crashproof 30.01.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jeszcze jedno - te lampy, te kafelki, listwy przypodlogowe, lodowki i inne pierdoly - one nie stanowia o w a r t o s c i twojego domu ! To sa gadzety za 10 lat - bezwartosciowe . A jak ktoś nie wierzy - niech spróbuje "odzyskać" ich wartość, upłynniając na Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 30.01.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jeszcze jedno - te lampy, te kafelki, listwy przypodlogowe, lodowki i inne pierdoly - one nie stanowia o w a r t o s c i twojego domu ! To sa gadzety za 10 lat - bezwartosciowe . ale bez nich ciezko sie zyje (szczegolnie lodowka) czy kafelki w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashproof 30.01.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jeszcze jedno - te lampy, te kafelki, listwy przypodlogowe, lodowki i inne pierdoly - one nie stanowia o w a r t o s c i twojego domu ! To sa gadzety za 10 lat - bezwartosciowe . ale bez nich ciezko sie zyje (szczegolnie lodowka) czy kafelki w łazience Przydatne a wartościowe to często dwie zupełnie nie związane ze sobą kwestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.01.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 I trafil sie ktos lebski na tym forum ........ a nawet pare osob uda sie naliczyc Wydaje mi sie, ze nadiaart ma sznase zbudowac ten dom za sume jaka sobie zalozyla .......co uwazasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.01.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Wydaje mi sie, ze nadiaart ma sznase zbudowac ten dom za sume jaka sobie zalozyla.. http://emoty.blox.pl/resource/padam_na_cycki.gif Myślałam, ze jesteś rozsądniejsza Ale jak widać Ty wolisz być w mniejszości, bez względu na temat A Nadii, niezmiennie życzę, żeby udało jej się nie tylko wybudować ten dom, ale również w nim zamieszkać Trzymam kciuki. Tylko obawiam się, ze jak tak dalej będzie szaleć z Ketonalem to może się to źle skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.01.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Wole mniejszosci - maja wiele do zaoferowania Dzieki temu nie mam teraz dlugu przewyzszajacego wartosc mojego domu. Wydaje mi sie, ze Nadiaart ma szanse w zmienionych warunkach ekonomicznych zbudowac ten dom za te sume. Jest lebska , pracowita i z poczuciem humoru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.01.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Wole mniejszosci aaaaa feeeeeeeeeeeeeee Wydaje mi sie, ze Nadiaart ma szanse w zmienionych warunkach ekonomicznych zbudować ten dom za te sume.Czego niezmiennie jej życzę w każdym moim poście a ona niezmiennie odbiera to jako sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 30.01.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jeszcze jedno - te lampy, te kafelki, listwy przypodlogowe, lodowki i inne pierdoly - one nie stanowia o w a r t o s c i twojego domu ! To sa gadzety za 10 lat - bezwartosciowe . widzisz jak sie glupio madrzysz. pouczasz ludzi opierajac sie o ameryke, a g... wiesz na ten temam ciagnac wiedze hamerykanska. Wole mniejszosci - maja wiele do zaoferowania Dzieki temu nie mam teraz dlugu przewyzszajacego wartosc mojego domu. Wydaje mi sie, ze Nadiaart ma szanse w zmienionych warunkach ekonomicznych zbudowac ten dom za te sume. Jest lebska , pracowita i z poczuciem humoru . z tego co napisalas powyzej to wynika , ze nie masz niczego. nawet przeblyskow lampy pod sufitem. ps. prosze zapytac sie amerykanskiego malinowego nosa , jak sie ma sprzedaz domu w stanach , a lampy lodowki kafelki, listwy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 30.01.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Hi hi wiecie co jest najśmieszniejsze - że ten temat powstał w 2001 roku a wtedy to pewnie by się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.01.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 I wcale nie jest powiedziane, ze jej sie nie uda Sytuacja zmienia sie dosc radykalnie Dlaczego mniejszosci sa " fuuuuuuu ' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 30.01.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Dlaczego mniejszosci sa " fuuuuuuu ' ? nieeeeeee fuuuuuuuu, tylko feeeeeeeeeeeeee czyli zamiast ciebie wolałabym Housa ale ja prosta baba jestem, ze wsi, nie przejmuj się mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 31.01.2009 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 A czy kiedykolwiek sie przejmowalam ? Sa rozne mniejszosci na przyklad mniejszosc nie posiadajaca kredytu na dom przewyzszajacego jego wartosc rynkowa Co nie udalo sie wielu moze sie udac Nadiaart dzielnej i bardzo inteligentnej babeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.01.2009 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Pełno tutaj takich co "myślą", "wydaje im się", ale jak na razie, jak Nadiaart, przekraczają budżet o 40% na każdym etapie ci co już wybudowali (w czasach boomu ale i przed - wowka wybudował dawno temu, ja w 2005, przed wzrostem cen, nie sądzę żeby było kiedykolwiek tak tanio) wiedzą że to kosztuje. Nie sądzę żeby amerykańskim standardem było samodzielne ciecie drzew na więźbę i wywożenie plasku do murowania z plaży czy z okolicznych piaskownic, więc po co te amerykańskie aluzje? I po co za cięcie więźby bierze się dyletant, skoro wiadomo że to schrzani? Chytry dwa razy traci, lepiej zapłacić ludziom którzy się znają niż płacić dwa razy tyle za poprawki. ale widocznie trzeba żeby ktoś rzucił oszczędności i kasę z kredytu w przedsięwzięcie które się nie uda.CO z tego jak wybuduje za 200 tys jak nie zamieszka? Dziś trudno się żyje bez kafelek i lodówki (chyba że ktoś ją sobie sam potrafi wykonać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 31.01.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Ja należę do osób, które kibicują nadiiart ale spójrzmy rozsądnie na jej projekt: http://www.archeton.net/RESOURCES/WIDOKI/Cedryk/Cedryk-480-4-l.jpg To zdecydowanie nie jest dom prosty i tani w budowie: balkon, kolumna, lukarna, dożo dużych okien (nadiaart pisze w dzienniku nawet, że powiększyli niektóre okna), dużo okien dachowych http://www.archeton.net/RESOURCES/WIDOKI/Cedryk/Cedryk-480-1-l.jpg Inwestorzy powiększyli powierzchnię domu, która po podłogach ma teraz ok. 170 m powierzchni - bez garażu i wysoką ściankę kolankową - 1,4. Jeśli mieliby zmieścić się w 200 000 to wychodzi 1176 zł za metr. Choćby nie wiem jak się starać jest to po prostu nierealne. Przy całej sympatii do nadii - zatrzymają się zdecydowanie na lub przed stanem deweloperskim - i to przy dobrych wiatrach - czyli jeśli wszystko zrobią sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.01.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Poniższy wątek dedykuję Nadiaart. Przeczytaj go proszę. http://forum.muratordom.pl/nie-wierzylam,t121336.htm Na Forum zalogowanych jest 85 000 uzytkowników. Pomijając pokaźną ilość trolli, "gawędziarzy" oraz osób, które dopiero przymierzają się do budowy, nalezy spodziewać się 2-3 tysiecy osób, które już zakończyły budowę i dokonały odbioru. Ile wśród nich jest inwestorów, którzy podzielają pogląd Nadiaart ?jak dotąd w tym wątku wpisów potwierdzających jest ZERO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.01.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Ja należę do osób, które kibicują nadiiart ale spójrzmy rozsądnie na jej projekt: ..... Nie należę do osób, które kibicują Nadiaart. Należę do osób, które dobrze jej życzą. Wiem, że jej kalkulacje spalą na panewce. Są nierealne. Dlatego też "kibicowanie" w takiej sytuacji mija się z celem. Autor projektu "Cedryk", który to projekt realizuje Nadiaart, wycenia koszty budowy na 372 000. Przy założeniu cen na II kwartał 2008 r. oraz podatku Vat nie 22% a jedynie 7% (nierealne) W cenach tych oczywiście nie ma marmurów, lodówek, skórzanych kanap, zyrandoli oraz wielu innych elementów o których Nadiaart wielokrotnie pisze, że rzutują na koszt wybudowanych naszych domów. Nie ma też kosztów przyłączy mediów, kosztów instalacji wodnej, kanalizacyjnej, elektrycznej. Kosztów wykonania instalacji grzewczej, kominka, że o ewentualnej instalacji alarmowej, rtv, internetowej, telefonicznej, centralnego odkurzacza - nawet nie wspomnę. Nie ma także kosztów chodnika dochodzącego od płotu do budynku. Zreszta kosztów samego ogrodzenia także nie ma. Ech..... Inwestorzy powiększyli powierzchnię domu, która po podłogach ma teraz ok. 170 m powierzchni - bez garażu i wysoką ściankę kolankową - 1,4. Jeśli mieliby zmieścić się w 200 000 to wychodzi 1176 zł za metr. Choćby nie wiem jak się starać jest to po prostu nierealne. Przy całej sympatii do nadii - zatrzymają się zdecydowanie na lub przed stanem deweloperskim - i to przy dobrych wiatrach - czyli jeśli wszystko zrobią sami Tym bardziej nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 31.01.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Sa rozne mniejszosci na przyklad mniejszosc nie posiadajaca kredytu na dom przewyzszajacego jego wartosc rynkowa Ech, czyli jednak należę do jakiejś mniejszości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 31.01.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Autor projektu "Cedryk", który to projekt realizuje Nadiaart, wycenia koszty budowy na 372 000. Przy założeniu cen na II kwartał 2008 r. oraz podatku Vat nie 22% a jedynie 7% (nierealne) ...ten sam autor projektu założył ze koszty:Roboty ziemne i fundamentowe m2 pu 134,63 263,00 35 536,00 u nas do tej pory to nawet nie połowa ... wiec jaki jest sens dawania wiary kosztorysom? wiem... wiem.... my dopiero zaczynamy od "łatwizn" pisał inwestor!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 31.01.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Dla ułatwienia wkleję link do kosztorysu projektu, który realizuję: http://www.archeton.pl/projekt/Cedryk-537-100-kosztorys-0d52ae956809a0b7c97dd89e862d8d90 pozdrawiam P.S sympatyczne bestie z Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 31.01.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Dla ułatwienia wkleję link do kosztorysu projektu, który realizuję: http://www.archeton.pl/projekt/Cedryk-537-100-kosztorys-0d52ae956809a0b7c97dd89e862d8d90 pozdrawiam P.S sympatyczne bestie z Was. Nadia, nie wiem czy to o bestiach to tez do mnie, ale na wszelki wypadek dziękuję Ten kosztorys ma jedną wielką WADĘ: nie mówi słowem o instalacjach Bez tego się nie da zamieszkać, serio Możesz się śmiać z mojej nowej lodówki, płyty czy piekarnika, Ty nie musisz ich mieć, mozesz se stare wziać z tego miejsca co teraz mieszkasz, ale instalacji nie zabierzesz No i ten VAT 7% Ale to juz pisał chyba Wowka, BK i Edybre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts