hokejgk1 13.08.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Warstwy od wewnątrz: -IZOHAN IZOBUD Gr -1x - (jako izolacja na rozpuszczalniku) -IZOHAN IZOBUD Br-1x-(jako grunt) -BLOCZEK BETONOWY NA ZAPRAWIE CEMENTOWEJ z dodatkiem plastyfikatora. -IZOHAN DYSPERBIT (1:1) - 1x- gruntowanie -IZOHAN IZOBUD WL - 1x - nanoszony pacą - przecierany szczotką dla rozporwadzenia lepszego. -IZOHAN IZOBUD WK - klejenie XPS-a -STYRODUR XPS Styrisol 10cm - na zakładkę pow. waflowana. -OD poziomu gruntu folia kubełkowa kubełkami do ziemi. Po przyklejeniu XPS-a zauważyłem że niekture płyty się nie trzymają A najgorsze to te przerwy na styku płyt szlak mnie trafia jak takie rzeczy widze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 13.08.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Może szpary pouzupełniać:http://www.ceresit.pl/produkty/produkty-do-tynkowania-malowania-i-ocieplania-budynkow/zaprawy-klejace-do-systemow-docieplen-i-siatka-elewacyjna/ct-84-express ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 13.08.2013 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Pomijając, że każda hydroizolacja (czy fundament, czy taras, czy jeszcze coś innego) musi być nakładana w dwóch zabiegach, to kolejność warstw wygląda ok. W nowo powstających domach zalecam zatapianie w masie bitumicznej (ale potrzebna jest grubsza warstwa) miękkiej siatki/tkaniny bo nie wiadomo jak zachowa się grunt i fundament, gdy staną na nim ściany i dach.XPS dociśnie ziemia, ew. kup piankę do XPS na pistolet i doklej pojedyncze płyty. Z przerwami też możesz pobawić się z pianą PU jak tak bardzo przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 13.08.2013 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Wkońcu każda szparka to mostek przez którą będą uciekać pieniądze do końca mego życia ... Kupiłęm tą pianke z CERESIT-a (co zarazem jest klejem). Ławy fundamentowe szalowane dość potężne sobie zaprojekotwalem (40x70 , BxH) przenoszące obciążenie bydynku nawet w najgorszysz warunkach gruntowych. Czy takiego XPS-a naprawde sie docholery nie da porządnie przykleić żeby nie było szpar ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 13.08.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Da się na lanych ścianach. Na murowanych zawsze są jakieś minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 13.08.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Może Pan ma większe doświadczenie, osobiście to by Pan polecił do klejenia bitumy Czyli to co uzyłem IZOHAN WK (cholernie dorogo wychodzi), czy może dałem d****y i miałem użyć poliuretany np. STYROPUK (wyszło by KILKA RAZY taniej) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 13.08.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja robię tylko grubowarstwowe hydroizolacje (min 4mm) i XPS kleje tym co izoluję czyli Pecimor 2K, ale bardzo dobrze trzymają także piankowe do XPS np. Tytan. Tych poliuretanowych na pistolet używam gdy ściana zostaje odsłonięta, gdy ja ją od razu zasypuję kleje na ten sam bitum, którym izoluję.Zawsze lepiej mieć 3-5 desek, wypierać i przechodzić dalej, wtedy mamy pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts