Jungalski 17.08.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Witam. Mam pytanie może i trochę dziwne, ale w żaden "normalny sposób" nie potrafię znaleźć rozwiązania. Mianowicie.Na obrazku zamieszczonym poniżej dziwią mnie wykonane wnęki na otwory okien balkonowych, drzwi i to co widzimy na samym przodzie bramy garażowej.Mamy siedem warstw bloczków, później papę i kolejne dwie warstwy bloczków. W środku 10-15cm poniżej papy będzie żwir, na żwirze wylewka betonowa, na wylewce papa zgrzana z tą co wystaje z bloczków.Na papie styropian.Zastanawia mnie jedno. Co będzie w tych wnękach? Czy te wnęki nie powinny być zamurowane, bo na pewno nie powinien tam się znaleźć styropian, prawda? Pomożecie? http://www.sendspace.pl/file/pic/6a78897ee3b0c0bb9441fc7/origin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 17.08.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 No jeśli chudy beton będzie sięgał górną powierzchnią do tych otworów to ok. Później robi sie podmurówke np z cegły lub ocieplanego pustaka na wysokość styropianu+wylewki i na tym osadza się okno balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jungalski 18.08.2013 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Kolejno:- Żwir- Wylewka która zrówna się z poziomem otworu- Papa (na zdjęciu widać zakładkę)- Styropian 20cm- Wylewka + płytki 10cmGórna część bloczka to poziom podłogi. Wysokość styropianu i wylewki to właśnie te dwa bloczki (ok. 30 cm).Czyli w otworach balkonowych, drzwi zew i bramy garażowej, bedzie wykonana podmurówka, więc mogę spać spokojnie, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts