Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam i mam nadzieje że mi pomożecie

Styropian grafitowy 0.31, 12cm.

Zrobiłem termoizolacje i w niektórych miejscach styropian odstaje od ściany 0,000cm aż do 3 cm (taki pasek poziomy na elewacji) Niestety dom z 1985 i ściany krzywe.

Teraz już znam 2 sposoby jak korygować żeby nie było dziur pod str. i nie byłoby problemu (ale ze mnie dekiel) a styropian klejony że tak powiem ramki/placki? bo dawałem dużo placków na około i do środka 3 wielkie a jak się kładło do ściany to spłaszczyło.

Ale nie wiem za bardzo co tam się działo.

Nie ma mowy o zaginaniu się rogów.

Jak miałem takież 4 płyty to nawaliłem pianki przez łączenia pod styropian ile fabryka dała. Poza tym chce powiedzieć że WSZYSTKIE szprary między styropianami zaklejałem głęboko (nie z wierzchu) pianką niskorozprężną (mniejsze dziury pianką od 0,5cm str. I dam sobie głowe uciąć że nie ma rzadnych dziur.

Od spodu i od góry też mniej więcej zatkane ale będzie szczelne na 1000% bo to robię cały czas.(już się o to postaram.

Styr. kołkowany 2szt. na 1 płt. do pustaka silikatowego, siedzi niesamowicie.

Tylko mnie nie zjedzcie bo sam nie wiem czy nie odstawiłem fuszerki, uczyłem się wszystkiego od podstaw w czasie tejże roboty.

I teraz finał. JAK BŁĘDY KTÓRE POPEŁNIŁEM WPŁYNĄ NA IZOLACYJNOŚĆ???

I jeszcze coś

kołki były zagłębiane a na nie grafitowe zatyczki

A czy pianka może się ulatniać będąc głęboko poza zasięgiem słońca i UV???

:rolleyes:

Edytowane przez adrianoos966
https://forum.murator.pl/topic/181993-izolacja-problemik/

No głównie o te szpary między styr. a ścianą i ich wpływ na izolacje

Przecież nie powinny takie być

Te odstepy nie są małe

Ciężko coś idzie :bash:

Edytowane przez adrianoos966
https://forum.murator.pl/topic/181993-izolacja-problemik/#findComment-6048992