pdw88 12.08.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam , proszę o pomoc doświadczoną Brać...Przyszedł moment by pokryć wymarzony dom. Od początku byłem nastawiony ku blachodachówce. Odwiedziłem kilka punktów handlowych i zaproponowano mi w dobrej cenie dachówkę betonową. Przyznam, że myślałem iż takie pokrycie jest dużo droższe. Efekt dachówki jest super.Mój dylemat polega na obawie czy moja konstrukcja wytrzyma taki ciężar. Murarz twierdzi, że tak, cieśla podobnie, kierownik budowy a zarazem projektant domu , liczył liczył i orzekł, że po powiększeniu przekrojów konstrukcji drewnianej będzie ok. Sam już nie wiem. Dom posadowiony na metrowych ławach w ziemi, na to 4 bloczki, beton komórkowy, stropy tradycyjne lane. Proszę o pomoc w rozwiązanie moich wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 12.08.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Kolego... Wierz projektantowi ... Moge to policzyć ale do tego potrzebne:Rzut i przekrój dachu, lokalizacja budynku (gdzie w polsce), jaka dokładnie dchówka, i reszta warstw pod dachówką (pappa , membrana, deskowanie ...), itd...Chociaż jak znam realia to każdy projektuje na dachówkę (taki dupo chron projektanta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.08.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 ... Proszę o pomoc w rozwiązanie moich wątpliwości. Pewnie będziesz musiał zapytać projektanta czy możesz zaprosić więcej gości i czy możesz urządzić meblami gdańskim wnętrze bo być może ławy nie wytrzymają?! A co będzie jak więcej wróbli usiądzie na dachu? Projektantowi należy powiedzieć, że dach ma być pod ciężkie pokrycie i można kłaść co się chce a nie szukać pomocy na Forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts