Jolasia 14.08.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 ...no właśnie - masz babo placek... Teściowie przymierzają się do generalnego remontu mieszkania i poprosili mnie o pomoc w zaprojektowaniu salonu. Ze mnie żadna projektantka, tyle że jak 5 lat temu kupiliśmy dom w stanie deweloperskim i trzeba było jakoś go urządzić to z potrzeby chwili zaczęłam bawić się Pro100 i w ten sposób zaaranżowałam wszystkie pomieszczenia. Tak więc teraz poprosili mnie o to samo... No i jest wyzwanie Całe 2-pokojowe mieszkanie ma powierzchnię 36m2, z czego salon to powierzchnia 4,30 x 3,65 m. Aktualnie mają tradycyjną meblościankę na całej długości jednej ściany, do tego wersalka, dwa fotele, ława i stolik RTV. Na szczęście wszystko wymieniają na nowe:) Założenia: ma być funkcjonalnie, bez zbędnego zagracania, ale muszą się tam zmieścić: 1. jakaś sofa rozkładana (żeby odwiedzające dzieci i wnuki miały na czym się przespać 2. dwa fotele 3. stół z krzesłami 4. telewizor - duży, przynajmniej 42 cale (nie da się tego wybić w głowy) 5. jakieś mebelki na zastawy stołowe, trochę ubrań, itp. Przygotowałam dwie koncepcje - zerknijcie proszę chłodnym okiem i podpowiedzcie co ewentualnie jest nie tak lub mogłoby być lepiej (zanim pokażę je teściom, żeby nie było wpadki:)) Wersja 1. Wersja 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 15.08.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Wersja nr 1 jest ok tylko nieco przesunąć telewizor bo z kanapy będzie go zasłaniać stół.Chcesz nie zagracać pokoju,więc po co ci tyle kwiatów,stoliczków...........to wszystko przytłacza i tak masz dużo mebli na zaledwie 16m.http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/smug.gifMoże w ten sposób:http://img580.imageshack.us/img580/2162/3wf4.jpg Edytowane 2 Października 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OhAh1719511610 15.08.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Minusem rozmieszczenia mebli w wersji 1 , jest światło odbijające się w telewizorze.W pogodny dzień może uniemożliwić oglądanie ulubionego serialu Wersja 2 jest lepsza. Natomiast wydaje mi się, że najbardziej funkcjonalne będzie rozwiązanie Kinki. Zastanawiałabym się tylko czy nie zamienić miejscem foteli i stołu, przesuwając sofę w stronę okna. Ważne , aby zostawić trochę przestrzeni na na jej ewentualne rozłożenie. Zrezygnowałabym ze stawiania roślin doniczkowych na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 15.08.2013 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Wow - dzięki!Jakoś nigdy nie wzięłam pod uwagę tego, że meble i TV mogą być na ścianie z drzwiami, a faktycznie to wydaje się najsensowniejsze rozwiązanie.Jesteście wielcy, zazdroszczę wszystkim, którzy mają taką wyobraźnię przestrzenną - ja jakoś pod tym względem jestem ograniczona:) A jeśli chodzi o kwiaty to moja teściowa ma bzika na ich punkcie i ma ich w domu jeszcze więcej niż na tym projekcie, więc wiem, ze to po prostu będzie tak wyglądało. Rozmieściłam je tam celowo, żeby widziała, że jest dla nich miejsce i że nie jest łyso:) Aktualnie ma taki kwietnik od podłogi do sufitu i obawiam się, że z niego nie zrezygnuje, ale może uda mi się ich przekonać, że dodatkowy stolik oprócz dużego stołu jest zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts