punho 14.08.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam,Zawężyłem poszukiwania swoich okien do dwóch firm. Mam wycenę Okien Peteckiego Impressive class 73 i MS line. Obydwa są na profilu brugmann 73, 3 szyby. Petecki na Okuciach Roto a MS na Maco. Nie jestem specjalistą ale z opisów które widzę na forum to Maco i Roto to porównywalna liga. Wg rankingów, opisów, opinii znalezionych w internecie Petecki i MS prezentują podobny poziom, dlatego zdziwiła mnie różnica w cenie, MS jest 40 % droższy. główna różnica w opisach produktów na stronach producenta jest taka że Petecki podaje Uw = 1.0 a MS Uw = 0.73. Możliwe, że przeoczyłem parę szczegółów ale czy ktoś z forumowiczów mógłby mi podpowiedzieć czy Petecki i MS są porównywalne pod względem jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.08.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Te MS musiałbyć mieć na wzmocnieniach termicznych, żeby otrzymać takie Uw. Więc już powinno byc kilkanaście procent drożej.Sprawdż ramki - być może nasz wliczone Super Spacer, też sie za nie dopłaca.Różnica jest za duża, jak na "gołe" okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.08.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ta główna róznica to bez mała 30% więc i cena wydaje się być odpowiednia:) Ale przyznaję rację fotohobby - Uw dla Ms jest podane bardzo dobre a dla Peteckiego takie sobie by te dane dotyczyły porównywalnych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
punho 15.08.2013 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ta główna róznica to bez mała 30% więc i cena wydaje się być odpowiednia:) Ale przyznaję rację fotohobby - Uw dla Ms jest podane bardzo dobre a dla Peteckiego takie sobie by te dane dotyczyły porównywalnych okien. Dzięki za odpowiedź, Faktycznie MS mają wzmocnienia termiczne których nie widać u Peteckiego. Niestety u Peteckiego ciężko jest znaleźć konkretne informacje na temat okien. Bo i na wycenie mam ich mało i strona firmowa jest bardzo uboga w dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubapl 10.02.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Witam, tak się składa że jestem właścicielem okien Petecki na profilu Brugemanna 3 komorowe i moge powiedzieć tylko jedno - TANDETA!Mechanizmy bylejakie - zawiasy obwisaja, uszczelki nie dochodzą, powietrze migruje pomiędzy uszczelkami, hałas z drogi również.Ostatnio nawet ulewa przelała sie przez dolną uszczelkę.Nie wiem czy to wina profili czy partactwa tych co skladaja je do kupy - ale takich produktow nie powinno sie sprzedawac w tej cenie.Odradzam. Z poważaniem Mirosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts