asterixx 13.08.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam, Układając folię na styropianie podłogowym chciałbym zakłady folii skleić ze sobą lub inaczej jakos uszczelnić. Chodzi głównie o zabezpieczenie styropianu przed zalaniem go wodą cieknąca z betonu, który na nia wyleje Pan z betonowozu.Czym więc moge skleić arkusze folii. Najlepiej jakby klejenie od razu było wodoszczelne lub po kilku godzinach.Beton ma przyjechać po około 2-3 godzinach od ułożenia folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.08.2013 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 niczym.... ukladaj z zakladami i tyle. To klejenie folii to po prostu jakas zmora forumowiczow. To nie EPDM zeby to kleic. Po prostu, kladziesz z zakladem i lecisz z wylewka/betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 14.08.2013 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 niczym.... ukladaj z zakladami i tyle. To klejenie folii to po prostu jakas zmora forumowiczow. To nie EPDM zeby to kleic. Po prostu, kladziesz z zakladem i lecisz z wylewka/betonem Nie wiem czy forumowiczów. Widziałem w zeszłym tygodniu jak sąsiad zalewał strop i woda kapala z niego przez 2 dni. Robienie folii z zakładem to dla wody zadna przeszkoda. Poleci do styropianu. A styropian pomiedzy dwoma warstwami folii, suszyc sie za bardzo nie bedzie chciał. Zaraz zacznie plesnieć, wydzielac smrodki i takie tam. Wole jakos to uszczelnić niż potem płakać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumol 14.08.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Jest specjalna taśma do klejenia folii izolacyjnych. Ostatnio kupowałem do klejenia folii oddzielającej pape od styropianu przy robieniu izolacji poziomej. Rolka ok 50mb wyszła bodajże 26zł. Jest bardzo mocna i ma dobry klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 23.10.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 tez mnie to interesuje. Nie chciałbym, aby folia sie przesunęła podczas wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts