_artur_ 04.03.2016 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 nie mam grubościówki. Ojciec ma i od niego przywożę przestrugane i jak coś mam do przestrugania to u niego robię (tyle że to 70km w jedną stronę więc mój zapał do wożenia osobówką na dachu jest nieduży).. dlatego też sporo siwych jest bo to z resztek a do malowania mi nie przeszkadza.. btw. dzisiaj kolejne klejonki skończyłem: , te już na grubościówkę pojadą bo mniejsze i na boazerię angielską to równe muszą być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 04.03.2016 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Ciężko tak kursować z deskami, ale co robić. Do wujasa stolarza mam prawie 100km gdybym chciał coś przeheblować . Mała grubościówka 1500W kosztuje 9 stówek, profesjonalne to to nie jest i cholera wie ile to wytrzyma. Kiedyś sobie może sprawię, na razie jakby co to szukam już gotowego materiału. Klejonki super wyszły, po pomalowaniu nie będzie śladu po odbarwieniach czy siniźnie drewna. Ściski też widzę dają radę, mam ten niebieski, jest sztywny i solidny, drugi już z alu to badziewie, ale jak kupowałem, to w Jula tylko te zostały. Firma w której wycinałem wodą płytki, ma też ploter do frezowania. Widziałem jak fajnie frezowali drewniane płyty, można tym robić eleganckie zdobienia. Poszalałby sobie człowiek, gdyby miał dojścia do takiej maszynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 05.03.2016 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) oo.. przypomniałeś mi w sumie że mam chyba dojście - znaczy w firmie u mnie stoi nieużywany - problem jest tylko taki że nie mam oprogramowania do niego.. powierzchnia robocza chyba A3, jak była wyposażana produkcja to koledzy coś na użytek propotypowania na nim robili.. klejonki na panele mam już świeżej 145sztuk: http://imageshack.us/a/img922/4661/aMJJhi.jpg i 55 pomalowanej już dwa razy: http://imageshack.us/a/img922/2337/qtzNzr.jpg co daje mniej więcej 16mb.. odejdzie tył szafy więc jakieś 12m się gdzieś zrobi.. z nnych rzeczy to żonie przeszło obrzydzenie do farb i gipsu więc z racji tego że w paru miejscach podczas suszenia na tynku pojawiły się małe rysy żona wzięła się za szpachlowanie i kładzenie gładzi (przedpokój, wejście i kawałek koło drzwi.. chce mieć gładko to gładzi pożyczyliśmy od sąsiada "żyrafę", zobaczmy co wyjdzie.. Edytowane 5 Marca 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.03.2016 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Ty chyba po nocach nie śpisz... Albo robota Ci się w rękach pali Jak malujesz? Ciśnieniowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 06.03.2016 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Wałkiem.. mam taki ciśnieniowy agregacik z biedronki ale jeszcze nim nie malowałem,, może spróbuję następną partię.. Dzisiaj kupiłem jeszcze farbę High gloss i zobaczę czy dużo różni się od półmatowej, bo już trzeba zaczynać szafki kuchenne a tam błyszczący może lepiej pasować.. no i skręciłem korpus szafy, reszta robót już na dole bo wyszło ciężkie jak cholera i w życiu byśmy nie znieśli.. tak się prezentuje, starałem się kawałek pokoju córki ująć, będzie stać tam gdzie komoda.. mam nadzieję, że wpisze się w ogólny klimat wnętrza: http://imageshack.us/a/img922/9171/tg6Ivy.jpg aha, i chyba parę kocich mam tu zagląda to taki przerywnik. Z racji tego że żona szpachluje parę ścian to przestawiliśmy akwarium (przesunąć 200kg to wyzwanie..) w inne miejsce i kot ma zajęcie: http://imageshack.us/a/img923/3199/mzJVDA.jpg http://imageshack.us/a/img924/6416/xZXcgx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.03.2016 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Kot boski Ale jakie piękne bocje No i oczywiście czekam na końcowy efekt szafy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.03.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Hi hi kotek ma teraz kino Fronty w kuchni chcecie w połysku? Moim zdaniem różnica w powłokach jest spora między półmatem a błyszczącą. Najlepiej sprawdzić, choćby od wewnętrznej strony frontu, jak to się będzie prezentować. Ale co ja Ci tu piszę, przecież wszystko to już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.03.2016 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Hi hi kotek ma teraz kino Fronty w kuchni chcecie w połysku? Moim zdaniem różnica w powłokach jest spora między półmatem a błyszczącą. Ale w którą stronę jest różnica w sensie które lepsze/praktyczniejsze ? połysk pewnie łatwiej utrzymać w czystości za to lepiej widać będzie na nim łapy kota i nos psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.03.2016 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Ale w którą stronę jest różnica w sensie które lepsze/praktyczniejsze ? połysk pewnie łatwiej utrzymać w czystości za to lepiej widać będzie na nim łapy kota i nos psa Łapy widać i na macie i na połysku, tyle, że z połysku łatwiej usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.03.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 No to tak jak Pusia napisała. Reszta to indywidualne preferencje, np. wg mnie połysk bardziej pasuje do stylu nowoczesnego. Ale co kto lubi Co ciekawe, w kuchni najczęściej mam obkichane przez kota szafki, kocich łap nigdy nie było. Jeszcze narożniki się brudzą, gdy psy się obcierają przechodząc obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 10.03.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Witam śliczny domek Możesz podzielić się informacją na temat kosztów budowy do stanu deweloperskiego i wykończonego (czyli z kuchnią, łazienką i podłogami)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 10.03.2016 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) dzięki.. ciężko policzyć, bo np. kuchnię po półtora roku mieszkania zacznamy właśnie robić ale mieliśmy z mieszkania przeniesione sprzęty.. ale za to mamy ogrodzenie z siatki, podjazd z kostki czego się nie wlicza, a mamy np. struktury bo to na końcu.. moźe tak z drugiej strony to poszło 280tys. z kredytu i jakieś 50-70 z innych źródeł.. myślę że 350 można liczyć.. z tego część możnaby oszczędzić (blacha zamiast ceramiki, styrodur/styropian, okna inne).. ale z kolei jest parę moich "zabawek" no i spory nakład własnej pracy (malowanie, panele, schody, weranda, drzwi wewnętrzne, taras, teraz będę kuchnię drewnianą robił).. przy okazji postęp prac przy szafie: http://imageshack.us/a/img921/4897/EpkqPy.jpg Edytowane 10 Marca 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 10.03.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Ładnie szafa idzie do przodu Powiedz mi... Masz u siebie GWC rurowe ze zwykłych rur kanalizacyjnych. Jak działa teraz, kiedy już trochę mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 10.03.2016 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 tak samo jak na początku.. nie ma symptomów żeby coś nie tak było.. zapach normalny, wilgoci nie czuć.. chyba ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 10.03.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Super A skropliny, kondensat? Występuje? Jeśli tak, to w jaki sposób go odciągasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 10.03.2016 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 nie stwierdziłem.. ale też nie szukałem.. bo mam tak że GWC spadek ma od domu, głęboko, w najgłębszym punkcie około 3.5m.. więc gromadziłoby się tam.. ale jakoś od koniec września wpadł mi do GWC filtr i z ciekawości jak wyciągałem (kulki łopianowe na sznurku ) to potem zamotałem na sznurku szmatkę i wpuściłem na dół.. sucho jak na pustyni.. tyle że do 5m albo i więcej sam piasek, wód gruntowych nie stwierdzono.. wszystko jakby co to spływa.. jakieś 700-800m w linii prostej jest zalew po dawnej piaskowni którego lustro wody jest około 10m niżej niż nasza działka i chyba wszystkie wody z okolicy tam spływają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.03.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Artur a Ty sam GWC robiłeś??Sorki jeśli nie doczytałam.Planujemy w tym roku u nas ceramiczny sami zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 11.03.2016 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Sam czyli ekipą.. ale stałem nad nimi na pierwszej stronie są dwie fotki.. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?218088-quot-Tak-si%C4%99-dom%C3%B3w-nie-buduje-!!-quot-czyli-parter%C3%B3wka-ze-strychem-w-podkieleckiej-wiosce-)&p=6084492&viewfull=1#post6084492 na pierwszej widać mniej więcej głębokość (koparka stoi na poziomie gruntu, a człowiek dorosły w wykopie).. Z ceramicznym ktoś (Klaudiusz_x ?? ) miał tu problem.. zalęgły mu się komary i chyba coś jeszcze.. poszukaj na forum, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.03.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Dzięki wielkie A powiedz mi jeszcze - jak masz wykonany przepust przez fundamenty z GWC? W którym miejscu, na jakiej głębokości i w ogóle? Tak, to u klaudiusza był problem z maxowym GWC. Ale ktoś inny zrobił i działało. Coś czytałam, że u klaudiusza okazały się inne warunki gruntowe niż pierwotnie sądził (bardziej mokro). Ale to lepiej jego bezpośrednio pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.03.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 O Magnusie mówicie - u niego wszystko ok.Projekt i wykonanie u niego własnymi rękoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts