turalyon 16.08.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam. Musze wykonać wcinke do wody - wg wymogów aquy całe przyłącze musi zrobić firma z umprawnieniami - czyli wcinke też. Kto ma w takim razie załatwiać pozwolenie w zarządzie dróg i mostów na zajecie drogi i zrobienie dziury w asfalcie? Mam podpisaną umowę z wykonawcą na kompletną usługę - tylko mam z nim ten problem że on nie wie dokładnie kiedy przyjdzie - bo musi byc pogoda. Wg mnie jakby co to ona jest za wszystko odpowiedzialny i on też powinien załatwiac wszystkie pozwolenia. A może sie myle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 22.09.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Po mojemu wykonawca jeżeli wszystko robi kompleksowo to powinien się tym zająć albo powiedzieć, że ty to załatwiasz bo nie wliczył tego w cenę i uzgodnić termin prac.Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie gmina przymknęła na to oko. Powiedzieli, że jak nie narozrabiam to nie muszę załatwiać zajętości pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts