wojas2000 14.08.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Zostawiłem sobie otwory na rolety zew. podtynkowe. Niestety okna zostały zamontowane włącznie z roletami zewnętrznymi natynkowymi. W jaki sposób mogę usunąć powstałe otwory pod nadprożami. Z góry dziękuję za pomoc. Piotr Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez wojas2000 Dodanie zdjęć na prośbe innych użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 14.08.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam Może dodaj jakieś foto będzie łatwiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas2000 19.08.2013 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam.Czy nikt nie jest w stanie mi pomóc? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 19.08.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam Bez ingerencji w okno a bardziej w roletę - jej demontaż to chyba jedynym rozwiązaniem będzie wypełnienie tej szczeliny przy wykonywaniu ocieplenia, docelowo od środka obrobisz płytami G-K lub czymś takim ocieplenie wneki Ogólnie dość nieszczęśliwie to zamontowano - mam nadzieję, że nie masz większych okien ? biorąc pod uwagę brak zakotwienia okna górą co jest tak na prawdę niedopuszczalne. Aby było zgodnie ze sztuką to bym wymontował roletę, dał poszerzenie do okien, całość zamontował w otworze i na końcu dał roletę. mniej więcej tak by wyglądało okno - do tego dodatkowy styropian i dopiero roleta. Pozdrawiam Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez MMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojas2000 19.08.2013 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam.Może spróbować zdemontować roletę? Następnie odkuć te dwie cegły w rogu okna z obu stron i wstawić nadproże i na nim zamurować cegłą? Tylko czy da radę to wykonać bez demontażu okna? PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 19.08.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 powinno się dać ale warto przeliczyć czy nie wyjdzie cenowo podobnie koszt poszerzeń .rolety i tak musisz demontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts