Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wejście do domu przez garaż - dlaczego?

Wowka

Recommended Posts

Zaobserwowałem ciekawe zjawisko. Pewne grono posiadaczy garaży usytuowanych w bryle budynku traktuje brame garażową jako główne wejście do swojego domu. Praktycznie nie korzystaja z drzwi frontowych. Każdorazowe wejście do budynku odbywa się przez garaż. I to nie tylko wówczas gdy wjeżdzają do garażu samochodem ale naprawdę ZAWSZE.

Przed kilkoma dniami bylismy zaproszeni przez znajomych. Gdy przyjchaliśmy to gospodarze bedący wówczas na podwórku także wprowadzili nas do domu .... przez garaż.

Mój garaż jest osobnym obiektem cokolwiek oddalonym od domu. I może dlatego też nie potrafię zrozumieć takiego obyczaju.

Może ktoś mi wyjaśni....

to jest nic innego niz czyste lenistwo. Ja w moim poszlam jeszcze dalej. :oops: Moj garaz jest tez w bryle domu. Robiac ogrodzenie swiadomie zrezygnowalam z bramy wjazdowej przed garazem, zostawiajac wjazd otwarty, potem pilot i jestem w garazu. - brama wjazdowa i tak by mi sie niezmiescila, bo odleglosc miedzy bramka a brama garazowa jest za mala (albo moglabym otworzyc tylko brame garazowa albo tylko bramke.)

Gosci staram sie wprowadzac przed drzwi wejsciowe.

u mnie też jakis czas wchodziło się tylko przez garaż (łącznie z księdzem , który pojawił się w pierwszym albo drugim tygodniu naszego mieszkania z koledą ;-)), bo .....nie było schodków przed drzwiami i trzeba by było dać porządnego kroka w górę, aby wejść tamtędy.....

1 Dzrwi są drogie

2 Idąc przez garaż mamy czas wymyśleć jak się tłumaczyć żonie że nie wróciliśmy na noc :)

3 Możemy narzędzia samochodowe a jak kogoś stać to ma tam nawet samochód

4 Automatyuczna brama jest wygodniejsz niż dzrzi

5 Garaż może służyc jako wiatrołap

6 ...

Wydaje mi sie , ze dla domownikow jest to wygodniejsze.

Nie wysiadajac z samochodu wjezdzam do garazu , zabieram

jakies zakupy i jestem juz w domu. Nie musze , albo raczej

nie chce mi sie wchodzic drzwiami , ale goscie wchodza do nas

zawsze przez drzwi.

Wowka - spowodowałeś, że wybiegłem trochę w przyszłość... jak to będzie :roll: ???

BZZZZZZZZ - brama wjazdowa...BZZZZZZZZ - brama garażowa...

wysiadam z samochodu i... właściwie jestem w domu, po co wychodzić na zewnątrz? Wystarczy 2x BZZZZZ i po kilku schodach do hollu...

Co do gości to droga jest jedna - PRZEZ DRZWI WEJŚCIOWE !!!

Jażeli wchodzę na działkę piechotą to oczywiście wygodniejsze i szybsze jest wejście przez drzwi wejściowe.

• 2 weeks później...