mintel 14.08.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam wszystkich i proszę o pomoc, poradę w temacie jak w tytule... Mam dach skośny i muszę zasłonić go attyką, rynna będzie biegła przy attyce (ale od środka ), miejscowe przebicia na rurę spustową, i tutaj rodzi się problem jak to wykonać by dach nie przeciekał, czy jest to realnie możliwe do wykonania ?? Wydaje mi się, że najgorzej może być zimą, gdy będzie zbierała się woda /śnieg...( zamarzanie, różnica temperatur), dlatego chce zastosować podgrzewanie rynien by temu zapobiec. Dokładnie widać to na dołączonych rysunkach. Proszę o porady z czego najlepiej było by to wykonać.... Oczywiście odpowiednio rozłożona hydroizolacja i paroizolacja, która nie jest zaznaczona na rysunkach... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.08.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Źle zaprojektowane. Po prostu brak doświadczenia. Oczywiście bez problemu można ten dach wykonać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mintel 19.08.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 ok, źle zaprojektowane ... ale dlaczego??? Post został napisany z prośbą o pomoc i poradę jak wykonać to prawidłowo. Mówienie, że nie mam doświadczenia w tego typie dachu nie pomoże rozwiązać mi problemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.08.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 W koszach zrobić porządne spadki i dokładnie wykleić papą termozgrzewalną. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.08.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ... Mówienie, że nie mam doświadczenia w tego typie dachu nie pomoże rozwiązać mi problemu. Czy to Ty jesteś projektantem tego dzieła? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mintel 24.08.2013 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Tak, jestem autorem tego 'dzieła'. Nie jestem pewny rozwiązania, bo wiem, że będzie rodzić problemy, dlatego też pytam o radę, bądź sugestie. Dziękuje za odpowiedź Janie - to na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.08.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Należy zrezygnować z korytka imitującego rynnę. Zrobić większy spadek (nie będzie widoczny bo schowany za attyką). Krycie wstępne dachu skośnego wykonać wykonać papą podkładową termozgrzewalną. Papę termozgrzewalną zkoryta wyprowadzić na zasadniczy dach do wysokości attyki. Zamontować specjalne przepusty przez attykę i w przepustach oraz w rurach spustowych zamontować kable grzewcze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mintel 26.08.2013 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Dziękuje za odpowiedź Panie Andrzeju. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts