_olo_ 01.09.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 W marketach budowlanych, ja kupiłem na poddasze w tym rozpoczynającym się na C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ronifcb 05.09.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Ja się zastanaiwm nad Knaufem 0.38 a 031 grafitem .Bedę potrzebował około85 m3 na elewację i strop także równica w cenie to około2800zł. Czy jest sens tyle dopłacać do grafitu? czy to się kiedyś zwróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 11.09.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 może być zarówno grafit ( jak cie stać) jak i zwykły czy w kropki, ważne żeby były od dobrej firmy. i żeby napisać takiego posta to specjalnie się zarejestrowałeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazikujazdowski 16.09.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 rekomendacja jakiej firmy i jaka grubość?, żeby było naj optymalniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 16.09.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 gfupik: nie straszę, że zacznie się sypać. Być może część z nich jest nawet robiona w jednej fabryce, albo dokładniej na składnikach z jednej firmy to jedna kwestia, inną jest to, że nie zawsze hasło "nasz grunt współpracuje z...." oznacza, że zawsze i wszędzie. Co chwila na rynku są nowe produkty, stare są delikatnie modyfikowane, a hasło nasz nowy produkt XY2 doskonale zastępuje XY1 i spełnia te same funkcje, ma lepsze parametry i można go stosować jako idealny zamiennik poprzednika należy między radosne bajeczki włożyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staman 06.04.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Mam dylemat, ponieważ wykonawca ocieplenia sugeruje aby zastosować biały styropian mocowany tylko na klej, zamiast szarego, który powinien być mocowany na kołki, które przez dziury pogarszają lambdę dla całej powierzchni elewacji, czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.04.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Mam dylemat, ponieważ wykonawca ocieplenia sugeruje aby zastosować biały styropian mocowany tylko na klej, zamiast szarego, który powinien być mocowany na kołki, które przez dziury pogarszają lambdę dla całej powierzchni elewacji, czy to ma sens? Mam w projekcie 18 cm białego. Ze względu na to, iż przy tej grubości na dwóch oknach zakrył bym połowę ramy, kładę 16 cm szarego Termo organika termonium plus 0,031. Będzie kołkowany. Mój wykonawca docieplenia będzie wycinał otwornicą miejsca pod kołki a później zatykał je wyciętymi krążkami. Zrób tak samo. Widziałem taką realizację i powiem, że nie ma żadnych mostków termicznych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staman 07.04.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Dziękuję, dobre rozwiązanie, przekaże mojemu wykonawcy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 07.04.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Moi od elewaacji nawet się nie wygłupiają z kołkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.04.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Moi od elewaacji nawet się nie wygłupiają z kołkami. Rób bez kołków, ale nie ubliżaj tym, którzy kołkują! Styropian grafitowany ma gorszą czepność powierzchni od białego, dlatego ja będę używał kołków. Tak dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 07.04.2016 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) ... KAŻDY materiał budowlany powinien być montowany zgodnie z zaleceniami producenta ... i "sztuką budowlaną" - a tu aktualne " Instrukcje i poradniki " dot. TermoOrganiki : https://termoorganika.pl/instrukcje-i-poradniki Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 07.04.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Nie ubliżam nikomu.Tak na zdrowy rozsądek więcej ciepła ucieka z domu poprzez otwarcie drzwi w celu wypuszczenia kota niż przez dyble plastikowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 07.04.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Nie ubliżam nikomu. Tak na zdrowy rozsądek więcej ciepła ucieka z domu poprzez otwarcie drzwi w celu wypuszczenia kota niż przez dyble plastikowe.. śmieszny przykład ale jak ja mojego kota muszę wpuścić i wypuścić ze 30 razy na dzień to śmieszne to już nie jest ale fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.04.2016 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Nie ubliżam nikomu. Tak na zdrowy rozsądek więcej ciepła ucieka z domu poprzez otwarcie drzwi w celu wypuszczenia kota niż przez dyble plastikowe.. Tu może nawet nie chodzi o te słynne mostki, jak o późniejszą widoczność każdego kołka pod warstwą tynku. Mróz wszędzie wlezie, nawet przez dziurkę od klucza i ładnie zobrazuje każdy kołek w styropianie. Tak mi się prznajmniej wydaje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termo Organika 15.04.2016 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Styropiany grafitowy, biały czy w kropki poza kolorem różnią się parametrami. Najważniejszym parametre styropianu jest lambda - λ będąca współczynnikiem przewodzenia ciepła, który decyduje o izolacyjności. Styropian grafitowy ma lepszą lambdę, czyli krótko mówiąc lepiej izoluje. Stosując cieńszą warstwę garfiowego styropianu np. 12 cm możemy uzyskać lepsze parametry ocieplenia domu niż przy zastosowaniu 12 cm tradycyjnego styropianu. Można to łatwo sprawdzić na naszym konfiguratorze: https://termoorganika.pl/konfigurator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 25.04.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Doradźcie proszę, co lepsze: grubość 15 czy 20 cm przy współczynniku lambda32 ? Zastanawiamy się też między grafitem Austrotherm i Termo-Organiką. Budynek jest z 1982 r po generalnym remoncie. Ściany, no cóż, takie, jakie się wówczas budowało, dwuwarstwowe, pustak piankowy od wnętrza, pustka powietrzna i cegła od zewnątrz. W sumie grubość ścian wynosi 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termo Organika 20.05.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Lepszy grubszy i lepszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 20.05.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 Moi od elewaacji nawet się nie wygłupiają z kołkami. Wygłupianie się z kołkami ? Czy przynajmniej do klejenia dają klej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voldol 24.05.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 (edytowane) poczekajmy na opinię ekspertów, ale moim zdaniem to zależy o sytuacji, nie ma złotego klucza, poza tym chyba też dużo zależy od kleju czy klej był wzięty w systemie itd Edytowane 3 Czerwca 2016 przez voldol literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 24.05.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2016 Moi od elewaacji nawet się nie wygłupiają z kołkami. Hm, mam budynek pietrowy docieplony szarym styro. Na piane. Żadnego kołka. Przezyl juz ksawerego. Klejony 3 lata temu. Zuzycie od 3 lat za sezon podobne. 1,5% odchylki w zuzyciu. Z tego co pamietam nawet plyt nie szlifowali przed klejeniem. Fart czy to kwestia czasu jak bede po wsi szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts