Wowka 31.01.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 ... u nas do tej pory to nawet nie połowa ... wiec jaki jest sens dawania wiary kosztorysom?.... Dlatego też nie wierzę w Twój kosztorys. I tym sposobem doszliśmy do wspólnego consensusu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 31.01.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 kazdy oszczedza jak potrafi. sa tacy co kradna wozki bagazowe na lotnisku. zawsze to paczka gwozdzi za free. ps. u mnie zawsze roboty ziemne sa bardzo duza zawyzone, ale zdarzaja sie czesto ziemne niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 31.01.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Ja należę do osób, które kibicują nadiiart ale spójrzmy rozsądnie na jej projekt: ..... Nie należę do osób, które kibicują Nadiaart. Należę do osób, które dobrze jej życzą. Wiem, że jej kalkulacje spalą na panewce. Są nierealne. Dlatego też "kibicowanie" w takiej sytuacji mija się z celem. Pisząc, że im kibicuję miałam na myśli dokładnie to samo co ty W dalszej części mojego postu napisałam, że ich założenia są nierealne - no ale może choć jedno pomieszczenie wykończą i zamieszkają na swojej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 31.01.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Pewnie, że kiedy nie dam sobie rady nie będę się upierać i kogoś zatrudnię. Ale za kopanie dołka nie dałabym 6 - 10 tyś. Ale kto dał 6-10 tys za wykopanie dołka??????????? jaki to musiał być dół Widzisz..... zależy z jakiego punktu widzenia się spojrzy. Mowa o dole pod hipermarket Jeśli np. przyjmę założenie, że oszczędzam nie jeżdżąc do pracy autobusem lecz biegając za nim - to oszczędzam dziennie 8 zł. Niewiele niestety .... Dlatego też mam w zanadrzu ASA Biegnę za taksówką. Codzienny zysk 150 zł. pozdrawiam popłakałam się Ale to jest wątek po to by nabijać sobie posty? Czy na poważnie porównujemy? bo już nie wiem... Czy na poważnie ??? No to masz BARDZO poważne porównanie, przynajmniej idealnie pasujące do dołka za 6-10 tys, trudno o lepsze. Sama zaczęłaś. Wierzę, że wybudujesz ten dom tanio. Przeczytałam Twój dziennik. Nawet sympatyczny, ale Ty w tym wątku zdecydowanie mniej. Po co?? Sądziłam że to forum jest dla ludzi inteligentnych - a się myliłam Zostałam obśmiana że kalkuluję za pomocą bloczka. Niestety mało kto to rozumie Co tu jest do rozumienia ???? Sądzisz, że pozostali kupują bloczki po max cenie ? Są na forum osoby, które rzeczywiście wybudowały tanio, ale KONIECZNIE TRZEBA uwzględnić ilość osób z rodziny / tato / teść itp , które im pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 31.01.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Spoko. W ciagu najblizszych 2 lat ceny nieruchomosci w Polsce spadna od 30 do 50 % . A gdyby Nadiaart udalo sie wybudowac ten dom za mniej nawet niz oficjalny kosztorys ? Dobrze zycza jej zwlaszcza ci, kktorzy budowali przez ostatnie 3-2lata he, he, he. Nadiaart a ja zamierzam kupic dom za polwe tej kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 31.01.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Spoko. W ciagu najblizszych 2 lat ceny nieruchomosci w Polsce spadna od 30 do 50 % . A gdyby Nadiaart udalo sie wybudowac ten dom za mniej nawet niz oficjalny kosztorys ? Dobrze zycza jej zwlaszcza ci, kktorzy budowali przez ostatnie 3-2lata he, he, he. Nadiaart a ja zamierzam kupic dom za polwe tej kwoty kartka papieru i zacznij cwiczyc tabliczke mnozenia. polska to nie kliwlant czy ditroit, same uwarunkowania obszarowe sa inne przy tych samych zasadach ekomomii. ci ktorzy budowali przez ostatnie 3-2 lata, w pewnej czesci nie dostaliby teraz kredytów, a budowa to nie jest okres inwestycji rozliczanej w okresie 3-2 czy 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 31.01.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 A ten dom to w polsce chcesz kupić ? Bo jeśli tak to będzie duży problem. Zresztą ciekawe dlaczego ludzie piszą tak ainteligentne teksty. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 31.01.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 A ten dom to w polsce chcesz kupić ? Bo jeśli tak to będzie duży problem. Zresztą ciekawe dlaczego ludzie piszą tak ainteligentne teksty. Pozdrawiam, raczej tam gdzie ja to wyminilem, mozna nawet za 1 tygodniowa wyplate. ta pani nie ma zielonego pojecia o czym pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 31.01.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 A wiesz właściwie to się zastanawiałam Po co? Po co ja to piszę? Z piaskownicy już dawno wyrosłam. Przekrzykują się o lodówki, trawy, wypłaty, zdolności kredytowe. Co mnie to obchodzi. Idę robić swoje. Zadałam pytanie na które nie ma odpowiedzi. Ile kosztował Was moi drodzy stan zero? Lumpie jeszcze trochę i kupisz dom w cenie o której myślisz. I nie zdziwiłabym się jeśli sprzedającym będzie któryś z forumowiczów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 31.01.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Zadałam pytanie na które nie ma odpowiedzi. Ile kosztował Was moi drodzy stan zero?Mój stan zero kosztował 22 tysie Dom o wymiarach 10x11. Fundament wysoki na 120cm. Aha, zapomniałam do tego dołączony garaż o wymiarach 6x6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 31.01.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Zadałam pytanie na które nie ma odpowiedzi. Ile kosztował Was moi drodzy stan zero?Mój stan zero kosztował 22 tysie Dom o wymiarach 10x11. Fundament wysoki na 120cm. Aha, zapomniałam do tego dołączony garaż o wymiarach 6x6. czyli ławę masz na 25cm wysoką teraz to się czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 31.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Zadałam pytanie na które nie ma odpowiedzi. Ile kosztował Was moi drodzy stan zero?Mój stan zero kosztował 22 tysie Dom o wymiarach 10x11. Fundament wysoki na 120cm. Aha, zapomniałam do tego dołączony garaż o wymiarach 6x6. czyli ławę masz na 25cm wysoką teraz to się czepiam zajrzyj do mojego dzienika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 31.01.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 właśnie zajrzałem jakby nie liczyć - ława fundamentowa od podstawy + ściana fundamentowa z siedmiu bloczków+ zaprawa..... nijak nie dale podanej wielkości.... ktoś tu nie wie o czym pisze pozdrawia inwestor daleki jestem od krytyki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.01.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Nadiaart, dziewczynko,najpierw poczytaj trochę o budowaniu, a potem się czepiaj ławy. Najpierw wybuduj chociaż jeden dom, a potem się wymądrzaj o cenach. Kompromitujesz się, nie widzisz tego? co do cen nieruchomości. Trochę w tym siedzę. Ceny nie spadną o 50% - to nie Stany. Tutaj tak się buduje domy, że same materiały do budowy są coś warte, więc nie ma co porównywać cen domów z patyków i wełny plus płyty GK z domami z solidnych materiałów. Teraz jest i pewnie będzie domek, ale w całej historii nie było tak żeby na gruntach czy nieruchomościach stracić - ja przynajmniej nie przypominam sobie żeby nieruchomości staniały o 50%. Owszem, są powody losowe, że ktoś zmuszony jest szybko sprzedać albo jest licytowany, i wtedy można trafić okazję. Ale nie jest to tendencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 31.01.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 właśnie zajrzałem jakby nie liczyć - ława fundamentowa od podstawy + ściana fundamentowa z siedmiu bloczków+ zaprawa..... nijak nie dale podanej wielkości.... ktoś tu nie wie o czym pisze pozdrawia inwestor daleki jestem od krytyki....hmmmmm, mam spieprzoną miarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 31.01.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Fajnie że tak młodo wyglądam. Kochana nie ja się tu kompromituję. Piszcie sobie dalej. Idę za przykładem mniejszości - pozostaję w cieniu. I tak ta paplanina zajęła mi o dwa dni za długo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 31.01.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Z piaskownicy już dawno wyrosłam. ...................... jakby nie liczyć - ława fundamentowa od podstawy + ściana fundamentowa z siedmiu bloczków+ zaprawa..... nijak nie dale podanej wielkości.... ........... Kochana nie ja się tu kompromituję. ja sie doliczylem 12-tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 31.01.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 My też za duzo kasy na budowę nie mamy, zamierzamy budowac bez kredytu dopóki się da i mam do was w związku z tym prośbę. Poadżcie, zmieniac strop na betonowy czy zostawić tak jak jest, czyli drewniany (na górze nam za bardzo nie zależy). Który będzie tańszy , ciagle słyszymy, ze drewniany jednak będzie droższy, czy to prawda? (wiem wiem, projekt nie należy do najekonomiczniejszych w budowie, ale tak juz mi sie wybrało ) http://pprojekt.pl/projekt676-tomaszek_ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.02.2009 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jak widac roznie ludzie reaguja w obliczu poteznej straty finansowej jaka byla budowa domu w ostatnich 2-3 latach Tzw balon . Nadiaart ma szanse bo - raczcie to zauwazyc drodzy Panstwo - diametralnie zmienily sie warunki ekonomiczne. Balon z nieruchonmosciami wzial i - pekl . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WhyNot 01.02.2009 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jak widac roznie ludzie reaguja w obliczu poteznej straty finansowej jaka byla budowa domu w ostatnich 2-3 latach Tzw balon . Nadiaart ma szanse bo - raczcie to zauwazyc drodzy Panstwo - diametralnie zmienily sie warunki ekonomiczne. Balon z nieruchonmosciami wzial i - pekl . ludzie tu piszacy buduja w kraju, a nie kupuja w stanach. roznica prawda. balon. trzeba byc balonem aby nie widziec roznicy. w polsce brakuje mieszkan, banki zaostrzyly warunki kredytowe(roznica byla i jest miedzy usa-pl)), deweloprzerzy wstrzymali z tych powodow swoje inwestycje(w-wa np.9k za 1m2.) co bedzie pekac i jaki balon? kto buduje za cene ktora rzada deweloper? polak czy amerykanin, ktory jest praktycznie niewyplacalny wobec swiata.... zmieni sie popyt i podaz na domy , a ty mozesz marzyc o swoim 30-50 procentach....chyba, ze bedziesz chciala kupic u dewelopera z jego mniejsza marza. obudz sie najezdny pseldo-amerykanski histeryku( rowniez jestem najezdny), piszesz na polskim forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts