Yevaud 13.08.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam,chciałem spytać czy ktoś z Was mógłby mi doradzić w kwestii zacieków na murze? Otóż mam taki problem, że poprzedni właściciel remontując dach podwyższył szczyty nie łącząc icj z połacią dachu. W ten sposób woda z dachu spływa do rynny, a woda ze szczytów spływa na ścianę. Efektem są widoczne zacieki:http://kx-2.w.interia.pl/zacieki1.jpghttp://kx-2.w.interia.pl/zacieki2.jpgNie wiem za bardzo jak się za nie zabrać. Chciałbym żeby rozwiązanie było skuteczne i estetyczne. Myślałem o dodatkowej rynience która mogłaby odprowadzać wodę na dach, z tym że nie chcę dawać dużej rynny jak do dachu, ale nie wiem też czy mała spełni swoją rolę. Nie wiem, może ktoś z Was miałby jakąś poradę? Pozdrawiam,KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yevaud 23.08.2013 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Więc nikt nie ma żadnego pomysłu..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 24.08.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Pokaż jak wyglądają obróbki ogniomuru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yevaud 24.08.2013 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Jeśli chodzi o stronę od strony dachu to widać to na pierwszym zdjęciu - na drugim planie jest następny ogniomurek. To jest proste wykończenie płytką ceramiczną mocowaną na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 27.08.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Tutaj się nic nie wymyśli, trzeba wejść na dach i sprawdzić połączenie krycia wstępnego z murem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts