tykson1 05.05.2004 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Witam Dzisiaj zaczęli montować u mnie meble w kuchni - wszystko byłoby w porządku tylko przody (tj. drzwiczki) są jakieś dziwne. Fronty są z firmy Magura i na każdym są (pod laminatem) po pasy - wyglądają jak przejście dla pieszych tj. kreska, odstęp, kreska, odstęp. Biegną one od dołu do góry i jak dla mnie wygląda to fatalnie (kolor kuchni to jasne drzewo). Czy to normalne? Nie wiem, czy maszyna w fabryce była źle ustawiona przy robieniu tych frontów czy Magura nie potrafi zrobić dobrych mdfów. A może przywieźli mi meble drugiego gatunku????? Napiszcie jak to wygląda w Waszych kuchniach, bo nie wiem co zrobić a czas mam tylko do jutra - nie ja kuchnie wybierałem, ale teraz ja mam problem... Nie wiem czy fabryka zrobiła bubel, czy ktoś inny..... ps Jeszcze jedno- co to za firma ta magura, nie mają nawet swojej strony - może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 05.05.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Nie wiem z jakiej fabyki mam fronty ale są jasne i nie ma żadnych smug ani innych ubytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrton 05.05.2004 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Ja tez niemam żadnych smug, a mam buk z MDF. tOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 05.05.2004 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 W tych też nie ma ubytków tylko te pasy widoczne pod laminatem - jakby zebra chodziła u nich w fabryce po tych frontach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 05.05.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 U mnie tylko okleina odeszła, jak włączyłam rożno w kuchence, ale płyty są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 05.05.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 rożno ROŻEN! rozumiem analogię: człowiek z Kowna, bo Kowno ale Kurczak z Rożna, bo Rożno? tak nie możno!! (zresztą nie ma takiej miejscowości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 05.05.2004 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Thanks, mieczotronix. Kiedyś miałam piątkę z polskiego, ale to było dawno temu i nieprawda...Ale swoją drogą - jakże uwsteczniają studia rolnicze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 05.05.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Ale swoją drogą - jakże uwsteczniają studia rolnicze... a juzci, musi że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 05.05.2004 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Mieczo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 05.05.2004 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Nikt więcej nie ma takiej kuchni z frontami w kolorze drewna???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodo 05.05.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 To jest prawdopodobnie klej. Nie do naprawienia.Niektórzy probują czarować kremami do mebli, ale to taki trochę cyrk.Kiedyś miałem taki problem, ale byłem po drugiej stronie lady.Klient Franzuz producent Norweg, a ja wygłupiłem się każąc ludziom wysmarować meble takimi właśnie kremami ( polecił mi to polski fachowiec). Wynik - Franzuz złupił tego Norwega niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 06.05.2004 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 No i tak jak myślałem jest problem - wg firmy robiącej te fronty tak ma być....To jedyny wzór, któy tak ma: wg. nich to nie wada i zwrot jest niemożliwy. Czy to prawda??? Czytałem kiedyś, że każdą rzecz można oddać (nawet bez podania przyczyny) do tygodnia, o ile nie jest używana. Jestem zawiedziony wyglądem tych frontów - na próbkach przed zakupem były inne( bez pasków).CO ROBIĆ??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 06.05.2004 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Ciao No i tak jak myślałem jest problem - wg firmy robiącej te fronty tak ma być....To jedyny wzór, któy tak ma: wg. nich to nie wada i zwrot jest niemożliwy. Czy to prawda??? Czytałem kiedyś, że każdą rzecz można oddać (nawet bez podania przyczyny) do tygodnia, o ile nie jest używana. Jestem zawiedziony wyglądem tych frontów - na próbkach przed zakupem były inne( bez pasków). CO ROBIĆ??????????? To zalezy tylko od tego "kto komu ma jeszcze dac pieniadze" jezeli juz zaplaciles to oni maja racje i trudno ci bedzie cos wyciagnac (choc jest to mozliwe) jezeli jeszcze masz zaplacic to poczekaj do konca montazu a potem domagaj sie wymiany wadliwych elementow i nie daj ani grosza dopoki ci nie wymienia. To taki troche chamski sposob ale jedyny skuteczny Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tykson1 06.05.2004 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Dobra rada a tak w ogóle to w tym kraju nie można nawet kupić spokojnie mebli, żeby ci wciskali bubla...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 06.05.2004 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 No i tak jak myślałem jest problem - wg firmy robiącej te fronty tak ma być....To jedyny wzór, któy tak ma: wg. nich to nie wada i zwrot jest niemożliwy. Czy to prawda??? Czytałem kiedyś, że każdą rzecz można oddać (nawet bez podania przyczyny) do tygodnia, o ile nie jest używana. Jestem zawiedziony wyglądem tych frontów - na próbkach przed zakupem były inne( bez pasków). CO ROBIĆ??????????? Jedyne co możesz zrobić to zwrócić (lub wymienić fronty) powołując się na niedotrzymanie warunków umowy - jeśli faktycznie oglądałeś próbkę lub wzór wystawony w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trapp 07.05.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 2 możliwości: - bład przy oklejaniu (źle naniesiony klej - płyta MDF została źle przeszlifowana (zdarza się że przy niektórych dekorach widać pod kątem pasy po oklejeniu)Pzdr. Trapp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts