paluch_gda 13.08.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Mam pewną rozterkę co do wykończenia ogrodzenia z bloczków. Jak widać na obrazkach dół jest wykończony piaskowcem a słupki murowane są z cegły i będą zalane betonem. I teraz proszę o Wasze opinie czy zostawić słupki z cegieł czy obkładać je też piaskowcem. Dodam, że deski na ogrodzeniu będą jak z obrazka poniżej. Żonka jest za tym by obłożyć piaskowcem wszystko a mi się coraz bardziej podoba obecna wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grecko87 16.08.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Zdecydowanie lepiej wyglądać to będzie jeśli całość zostanie zrobiona z jednego materiału. Poważniejszym pytaniem jest to, czy piaskowiec to odpowiedni materiał do zastosowania na ogrodzenie. Według mnie nie, ale każdy ma swoje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 19.08.2013 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Obłóż piaskowcem. Teraz to połączenie wygląda średnio. No ale to Twój płot i to Ty na niego będziesz patrzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piaseksmilow 06.05.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Piaskowiec nadaje się na ogrodzenia jak każdy inny kamień. Kwestia tylko impregnacji, i gustu. Piaskowiec nawet najlepiej zaimpregnowany który zostanie położony obok drogi będzie szarzał, a jeśli ma powierzchnię "rwaną" to jak najbardziej. Ale i tak jest ładny!!!!! A ta dzikówka jest spoko. Obłóż też słupki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek57 06.05.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Bardziej spójnie bedzie wygladała całość w kamieniu. Zwłaszcza kiedy dołożysz deski i nakrywy...Tylko odnosze wrażenie, że ceglane słupki maja już teraz grubość cokołu z kamienną okładziną (?) Pozdrohttp://www.jwkonserwacjazabytkow.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts