qulka 17.08.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Dawno mnie tu nie było Fundusze wyschły i remonty zostały zawieszone, więc chociaż czasem czytam, pisać nie bardzo miałam o czym. I dzisiaj muszę prosić was o pomoc. Pokrótce: stary, ponad 50- letni dom drewniany. Dach wymieniony 3 lata temu, oględziny belek i desek stropowych wypadały obiecująco - brak ubytków, niechcianych gości itp. Postanowiliśmy odświeżyć dzieciakom pokój. Miało być szybko odmalowane, tak żeby było czysto, bo w przyszłości (mam nadzieję niedalekiej) czeka nas zdzieranie płyt gk i układanie od nowa. Ponieważ tu i tam odchodziła stara farba zaczęliśmy skrobać. I przy skrobaniu sufitu wyszedł "kwiatek". Na długości ok. 40 cm belka stropowa jest spróchniała. Nie na całej szerokości - po wyczyszczeniu powstała dziura szerokości nie więcej niż 5cm. Nie sądzę, żeby zagrażało to konstrukcji budynku (trzeba tylko zamocować na nowo dwie deski w stropie). Pytanie brzmi: jak fachowo i skutecznie uzupełnić ten ubytek żeby nie oglądać z pokoju strychu I czym zabezpieczyć to wyczyszczone miejsce? coś mi się zdaje, że trzeba będzie sprawdzić wszystkie belki.... Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez qulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puma30 12.11.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 WITAM też szukałam pomocy na forum pytanie czy belkę widać czy jest do niej przybity jakiś karton gips. Miałam podobną sytuację natrafiłam na artykuł w necie o taśmie węglowej i żywicach epoksydowej generalnie da się to samemu zrobić jeśli ubytek jest mały foto by się przydało Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts