hokejgk1 14.08.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam, mój wspaniały wykonawaca chce zdemontować profile nabite przez geodete żeby dojechać koparką bo inaczej nie zasypie fundamentów w środku.Obecny stan na budowie to wyciągnięte zaizolowane i ocieplone ściany z bloczków, czyli tylko zasypywać zostało. Czy te profile nie bedą potrzebne mi jak zaczną murować ściany z silki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 14.08.2013 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 zalezy jak skomplikowana budowla, jak bryla to prostokat, to sobie nawet srednio udana ekipa poradzi nakladajac wymiary na nowo (choc polecam polatac i wszystko posprawdzac z projektem, czy sie nie przesunely np drzwi, itp ale jak duzo kombinacji ze scianami/pomieszczeniami, to takie gotowe nabicie osi bardzo pomaga - rozciagaja sznurek wzdluz osi i po nim muruja bez wiekszego myslenia. mozesz np. przeniesc wymiary na inne profile wbite dalej od fundamentow, albo odniesc sie do krawedzi scian z bloczkow i wg. nich jechac jak sa rowno zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 14.08.2013 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 U Mnie był taki dołek na działce że przygotowałem geodecie 1.5 metrowe łaty do nabicia, i miał wytyczyć poziom 0.00 budynku (czyli warstw wykończeniowych) a musiał niestety poziom góry bloczków betonowych wytyczyć bo łaty za krótkie się okazały, między czasie zdecydowałem że podniose jeszcze o jeden bloczek wiec sznurek przeciągnięty od profilu do profilu już wadzi o bloczki wiec chyba już z nic nie wyciągnę z tych profili, budynek nie jest kształtem skomplikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saruman 15.08.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 U mnie demontowali po fundamentach a przed zasypaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts