kasia-lukasz 12.08.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 No to zaczynamy przygodę. Podjeliśmy naszą wspólną decyzję o budowie domu. Po kilku tygodniach intensywnych poszukiwaniach znaleźliśmy nasze przytulne gniazdko! Projekt Z7 studio Z500. Szukaliśmy również taniego w budowaniu. Wszystko nas zadowala w tym projekcie. 8 lutego 2013 r zamówiliśmy ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 12.08.2013 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Zrobiliśmy kilka zmian:-dodaliśmy dwa okna od strony dwóch pokoi-wszyskie okna będę 1,5*1,5 m-a w salonie dodaliśmy wielkie okno 3m-zabudowaliśmy dzwi od kuchni do pomeszczenia gosp., tam będzie kotłownia wejście z sieni-zamiast okienek do kotłowni i łazienki zrobimy dzwi szklane no i chyba tyle ze zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 12.08.2013 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Oczywiście mineło trochę więcej czasu na papierologię (warunki wszystkie mapki.....) Koszty od początku są:- Wyp. I wyr. Z miejscowego planu zagospodarowania - 39 zł- Mapa zasadnicza - 70 zł- Mapa do celów projektowych - 450 zł- Projekt - 1870 zł- Adaptacja projektu - 2000 zł (w tym projekt oczyszczalni)- zud - 52 zł razem 4481 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 12.08.2013 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 17 lipca oddaliśmy do starostwa, a 2 sierpnia odebraliśmy pozwolenie na budowę. Kupiliśmy stal na fundamenty, bloczek fundamentowy i pustak SOLBET w dobrej cene na ściany nośne. O dalszych kosztach napiszą później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.08.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 witajcie parteromaniacy no i? no i? kiedy kopiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 12.08.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam kolejnych miłośników przytulnego Z7.Mało nas jest, budujących ten wspaniały domek, więc z tym większą przyjemnością będę zaglądać do Waszego dziennika.Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 14.08.2013 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam. Wlasnie w poniedzialek mija 2 tyg. od pozwolenia. Mysle ze juz w przyszlym tygodniu bedziemy kopac. Oczywiscie zdj wzuce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 14.08.2013 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam. Bardzo mi milo,czytalismy z mezem Wasz dziennik. Super macie. Poprostu brak mi slow. A ten nasz Z7 super projekt. Oczywiscie zapraszamy do czytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 19.08.2013 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Dzisiaj byłam w Starostwie, podbili pieciątki. Jutro zaniosę papierki do Nadzoru Budowlanego. W środę będziemy zrywać darń i ma przyjechać geodeta żeby wytyczył nasze gniazdko!!! JAK JA SIĘ CIESZĘ! Teraz jeszcze trochę o kosztach- drut na zbrojenie - 850 zł- pustak (o którym wcześniej wspominałam) - 2782, 50 zł Oczywiście jak będziemy w srodę robić nasze pierwsze robótki to porobię zdj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 19.08.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Gratuluję Kasiu!I cieszę się ogromnie.No to teraz będzie się działo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 21.08.2013 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 W lipcu, kupiliśmy drut na zbrojenie, i mój mąż pokazał mi jak trzeba robić jarzemka i właśnie tak to się robi Na chwilę obecną mamy już zbrojenie gotowe, własnoręcznie zrobione, jak ja się cieszę że mogę coś zrobić sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 21.08.2013 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Dzisiaj była koparka, zerwała darń a ja się cieszyłam jak dziecko Nasze dziecko nawet pomagało Teraz czekamy na geodeta, musi wyznaczyć rogi. Co do kosztów to - koparka - 200 zł - geodeta - 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 30.08.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 W sobotę 24.08.2013 zebraliśmy dobrą ekipę (ja, mój mąż i mój teść) na kopanie fundamentu. Niestety, sam piach, więc koparka nic nie mogła nam pomóc, musieliśmy sami popracować! Ale było warto! Potem ustawiliśmy zbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 30.08.2013 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 We wtorek o 7 rano przyjechali chłopaki z betonem! No i mamy fundament zalany! Oczywiście że nasz dzidziuś był z nami i był trochę rozczarowany jak samochody pojechały. Przywieźliśmy 5 palet bloczka fundam., ale to oczywiście że nie koniec, bo działeczka nasza jest nizka, więc domek trzeba trochę podnieść do góry. Na chwilę obecną tak to wygląda Koszty - żyłka, poziomnica..... (drobne wydatki) - 23 zł - beton M20 - 2960 zł Razem cała budowa z papierkami - 11 696,50 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-lukasz 12.07.2014 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witam wszystkich po bardzo bardzo dużej przerwie! Nasze gniazdko już stoi. Teraz jesteśmy na etapie malowania i układania płytek. Wrzucę kilka fotek jak to teraz wygląda tak wygląda nasz salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 21.12.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 Iwona i Mariusz z Bukowej Chatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 31.12.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Z okazji Nowego Roku życzymy Wam, aby szczęście zawsze stało u Waszego boku, a każdy kolejny dzień był niezapomnianym przeżyciem. Iwona i Mariusz z Bukowej Chatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 04.04.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 życzą Iwona i Mariusz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts