WojtekN. 14.08.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 witam jest taki problem że mam postawioną siatkę 80m z podmurówką po całej długości która nie idzie po granicyim dalej od ulicy tym bardziej idzie klinem i na końcu jest ok 1m na moją niekorzyść (sąsiad o tym wie)wdłuż tego płotu musze zrobić utwardzoną drogę (wybrać ziemie i nawieźć gruz/tłuczeń) myślę że ze 3,5-4m pas mam na 6m ale takiej szerokości nie będę utwardzał i teraz moje pytanie brzmiczy A.pierwsze robić drogę a poźniej płot czyB. najpierw niech ekipa założy nową siatkę a poźniej wpuścić koparkę i niech ryje ziemie ?tylko czy koparka nie zrujnuje mi nowej siatki i słupków bo będzie musiała też rozwalać betonową podmurówkę aha w drodze będą w media woda/energia ale o tym może w innym temacie dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.08.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 A. pierwsze robić drogę a poźniej płot Oczywiście najpierw drogę później płot ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekN. 18.08.2013 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Oczywiście najpierw drogę później płot ! ok robię drogę z 6m wybieram humus i utwardzam ok 3,5-4m szerokości media puści się obok żeby nie pruć utwardzonego dojazdu a teraz stary płot jest na podmurówce, nowy ze względu na koszty każdy słupek będzie zabetonowany o ile na początku pierwsze 2-3 słupki są ok to każdy kolejny zaczyna oddalać się od granicy na moją niekorzyść i co, utwardze, potem zdejme płot żeby założyć nowyi zostanie mi betonowy murek i na końcu metr między nowo postawioną siatką a utwardzoną drogą ? rozumiecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.08.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 ...o ile na początku pierwsze 2-3 słupki są ok to każdy kolejny zaczyna oddalać się od granicy na moją niekorzyść i co, utwardze, potem zdejme płot żeby założyć nowyi zostanie mi betonowy murek i na końcu metr między nowo postawioną siatką a utwardzoną drogą ? rozumiecie ? Rozwal tą podmurówkę, a materiał użyj do utwardzenia drogi - przecież nie będziesz tej drogi robił ręcznie, a koparka łyżka tylko złapie i całość pewnie się rozleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts