lysy1l 20.08.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) A czasami jednak powinieneś, chociażby dlatego, żeby nie wychodzić na głupka. Innych też to dotyczy. Mój domek to ok. 130 m2 powierzchni do ogrzania, kociol z podajnikiem. Natomiast w profilu wygląda to już trochę inaczej: Lokalizacja: Bolesławiec Kod pocztowy: 59-700 Zarejestrowany 07-06-2013 Ostatno aktywny: 13-08-2013 10:30 Kluby użytkownik: Budowa - wymiana doświadczeń Mój dom: kiedyś zbuduję Tu jest jeszcze do poczytania: http://www.forumbudowlane.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=83558 Tam występuje w duecie z użytkownikiem: http://www.forumbudowlane.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=83740 Albo sam sobie odpowiada jako Janek... I znalazł się tam również nasz Kris, którego przedstawiałem wyżej: http://www.forumbudowlane.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=83648 Chyba wszystko jasne, kto zacz? Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez lysy1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 20.08.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Czyli wychodzi na to że aby dać odpowiedź trzeba się zaznajomić z dorobkiem danego osobnika. Do dupy z takimi ludźmi co tak naciągają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysy1l 20.08.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Nie, no myślę że aż do takiego absurdu nie dojdzie, ale masz czarno na białym jak goście przygrywają po forach w trosce o wynik.I zauważ, że prawie zawsze jest duecik a nawet tercet. Jeden niby pyta zatroskany co i jak kupić, a za chwilę pojawia się "wujek dobra rada". Widać, że się zaczyna pod dupą palić. Ciekawe, ile jeszcze tak pociągną? Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez lysy1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dejw586 21.08.2013 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 A czym palisz? Ile Cie to grzanie kosztuje? Chodzi tylko o grzanie Co czy CWu tez? Jaki dom: ile izolacji na scianach, dachu, w podlodze, jaka wentylacja? Zima pale weglem i dogrzewam kominkiem = drewno bukowe - kilka metrow szesciemmych, latem probowalem palic peletem, ale jakos slabo szlo. Grzanie wody tez. Koszty zimowe to ok. 4 tysiecy, latem polowa, no moze troche mniej. Rzuccie jakimis pomyslami. Dom ocieplony, stolarka drzwiowa i okienna nowiuska, dobrze zaizolowana. Izolacja podloga 8, dach chyba 20, sciany 30. Na moje oko wydaje sie, ze ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysy1l 21.08.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Dejw, możesz już iść. Pora założyć nowe konto . Ale skoro nalegasz, to Ci coś podpowiem. Chcesz oszczędzić, to kup dobry ekogroszek na przykład z Wesołej. Sprawdzonych i pewnych dostawców znajdziesz na forum. Unikaj marnej jakości, mokrego opału w foliowych workach, bo w ostatecznym rozrachunku pójdziesz z torbami. Tu możesz poczytać o tym marnym opale i firmie, która go sprzedaje: http://czysteogrzewanie.pl/zakupy/kup-pan-wegiel-tani-czy-dobry/ Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez lysy1l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris4196 22.08.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Coś mi się nie zgadza w twojej wypowiedzi? Darmowa reklama? Naganianie do zakupu za rabat? Wyjaśnij mi twój wpis w innym temacie Ten post jest nie z przed dwóch sezonów tylko z 25-06-2013 21:29 To jest twój pierwszy post na tym forum (z tym nickiem?), w drugim też niby szukasz a następne dwa to już zachwalanie. Więc jak to jest? Za grube te nici do szycia Jak słusznie zauwazyles jestem sporym fanem tej marki. Ich towar mi odpowiada, no może nie jest z najwyższej polki, ale cena jest rozsadna, a osiagana temateratura na piecu w porządku. Tak, przyznaje ostatnio kupiłem spory zapas, po bardzo dobrej cenie, ale była ona dostepna dla wszystkich – sezonowa wyprzedaz. Byłem i jestem zadowolony z obsługi, nie wiem jak będzie dalej stad moje pozytywne opinie. Forum to forum, wrzuciłem swoja trzy grosze, bo forum jest od opowiadania o swoich doświadczeniach, może akurat moje okaza się przydatne. Wydaje mi sie, ze moja wypowiedz jest bardziej przydatna niż „pyskówki” i słowne naparzanie się – które tutaj obserwuje. Szkoda tylko ze każdy kto dostrzega plusy odbierany jest jako reklamiarz. Moje pytanie z czerwca”to kij w mrowisko”. Czasem podpytuje w ten sposób w celach informacyjnych. Wypowiadający się często podrzucają cenne pomysły, rozwiązania, hasla i nawet nazwy firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysy1l 22.08.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Dejw, możesz już iść. Pora założyć nowe konto . Kris, Ciebie też to dotyczy. Pa pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigrw 22.08.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 moje koszty roczne ....czyli CWU latem i CWU i CO zimą to koszt 1100 złdom 164 m2 powierzchni po podłodze + 84m2 piwnicyspalanie na cały rok 3,3 t MIAŁU (19MJ) po około 320 zł/tchyba jedynie minimalnie drewno wyszło by taniej ale za to więcej roboty....jeśli dom z dachem ocieplony dobrze itp. to nie ma problemu aby zejść z kosztami poniżej 1,5 tys.zł na rokoczywiście należy pamiętać że jeśli kiepsko jest wykonana to i tak nadal może okazać się że koszty mogą być duże....regulacja pieca też ma znaczenie....sam w ostatnich 4 sezonach ograniczyłem spalanie od przesło 5 t do 3,3 nie ograniczając komfortu cieplego w domu....gdyz jesteśmy ciepłolubni....warto inwestować swoje pieniądze w rozwiązania dostarczające ciepło "prawie za darmo" ale w taki sposób aby wydać na nie jak naj mniej....bo wtedy korzyści , zyski szybko uzyskamy....a takich rozwiazań jest wiele w które warto zainwestować i samemu je wykonać....zwłaszcza na etapie budowy...Pozdrawiam wszystkich forumowiczów....i oczywiście WSZYSTKICH BOBÓW BUDOWNICZYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts