fotohobby 16.08.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Mam tak przygotowane miejsce pod montaż okna tarasowego (szer 3m, suwanka PSK): na podłodze będzie jeszcze 10cm styropianu + 7cm wylewki. To, co leży w progu okna to bloczek gazobetonu 8cm (na nim będzie postawiony profil bazowy 10cm i okno) To, co widać za progiem, to cokół płyty fundamentowej - 18cm styropianu (10 cm XPS + 8cm EPS) Za oknem planuję taras (deski na legarach stalowych) I chodzi mi teraz o to, jak zabezpieczyć warstwę izolacji na elewacji za oknem przed uszkodzeniem ? jak "dojechać" z tarasem do drzwi nie opierając go na izolacj ? Czy można do tego celu wykorzystać profil bazowy (z dokręconym od zewnątrz profilem (np. ceownikiem) stalowym ? Mam jedną koncepcję, ale muszę ją rozrysować, a ponieważ zakłada użycie betonu, to chyba na innym podforum ją zademonstruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts