Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wkręty do mocowania wieszaków do poddasza

Recommended Posts

Czyli kręcimy się wokół wymiaru 4x40 i taki możesz spokojnie zastosować. Możesz żółte czyli galwnizowane, czarne też są hartowane inaczej byłby problem z ich wkręcaniem w profile. Złap kombinerkami czarny wkręt do gk i złam go np. na posadzce. Powinien peknąć jak dobre wiertło, jak się zegnie to jest dziadoskiej jakości.

Te żółte są zabezpieczone powłoką antykorozyjną, a czarne nie. Ja nie miałem obiekcji co do stosowania wkrętów do gk do mocowania wieszaków w całym suficie podwieszanym. Wyrwanie lub przerdzewienie takiego wkręta przy właściwym ociepleniu sufitu graniczy z cudem. Moim zdaniem spokojnie możesz nimi mocować "grzybki".

ps. żebyś nie mówił, że ściemniam zobacz post nr.90 w moim dzienniku budowy, jest połna relacja z montażu sufitu ;)

Edytowane przez artix1

to że pękł to chyba oznaczałoby że jest gorszy bo kruchy tak mi sie wydaje:)
Tak można sprawdzić jakość wkrętów do gk. Jak pęknie tak jak pisałem wcześniej to jest dobrej jakości, jak się zegnie będzie problem przy wkręcaniu w profile. Poczekajmy na uwagi fachowców chociaż powoli zaczynamy szukać dziury w całym :yes:

ja dotychczas kręciłem grzybki do krokwi 3,5*35 tymi czrnymi
No i super. W drugim poście naszej dyskusji napisałem, że swoje wieszaki przykręcałem wkrętami 3.5x40mm:D. Po niecnym wykorzystaniu czarnych wkrętów, za Twojego życia sufit na pewno nie spadnie nikomu na głowę :D. Już chyba nic więcej nie wniosę do tematu. Czuję się całkowicie opróżniony z wiedzy dotyczącej technik zamocowań :p