_artur_ 17.08.2015 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Piękna wyprawa . Aż żałuję, że styrane kości Śmigalskiej już się nie dadza namówic na taka eskapadę. Żonine rabatki dobrze rokują. eee.. akurat na Babią Górę bez problemu każdy wejdzie.. więc nie ma co narzekać.. Jakie piękne zdjęcia z wycieczki! zazdroszczę rosnącej zieleniny wokół domu, ja mam tylko zielsko - póki co, rzecz jasna dzięki.. zrobionych trochę więcej ale uważam, że lepiej pokazać trzy najlepsze zamiast stu przeciętnych a rośliny.. no właśnie doszlismy do wniosku że trzeba teraz robić bo już zaczną rosnąć i jak się ogarnie to już będzie fajnie.. aa.. któraś z Pań pytała o doniczkę na zioła chyba, taki patent z resztek desek z tarasu: http://imageshack.us/a/img909/8235/kL8ytZ.jpg pomalujemy, folią zabezpieczone od środka będzie i zióka będą rosnąć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.09.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 aa.. któraś z Pań pytała o doniczkę na zioła chyba, taki patent z resztek desek z tarasu: http://imageshack.us/a/img909/8235/kL8ytZ.jpg pomalujemy, folią zabezpieczone od środka będzie i zióka będą rosnąć.. Kolejny świetny pomysł Kota macie boskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmil_ 16.09.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Witaj Artur, Przebrnąłem przez dziennik na jednym tchu - pełen respekt i podziw dla wiedzy i umiejętności Twojej żony i Twojej. Elektryka, elektronika, IT, automatyka, wykończeniówka, prace w drewnie - nie sposób wszystkiego wymienić. Drugiej tak ogarniętej pary jak Wy chyba nie kojarzę Gratuluję ciepłego (dosłownie) domu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 17.09.2015 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 dzięki za uznanie... ja to jeszcze nic, nie wiem czy czytałeś dziennik NetBeta o budowie Cedryka.. przed nim czapki z głów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 21.09.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 no i wrociliśmy z labradorem masz rację -opis "diabeł wcielony z miną niewiniątka" oddaje w 100% charakter niejednego labka łobuzuje nam strasznie, dobrze,że go mamy w starym mieszkaniu, może do przeprowadzki zmądrzjee chodzimy z nim na kurs posłuszeństwa, zobaczymy co z tego wyjdzie ale nie zamienilibyśmy go na żadnego innego psa jak się mieszka? u nas powoli do przodu, dziś strop sie kładzie, mam nadzieję,że mi belek stropowych nie uświnią bo je będziem eksponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 27.09.2015 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 no i wrociliśmy z labradorem masz rację -opis "diabeł wcielony z miną niewiniątka" oddaje w 100% charakter niejednego labka łobuzuje nam strasznie, dobrze,że go mamy w starym mieszkaniu, może do przeprowadzki zmądrzjee chodzimy z nim na kurs posłuszeństwa, zobaczymy co z tego wyjdzie ale nie zamienilibyśmy go na żadnego innego psa pamiętaj że trzeba ćwiczyć sporo z psem samemu, nie tylko na kursie. ale potem to zaprocentuje.. jak się mieszka? ) no całkiem dobrze, właśnie żona rozrysowuje szafki do kuchni - chyba już piąta koncepcja.. może ostatnia.. jak korzystajac jeszcze z pogody zrobilem kilka quasi donic.. a w zasadzie to takie obudowy na grządki, ziemi lepszej sie nasypie i żona będzie miała wygodniej bo chwastów mniej, kosiarką się wjedzie i schylać się tak nie trzeba, takie 1x1m albo 1x2m: http://imageshack.us/a/img909/5958/7WS9O3.jpg w tym tygodniu pozbyliśmy się blaszaka budowlanego, miał stać do wiosny ale kupiec się trafił, co nawet rozmontował i zabrał to sprzedaliśmy.. dzięki czemu znowu trochę bałaganu na podwórku i dodatkowo na poddaszu bałagan bo gdzieś trzeba było upchnąć zawartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.09.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 świetny pomysł doniczki na zioła. Mógłbyś się zając produkcją. Myślę, że ze zbytem nie miałbyś problemu. Ogólnie podziwiam zapał w upiększaniu obejścia. Jak dotrwam do końca mojej budowy i wcześniej nie zemre albo jej nie sprzedam, to parę pomysłów odgapię zanim nie opatentujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 28.09.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Dawno mnie u Ciebie nie było. Doniczki na zioła - świetny pomysł muszę mojemu powiedzieć żeby coś takiego mi zrobił U Ciebie również wątek ogrodniczy się zrobił...świetnie...ja też planują takie rabatki. Na razie dziś będzie sadzenie tulipanów,szafirek,krokusów,narcyzy:) ciekawe jaki efekt będzie na wiosnę. Nie byłabym sobą gdybym nie wspomiała coś o Naszych kochanych górach:) Przepiękne wschody słońca:) My byliśmy troszkę wcześniej bo 9-10 sierpień w Tatrach:) pogoda dopisała istna z tropików:wiggle: Widoki niesamowite. Ale po 2-och dniach wspinaczek kolana i nogi bolały nas przez 4 dni:rolleyes: zejście ze schodów było bardzo ciężkie...ale 2-tysięczniki zdobyte:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 28.09.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Powiedz mi czy zakłdałeś już trawnik??Czy dopiero zamierzasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 28.09.2015 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Dopiero na wiosnę, przy innych pracach typu kostka to szkoda roboty bo i tak sie zniszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.10.2015 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 dzisiaj zacząłem sezon grzewczy - delikatnie bo delikatnie (łazienka i pokoje córek bo okna pootwierały) ale zawsze już start systemu.. stan podlicznika na CO 36290, stan licznika na słupie 14497 (z wczoraj 2 taryfa) - piszę jakby ktoś chciał sprawdzić ile wychodzi..aha, od założenia zuzycie energii na sterownik i rozdzielnię to 300kWh - póltora roku, więc chyba niedużo bo to jakaś stówka rocznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 15.01.2016 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Witam szkoda że fotki z Twojego dziennika uciekają dziś chciałem kumplowi w pracy pokazać jak rozwijałeś przewody ale fot brak:( Jak sterownik plc sprawdza się w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.01.2016 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Czesc.. fotki już są, zapomniałem że imageshack wprowadził opłaty, ale 80zł rocznie to nie majątek.. co do PLC to nie mam zastrzeżeń.. wszystko przez półtora roku działa, program czasem lekko modyfikuję pod nowe funkcje..ja piszesz o kablach to dopiszę że od początku sezonu do teraz koszt ogrzewania to 916zł - 3665kWh tylko w taniej taryfie.. do zrobienia w lato miałem lepszą zabudowę wejścia na gorę bo tamtędy ciepło trochę ucieka ale mi się nie chciało.. w maju budynek gospodarczy mam zamiar postawić to może przy okazji to zrobie..aa.. kupiłem sobie tez do ajfona przystawkę termowizyjną produkowaną przez Flir - rewelacyjny patent.. Edytowane 16 Stycznia 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 16.01.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 Opisywałeś gdzieś dokładniej sterowanie w domu?-bo tylko na początku wątku jest zarys instalacji chyba że znaleźć nie mogę. Sterownik fatek i co do tego jeszcze dołożyłeś?-alarm jest oddzielnym urządzeniem czy plc jest też alarmem? wszystko sterowane przez internet czy lokalną sieć wifi? Sam jestem przed elektryką w domu ale jak czytam o tych sterownikach itp to głowa boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniajaz 30.01.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Czesc.. fotki już są, zapomniałem że imageshack wprowadził opłaty, ale 80zł rocznie to nie majątek.. c ja niestety nadal nie widzę wielu Twoich zdjęć. A żałuję bardzo, bo te, które widzę bardzo zgadzają się z moim gustem, a i wiele można podpatrzeć. Duży szacunek za przemyślany projekt i konsekwentne realizowanie. Ja niestety, z racji różnych uwarunkowań, chyba puściłam trochę pieniędzy w kanał. Ale często za naukę trzeba płacić. Niestety nie widziałam wnętrza domu. Zewnętrze natomiast- dla mnie bomba. I pomysły na drewniane realizacje są fantastyczne. Nie ukrywam, że jeśli będę mogła, to skopiuję. Jesteście z Żoną świetni (przekaż Żonie:) ). Pozdrawiam Jeszcze mi się przypomniało. Zamierzam użyć do malowania Caparola, ale planuję pomalować cały dom na biało (całe życie żyłam w kolorowych wnętrzach, a teraz w pracy zrobili mi tęczę, więc chcę zmiany). Czy malowałeś białym Caparolem. Kolor ok, krycie? Edytowane 30 Stycznia 2016 przez aniajaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 31.01.2016 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Zerknijcie proszę na zdjęcia - dwie ostatnie godziny poprawiam linki - powinny być ok,, Opisywałeś gdzieś dokładniej sterowanie w domu?-bo tylko na początku wątku jest zarys instalacji chyba że znaleźć nie mogę. Sterownik fatek i co do tego jeszcze dołożyłeś?-alarm jest oddzielnym urządzeniem czy plc jest też alarmem? wszystko sterowane przez internet czy lokalną sieć wifi? Sam jestem przed elektryką w domu ale jak czytam o tych sterownikach itp to głowa boli... Sterowanie chyba opisywałem wcześniej albo tu albo w wątku o inteligentnym budynku.. alarm osobno zrobiony - na Satel Integra 64 z modułem int-rs - do połączenia z PLC, ethm-1 do sterowania z lanu, modułem ABAX do pilotów.. sterowane jak chcesz - lan (wifi), internet, panel dotykowy.. steruje tym co widać,wygląda tak: http://imageshack.com/a/img540/5381/j0flVR.jpg Przykłądowo odczyt temperatur (posadzka, powietrze), włączanie ogrzewania: http://imageshack.com/a/img909/6628/OxshfL.jpg ja niestety nadal nie widzę wielu Twoich zdjęć. A żałuję bardzo, bo te, które widzę bardzo zgadzają się z moim gustem, a i wiele można podpatrzeć. Duży szacunek za przemyślany projekt i konsekwentne realizowanie. Ja niestety, z racji różnych uwarunkowań, chyba puściłam trochę pieniędzy w kanał. Ale często za naukę trzeba płacić. Niestety nie widziałam wnętrza domu. Zewnętrze natomiast- dla mnie bomba. I pomysły na drewniane realizacje są fantastyczne. Nie ukrywam, że jeśli będę mogła, to skopiuję. Jesteście z Żoną świetni (przekaż Żonie:) ). Pozdrawiam Jeszcze mi się przypomniało. Zamierzam użyć do malowania Caparola, ale planuję pomalować cały dom na biało (całe życie żyłam w kolorowych wnętrzach, a teraz w pracy zrobili mi tęczę, więc chcę zmiany). Czy malowałeś białym Caparolem. Kolor ok, krycie? Caparol bardzo dobrze się spisał.. krycie i kolory w porządku.. na tyle solidna farba że na malowanie przeznaczyliśmy sobie tydzień (po wcześniejszych doświadczeniach z innymi farbami z marketów).. pomaliowaliśmy w 3 dni.. po półtora roku mieszkania cały czas jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 02.02.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 WitamObrazki wróciły;)Artur na ścianach masz 20cm grafitu tak jak to planowałeś na pierwszej stronie?liczyłeś ozc? Pięknie prezentują się te wyświetlacze.Jak możesz zajrzeć do mojego DB nie chcę powielać pytań w kilku miejscach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.02.2016 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 mam 20cm.. OZC osobnego jako takiego nie robiłem, ale w projekcie ogrzewania było policzone planowane zużycie.. dla 20* ale z tego co widziałem to z grubsza się zgadza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 05.02.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Artur - jestem pod wrażeniem! Ogromnym! Chciałabym napisać, że wszystko przeczytałam, bo z grubsza tak było, tyle że 3/4 niestety jest napisane w obcym języku, którego nie rozumiem ani w ząb Ale wiem, do kogo mogę się zwrócić o radę w różnych skomplikowanych sprawach. A dla Twojej żony szczególne wyrazy podziwu; przy Was czuję się jak "psychiczna blondynka". Domek bardzo mi się podoba, jest zdecydowanie w moim stylu i podobnego też szukalismy. Różne rozwiązania doniczkowo-ogrodowe w sam raz dla mnie. I proszę życzliwie starmosić ode mnie psa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek86 08.02.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witam. Jaki masz duży zbiornik do CWU i jakimi grzałkami go grzejesz i do jakiej temperatury? Mieścisz się z grzaniem CWU w II taryfie?Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts