c4se 12.08.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Witam, Jetem teraz przed robieniem podłogi i nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać przy wyjściu tarasowym, a chciałbym mieć pewność że majstry zrobią dobrze. Drzwi tarasowe z tzw niskim progiem, na tą chwilę są podparte jak widać na załączonym zdjęciu. Od środka na chudziaku będzie 10 cm styropianu i 7 cm wylewki, a w pomieszczeniu nie będzie ogrzewania podłogowego. Czy styropian powinien ze środka wychodzić na ścianę fundamentową, czy może jakoś to podmurować? W jaki sposób to zaizolować? I co z dylatacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonas82 14.08.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 witam ten sam problem miałam dokładnie tak samo wyglądało to u mnie więc podpowiem jak to u mnie zostało zrobione od zewnątrz podmurowane suporeksem między oknem a suporeksem zostawione 1,5cm na piankę oczywiście podpórki metalowe zostają tylko te cegły usunąc od wewnątrz styropian doszedł do brzegu ramy okna (nie poza nią) wiem że jeszcze ta przestrzeń można było uzupełnic styrodurem.. taśma dylatacyjna w środku rozciągnięta przy ramie balkonu i wylewka doszła też do brzegu ramy okna.. tak to moim prostym mało fachowym językiem wyglądapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c4se 15.08.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Iwona dzięki za odpowiedź. A jakąś przeciwwilgociową izolację też robiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts