Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wnętrza do poprawki....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 947
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej, kochana :hug:

u mnie kompletny, wnętrzarski przestój... :D

nie dzieje się nic :rolleyes:

nie ma galerii, nie ma nowych zasłonek na tarasie, nie ma nowej szafki do małej łazienki.... nuuuuda ;)

kupiłam jedynie pelargonie w skrzynkach i dwie dorodne hortensje, które czekają na posadzenie w dużych donicach :)

z utęsknieniem czekam na dwumiesięczną labę i odliczam już dosłownie dni :wiggle:

.... bo, co tu dużo mówić, jestem potwornie zmęczona i na nic nie mam ostatnio czasu :no:

zaglądam od czasu do czasu na forum, u ciebie jak zwykle coraz piękniej i wciąż się dzieje.... bardzo się cieszę!! :hug:

mam nadzieję, że z każdym dniem już teraz będę miała więcej wolnych chwil, to ponadrabiam te pędzące wątki, do których kiedyś zerkałam :wiggle:

bardzo ci dziękuję za odwiedziny :hug:

zastanawiam się czy ktoś jeszcze w dzisiejszych czasach robi przetwory ;) :)

bojąc się, że w nawale ostatniego gorącego tygodnia, nie zdążę zanim poznikają z wiejskich pól, pozamykałam trochę lata do słoików :)

zimą to obowiązkowe dopełnienie rodzinnych obiadów :wiggle:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=358773&d=1466330216

20160618_114116.jpg

Niureczko :hug:

kopa lat.... :D

pisz, co tam u Ciebie... jak to rozpoczynasz wakacje? poszłaś do pracy? przecież dopiero co urodziła się księżniczka ;)

a jak w domku? zmieniasz coś?

jeśli będziesz chciała przepis na pyszne buraczki, to z chęcią podrzucę.... :yes:

robię często....

a jak nie mam czasu to kupuję w lidlu gotowe, już ugotowane w całości..... i tylko je trę i doprawiam po swojemu...

O matko - uwielbiam wszelkie kompoty, a z truskawek i czereśni najbardziej. Ja co rok robiłam ze swoich czereśni, ale w tym roku jest bardzo mało owoców, które wyjadają teraz szpaki ;) czeresnie kwitły obficie jak zawsze lecz brakło pszczólek do zapylenia :( dosłownie widziałam dwie pszczółki i jednego bąka w tamtym czasie :o wiec do tej pory zrobiłam tylko dżem z truskawek.

Jednak takiego mi smaka narobiłaś tymi truskawkami, ze jak jeszcze będą to chyba kupie na kompoty :)

Vesila nie wiem jak u Ciebie ale u nas już definitywnie po truskawkach :( Zdążyłam zaprawić 24 kilogramy i więcej nie będzie....Tyle że ja wszystko zblendowałam na przecier i pomroziłam - dzieci jedzą na śniadanie jaglankę z owocami więc mam parę zimowych śniadań z głowy .

Co do zaprawiania na szeroką skalę to ja w tym roku odpuszczam, mam nadzieję że za rok będę miała ziemiankę to poszaleję. W tym sezonie dołączyła do nas jedynie dodatkowa zamrażarka więc będę mrozić co się da ;)

Niureczko :hug:

kopa lat.... :D

pisz, co tam u Ciebie... jak to rozpoczynasz wakacje? poszłaś do pracy? przecież dopiero co urodziła się księżniczka ;)

a jak w domku? zmieniasz coś?

jeśli będziesz chciała przepis na pyszne buraczki, to z chęcią podrzucę.... :yes:

robię często....

a jak nie mam czasu to kupuję w lidlu gotowe, już ugotowane w całości..... i tylko je trę i doprawiam po swojemu...

Catti,

ano wakacje zaczynam już w niedzielę, nie wróciłam jeszcze do pracy więc to raczej wakacje dla dzieci i dla męża będą, dla mnie trochę odskocznia od codzienności;)

w domu nic się nie dzieje, jedynie myślę, jaki obrus pasowałby teraz do salonu? na pustym stole strasznie widać kurz a nie mam ani siły ani ochoty ścierać go codziennie więc oszukuję kładąc obrus:rolleyes: myślałam o brązowym żeby się za bardzo nie wyróżniał

głównie działamy z mężem na zewnątrz, mąż zrobił mały plac zabaw dla dzieciaków a ja skoncentrowałam się na tarasie, jak dobrze pójdzie to gdzieś w połowie sierpnia będę mogła na nim usiąść

przepis na buraczki poproszę:):hug:

O matko - uwielbiam wszelkie kompoty, a z truskawek i czereśni najbardziej.

Jednak takiego mi smaka narobiłaś tymi truskawkami, ze jak jeszcze będą to chyba kupie na kompoty :)

Vesi, witaj :)

mam nadzieję, że ci się udało ;)

Vesila nie wiem jak u Ciebie ale u nas już definitywnie po truskawkach :(

Wani, u nas jeszcze są, ale coraz drobniejsze ;)

też mrożę, ale zdecydowanie wolę maliny.... te to w ogóle nie tracą aromatu :)

są boskie do lodów! do sernika! do pavlovej!

przez dwa ostatnie lata było ich jednak zdecydowanie za mało... :(

mmmmmm..... pyyyyycha :D

:)

w domu nic się nie dzieje, jedynie myślę, jaki obrus pasowałby teraz do salonu? na pustym stole strasznie widać kurz a nie mam ani siły ani ochoty ścierać go codziennie więc oszukuję kładąc obrus:rolleyes: myślałam o brązowym żeby się za bardzo nie wyróżniał

przepis na buraczki poproszę:):hug:

ja też kładę obrus, bo mnie wkurza jak się kurzy :D

mój ukochany to właśnie brązowy len, kupiony chyba w h&y

a drugi ulubiony to szarosrebrna zasłona w czarne esyfloresy :wiggle:

buraczki wkleję ci u ciebie ;)

nie zawsze robię z takiej dużej ilości, bo to cały dzień z głowy :rolleyes: , ale nigdy jeszcze nie zepsuł mi się ani jeden słoik :no:

zawsze po pasteryzacji odwracam do góry nogami i jeśli jakiś cieknie, to jest brany pod uwagę w pierwszej kolejności i przechowywany w lodówce, nawet do tygodnia :)

wyściskaj rodzinkę :hug:

W....wczasy i wolne przez dwa miesiące

A....a po weekendzie nie trzeba wstawać do pracy

K....kalendarz nauczyciela można odstawić do archiwum

A....a budzenie wykasować z godz. 6.30

C....codziennie można coś fajnego zaplanować

J....jeździć, zwiedzać, podróżować

E....ewentualnie można nic nie robić

:wave::wave::wave::wave::wave: