęć ..... funkcjonalność nade wszystko ;)

mam za tym oknem fatalny widok... duży budynek, blisko.... zasłania wszystko :( ,

obiecuję wymyślić coś co zgra się z żaluzjami :)

coś co doda tam miękkości.... ale żaluzji na razie nie wywalę

Ależ Catti, tu nie chodzi o pokój na pokaz czy nie, lecz o dobrą atmosferę w sypialni :)

Do zasłonięcia widoków dobra byłaby roleta rzymska np. półprzezroczysta we wnęce okiennej (ostatnia fotka z 3 oknami). Do tego druga - zaciemniające- nad wnęką okienną (najlepiej zamocowana tuż pod sufitem).

Tu kilka przykładów:

Roleta-rzymska-Romantica-Padva_331.jpg Roleta-rzymska-Padva_1342.jpg Roleta-rzymska-Padva_134.jpg Adagio.jpg Roleta-rzymska-Romantica-Florencja_594.jpg

Wszystkie powyższe fotki są ze strony dekoria.pl

kupię też narzutę lub wielki jednokolorowy, miękki, puszysty, wieelki koc :)

tylko w jkim kolorze? karmelowym? czy czarnym?

Ja stawiałabym na karmelowy lub 3 częściowy (w większej cześci karmelowy z 2 szerokimi pasami czerni)

Moniss, też masz taką wagę? :D :D

fajna, nie?

Mam, tylko białą. Jest to najwygodniejsza waga jaką kiedykolwiek miałam, bo nie trzeba jej wyjmować z szafki i nie zajmuje miejsca na blacie ;)

A do tego ma bonus w postaci zegara :D

Edytowane przez moniss

hehe tych rolet nie ocieplisz w żaden sposób,

Duśko, ale rolety pionowe mają przecież to do siebie, że można je zsunąć na jedną stronę i wtedy w dzień są a jakoby ich nie było ;)

o czymś takim myślę... żeby dać firanę, woal.... i zasłonę, która zasłoni zsunięte żaluzje ....

jedynie tak to widzę, żeby połączyć estetykę i wygodę zasłoniętego okna

a okno jest wielkie, do samej ziemi i prawie na całą ścianę, w dodatku rozsuwane.... więc ma wielką klamkę i musi mieć miejsce na rozsuwanie ;)

koce, narzuty.. przeglądam i jak coś trafię to was zapytam :yes:

Ależ Catti, tu nie chodzi o pokój na pokaz czy nie, lecz o dobrą atmosferę w sypialni :)

tak wiem :)

przepraszam, że to tak zabrzmiało ;)

.... lubię tę moją sypialnię nawet z tymi biurowymi żaluzjami .....

dziękuję ci za inspiracje

prawdę powiedziawszy, nie widzę rolet w tym oknie (wielkie jest)

ale być może dlatego, że teraz jestem przyzwyczajona, że reguluję sobie ilość światła, albo zsuwam je tylko do połowy....

za tymi drzwiami jest wąski balkon, gdzie wietrzę pościel i często te drzwi są otwarte (wtedy połowa okna jest zasłonięta)

matko! nie wiem czy ja piszę ze zrozumieniem :D

podoba mi się pomysł, by szukać narzuty czy koca w połączeniu z czarnym :)

gdybyś coś takiego namierzyła przypadkiem, to poproszę ;)

no i cytat w stopce.... pierwyj sort!!!

u mnie wiszą dwa podobne :D

" Mój dom lśnił czystością w ubiegłym tygodniu. Szkoda, że to przegapiliście"

"Tylko jedno z nas może wyglądać dobrze - albo ja, albo mój dom"

oba ulubione :rotfl::rotfl::yes::yes:

Edytowane przez Catti

" Mój dom lśnił czystością w ubiegłym tygodniu. Szkoda, że to przegapiliście"

"Tylko jedno z nas może wyglądać dobrze - albo ja, albo mój dom"

oba ulubione :rotfl::rotfl::yes::yes:

Zaje...fajne :D

Muszę sobie je gdzieś wymalować :lol2:

A ja z taką sprawą do Ciebie Catti...

wrzuciłam na kuchenny wątek (Projekt kuchni - wizualizacje), Twoją fotkę kuchni, aby pokazać, ze miejsce wagi kuchennej może być także na ścianie.

Mam nadzieję, że mnie za to nei zabijesz, a jeśli jednak takie myśli by chodziły ci po głowie, to migiem ją usunę :yes:

Jaki to model? Koszt? Sprawdza się takie rozwiązanie? Bo póki co planowałam wagę wbudowaną w blat.

witaj AmelieJ :)

waga wbudowana w blat??:confused:

czyli na zawsze?? pierwsze słyszę :o

nie szkoda ci blatu? nie jestem przekonana czy to dobry pomysł ;)

moja waga ma już ze trzy lata... spisuje się znakomicie, nawet baterii jeszcze nie wymieniałam :wiggle:

taka jest wytrwała...

waży bardzo dokładnie, do 1 g. , można ją wytarować czyli wsypywać lub lać do dowolnego naczynia (i to jest bardzo wygodne)

wytrzymuje ciężar do 3 kg. co jest w zupełności wystarczające

nie zajmuje żadnego miejsca na blacie jak zdążyłaś zauważyć, tym samym się nie przewraca, ani nie zawadza

jaki model??? matko! idę szukać instrukcji :)

(dostałam ją w prezencie, więc nie wiem gdzie kupiona ani ile kosztowała, ale z pewnością nie więcej niż stówę ;) )

znalazłam :)

waga kuchenna ALLIS0N

model AW 301

Edytowane przez Catti

dzieki za zdjecia zlewu z bateriami :) mowisz, ze nie przeszkadza Ci taka ilosc ? ;)

a mam pytanie o dozownik w tym miejscu - bo tez zrobilismy otwor juz na niego - czy dobrze sie z tej strony korzysta ??

odnosnie lamp przy drzwiach - jest wiele takich, ktore swieca gora dol, kwestia ksztaltu, koloru i ceny ;)

np takie korytka

images?q=tbn:ANd9GcTLw28F1XaOlHc088WcRQ2cX7liPCUmek9s7D4EkfUzjGHN-3br

tuby

http://www.graswiatel.pl/2132-2010-large/kinkiet-riga-84003-eglo.jpg

inne

http://img.lampy.pl/images/product/product_medium/3/c/1/3/52035.jpg

http://www.sklep.e-klosz.pl/media/catalog/product/p/r/prod_728_l.jpg

http://www.ilampa.pl/product_img/35/b852e550c3efdd85ef03d82455f05782.jpg

do lazienki

http://www.light-house.pl/2262-5426-large/thiny-slim-l1-k-3000k-lampa-scienna-kinkiet-led-chors.jpg

lub mniej nowoczesny

http://www.lampowo.pl/photo/product_big/f/a/5/1_fa51e1a5d1a2.jpg