maghome 16.08.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam Razem z ojcem będziemy remontować łazienkę i wymyśliliśmy sobie prysznic bez brodzika. Jako że mieszkamy w bloku nie mamy możliwości wkuć odpływu liniowego w strop więc chcemy zrobić coś w stylu podwyższenia. Teraz zastanawiamy się z czego to zrobić: suporex, cegłą, gdzieś w internecie czytałem o styropianie ale to chyba gorsze rozwiązanie. Czy sugerujecie zupełnie coś innego? Na wierzch myślimy dać warstwę wyrównująca ze spadkiem i płytki (oczywiście dodatkowo folia w płynie). Poradźcie z czego najlepiej zrobić ten podest. Z góry dziękuję za wszelkie porady i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 20.08.2013 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Witam. Ja po zaizolowaniu całej podłogi i części przyległych ścian utworzyłbym podwyższenie z suporexu - łatwość obróbki umożliwia wykonanie niezbędnych spadków (piłą płatnicą) na to izolacja lub grunt akrylowy potem nakleić płytki i mamy gotowe "kąpielisko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maghome 23.08.2013 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedź! Więc robię to z suporexu. Czy te bloczki kleić też do ścian bokiem czy zostawić dylatacje między ścianą a bloczkiem. Mam jeszcze takie pytanko, czy przestrzeń w której będzie odpływ liniowy z syfonem plus rura odpływowa i i rury z wodą wypełnić takim jastrychem ceresit CN87 http://www.ceresit.pl/produkty/produkty-do-wykonywania-i-napraw-posadzek/zaprawy-samopoziomujace-i-jastrychy/cn-87 czy czymś innym? Sporo spraw doczytałem ale zawsze pozostają jakieś szczegóły, za których wyjaśnienie będę wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts