Wowka 05.05.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Zaobserwowałem ciekawe zjawisko. Pewne grono posiadaczy garaży usytuowanych w bryle budynku traktuje brame garażową jako główne wejście do swojego domu. Praktycznie nie korzystaja z drzwi frontowych. Każdorazowe wejście do budynku odbywa się przez garaż. I to nie tylko wówczas gdy wjeżdzają do garażu samochodem ale naprawdę ZAWSZE.Przed kilkoma dniami bylismy zaproszeni przez znajomych. Gdy przyjchaliśmy to gospodarze bedący wówczas na podwórku także wprowadzili nas do domu .... przez garaż. Mój garaż jest osobnym obiektem cokolwiek oddalonym od domu. I może dlatego też nie potrafię zrozumieć takiego obyczaju. Może ktoś mi wyjaśni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 05.05.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 pewnie się chcą furą pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 06.05.2004 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 8- 10 letni Opel. Raczej ten powód odpada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 06.05.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Hello Pewnie brama na pilota. Ot błogie lenistwo - zamiast "męczyć" sie z kluczami to tylko "cyk" na pilocie i wchodzą z rękami w kieszeniach. Sam to przerabiam czasami Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola 06.05.2004 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 to jest nic innego niz czyste lenistwo. Ja w moim poszlam jeszcze dalej. Moj garaz jest tez w bryle domu. Robiac ogrodzenie swiadomie zrezygnowalam z bramy wjazdowej przed garazem, zostawiajac wjazd otwarty, potem pilot i jestem w garazu. - brama wjazdowa i tak by mi sie niezmiescila, bo odleglosc miedzy bramka a brama garazowa jest za mala (albo moglabym otworzyc tylko brame garazowa albo tylko bramke.) Gosci staram sie wprowadzac przed drzwi wejsciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.05.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 E tam. Goscie wchodzą standartowo, drzwiami. Jak wjeżdżam autem, to wchodzę garażem, bo mam blizej z siatami do spizarni i kuchni. Ewentualnie mozna by wpuszczac gości tarasem, ale narazie go nie mam, wiec ta opcja odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 06.05.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Ja w ogole nie nosze przy sobie kluczy od drzwi, jesli wiec goscie zaskocza mnie na zewnatrz, musze najpierw sama wejsc garazem, a potem moge otworzyc drzwi, oczywiscie wtedy na ogol goscie zamiast czekac pod drzwiami wchodza garazem.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.05.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 u mnie też jakis czas wchodziło się tylko przez garaż (łącznie z księdzem , który pojawił się w pierwszym albo drugim tygodniu naszego mieszkania z koledą ), bo .....nie było schodków przed drzwiami i trzeba by było dać porządnego kroka w górę, aby wejść tamtędy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 06.05.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Ej..... chyba uniknąłem tego dylematu bo nie zrobiłem przejścia z garażu do domu. Za to w lecie notorycznie wchodzimy przez taras od strony ogrodu bo i tak się siedzi na powietrzu. A drzwi wejściowe zamkniete na głucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 06.05.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Dla mnie to wejscie w czasie deszczu, snieżycy, żeby nie leciec kawal drogi wokół domu. A także, żeby wtaszczyć zakupy i sobie je potem stopniowo rozdystrybuować po domu. A także, żeby wychodzic tamtędy rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 07.05.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 A może po prostu lubią zapach benzyny? Ja bardzo lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniell 07.05.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 1 Dzrwi są drogie 2 Idąc przez garaż mamy czas wymyśleć jak się tłumaczyć żonie że nie wróciliśmy na noc 3 Możemy narzędzia samochodowe a jak kogoś stać to ma tam nawet samochód 4 Automatyuczna brama jest wygodniejsz niż dzrzi 5 Garaż może służyc jako wiatrołap 6 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Wydaje mi sie , ze dla domownikow jest to wygodniejsze.Nie wysiadajac z samochodu wjezdzam do garazu , zabieramjakies zakupy i jestem juz w domu. Nie musze , albo raczejnie chce mi sie wchodzic drzwiami , ale goscie wchodza do naszawsze przez drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mifim 09.05.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Magmi: "Uwielbiam zapach napalmu o świcie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 10.05.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Wydaje mi sie , ze dla domownikow jest to wygodniejsze. Dla złodziei niestety też..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 10.05.2004 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2004 Wowka - spowodowałeś, że wybiegłem trochę w przyszłość... jak to będzie ??? BZZZZZZZZ - brama wjazdowa...BZZZZZZZZ - brama garażowa... wysiadam z samochodu i... właściwie jestem w domu, po co wychodzić na zewnątrz? Wystarczy 2x BZZZZZ i po kilku schodach do hollu... Co do gości to droga jest jedna - PRZEZ DRZWI WEJŚCIOWE !!! Jażeli wchodzę na działkę piechotą to oczywiście wygodniejsze i szybsze jest wejście przez drzwi wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 19.05.2004 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Wowka, może po prostu przez garaż było bliżej tym znajomym, może nie lubią spacerowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 20.05.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 może brak jest wiatrołapu i żeby nie wyziębiać domu goście wchodzą do garażu czekają chwilę na wyrównanie temperatur i wchodzą do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts