Imperfspirit 13.08.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Mam taki problem - w naszej łazience nie zmieszczą się osobna wanna i prysznic, dlatego postanowiliśmy połączyć wszystko w jedno i chcemy mieć wannę z deszczownicą i prysznicem. Problemem pozostaje instalacja - ja osobiście pierwszy raz stykam się z problematyką hydrauliczną i przyznam, że nie mam pojęcia jak to fachowo rozwiązać. Na zdjęciu wizualizacji wszystko wygląda mniej więcej tak: Słyszałam o opcji napełniania wanny przez przelew, ale w ogóle mi się to nie podoba. Nie chcę też żadnych rurek na kafelkach, chciałabym ukryć całą instalację pod tynkiem. Widziałam jak w innym wątku ktoś zaproponował termostat z takim rozwiązaniem, ale kosztował 360zł i nazwa firmy nic mi nie mówiła, a boję się takich tanich prostych rozwiązań. Czy ktoś spotkał się już z takim rozwiązaniem? Jaką baterię z termostatem wybrać? Dotychczas nie spotkałam się z dobrą baterią dzielącą wodę na trzy wyjścia. I jeszcze jedno pytanie - jak w przypadku takiej baterii wyglądałoby kontrolowanie strumienia wody? Większość termostatów, z którymi się spotkałam ma dwa pokrętła - jeden do przełączania pomiędzy wanną, a prysznicem i drugi do ustawiania temperatury. Czy da się w ogóle ustawić strumień? Bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts