Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z frontami mdf w meblach kuchennnych - PILNE

Recommended Posts

Witam

Dzisiaj zaczęli montować u mnie meble w kuchni - wszystko byłoby w porządku tylko przody (tj. drzwiczki) są jakieś dziwne. Fronty są z firmy Magura i na każdym są (pod laminatem) po pasy - wyglądają jak przejście dla pieszych tj. kreska, odstęp, kreska, odstęp. Biegną one od dołu do góry i jak dla mnie wygląda to fatalnie (kolor kuchni to jasne drzewo). Czy to normalne?

Nie wiem, czy maszyna w fabryce była źle ustawiona przy robieniu tych frontów czy Magura nie potrafi zrobić dobrych mdfów. A może przywieźli mi meble drugiego gatunku?????

Napiszcie jak to wygląda w Waszych kuchniach, bo nie wiem co zrobić a czas mam tylko do jutra - nie ja kuchnie wybierałem, ale teraz ja mam problem... :( Nie wiem czy fabryka zrobiła bubel, czy ktoś inny.....

ps Jeszcze jedno- co to za firma ta magura, nie mają nawet swojej strony - może ktoś wie?

To jest prawdopodobnie klej. Nie do naprawienia.

Niektórzy probują czarować kremami do mebli, ale to taki trochę cyrk.

Kiedyś miałem taki problem, ale byłem po drugiej stronie lady.

Klient Franzuz producent Norweg, a ja wygłupiłem się każąc ludziom wysmarować meble takimi właśnie kremami ( polecił mi to polski fachowiec). Wynik - Franzuz złupił tego Norwega niemiłosiernie.

No i tak jak myślałem jest problem - wg firmy robiącej te fronty tak ma być....To jedyny wzór, któy tak ma: wg. nich to nie wada i zwrot jest niemożliwy. Czy to prawda??? Czytałem kiedyś, że każdą rzecz można oddać (nawet bez podania przyczyny) do tygodnia, o ile nie jest używana. Jestem zawiedziony wyglądem tych frontów - na próbkach przed zakupem były inne( bez pasków).

CO ROBIĆ???????????

Ciao 8)

No i tak jak myślałem jest problem - wg firmy robiącej te fronty tak ma być....To jedyny wzór, któy tak ma: wg. nich to nie wada i zwrot jest niemożliwy. Czy to prawda??? Czytałem kiedyś, że każdą rzecz można oddać (nawet bez podania przyczyny) do tygodnia, o ile nie jest używana. Jestem zawiedziony wyglądem tych frontów - na próbkach przed zakupem były inne( bez pasków).

CO ROBIĆ???????????

To zalezy tylko od tego "kto komu ma jeszcze dac pieniadze" jezeli juz zaplaciles to oni maja racje i trudno ci bedzie cos wyciagnac (choc jest to mozliwe) jezeli jeszcze masz zaplacic to poczekaj do konca montazu a potem domagaj sie wymiany wadliwych elementow i nie daj ani grosza dopoki ci nie wymienia. To taki troche chamski sposob ale jedyny skuteczny :evil: :evil: :evil:

Powodzenia.

CO ROBIĆ???????????

Jedyne co możesz zrobić to zwrócić (lub wymienić fronty) powołując się na niedotrzymanie warunków umowy - jeśli faktycznie oglądałeś próbkę lub wzór wystawony w sklepie.