bresio 12.08.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam W najbliższym czasie ekipa od developera będzie montowała okna. Oczywiście wpływu na ekipę i okna już nie mam i muszę działać z tym co mam.O koncepcji i wykonaniu montażu z ciepłym parapetem ani handlowcy ani ekipa nie słyszeli. W związku z tym, że mam jeszcze chwilę na jakieś działania proszę o poradę, w jaki sposób przygotować ciepły parapet ekipie, która przyjedzie wstawić okna.Na ten czas otwór okienny wygląda jak na obrazkuhttp://img600.imageshack.us/img600/8484/mwvl.jpg Z tego co przeczytałem do tej pory wynika, że przed przybyciem ekipy z oknami należy zamontować ciepły parapet pasujący do wstawianego okna. W sumie tak też będzie najwygodniej. W jaki sposób doprowadzić otwór okienny do stanu pozwalającego zamontować okno z użyciem ciepłych parapetów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 12.08.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 wychodzi na to że zarówno ekipa jak i ty nie macie zielonego pojęcia jeśli oni o tym nie słyszeli i nie wiedza jak to się robi to sorry ale nie widzę tego!otwór pod ciepły parapet musisz idealnie wypoziomować by jak przyjdzie okno to musi być równo choć bardziej bym zwrócił uwagę na cały montaż bo jeśli to taka firma montuje to okna pewnie będą z tych ccc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresio 12.08.2013 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Tak jak pisałem, na okna i ekipę nie mam wpływu. Okna są już zamówione i w tym tygodniu będą dostarczone.Okna Abakus, profil Brügmann AD. Wypoziomowanie otworu było oczywiste, tylko jak i czym to zrobić?Przy oknie wysokości 150cm, na jakiej wysokości ma się znaleźć górna krawędź ciepłego parapetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 12.08.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam to kiepsko wygląda, zastosowanie "ciepłego parapetu" wymaga korekty w wymiarze okna, dolna krawędź ramy znajdzie się ok 70 mm nad ościeżem - zaplanował ktoś taki luz montażowy ?? Dodatkowo widzę wykonany z ocieplenia węgarek również na dole - w jakim celu ?? i tak będzie trzeba go przyciąć jeżeli ma być pełen "ciepły parapet" - zresztą jak go nie będzie to też nie widzę zbytnio szans na prawidłowy montaż zewnętrznego parapetu. Ogólnie nie polecam rozwiązania - ze względu na brak przygotowania ekipy - są spore szanse, że to spartolą - ale mogę być w błędzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 12.08.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Tu jest krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bresio 12.08.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Dzięki za podpowiedzi.Luz montażowy na poziomie 4-5cm. Od jutra zaczyna się montaż okien tradycyjną metodą, na pianę.W kolejnym domu zrobię ciepłe parapety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 19.08.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 ja wole ładny niz ciepły, dlatego bedą z granitu na zewnatrz a z marmuru w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.08.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam ja wole ładny niz ciepły, dlatego bedą z granitu na zewnatrz a z marmuru w srodku skoro dajesz takie ładne i ZIMNE kamyki to tym bardziej warto zastosować "ciepły parapet", który ja wolę nazywać "blokiem podparapetowym" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 19.08.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 może myślał że to zostaje parapet ze styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.08.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam może myślał że to zostaje parapet ze styro nie ... no chyba ... raczej nie ... aczkolwiek ... kto to wie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts