fighter1983 02.10.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 W zasadzie jeszcze nie zamówiłam, czekam na Twoją ofertę 900 kg kleju do styro 800 kg kleju do siatki 2 putzgrundy siatkę już dopadłam na Allegro za super cenkę PS. A nie boisz się ze mną zawierać transakcji? Wiesz.. jak coś pójdzie nie tak... a czego ja mam sie bac... zamowienie, dostawa... jak cos pojdzie nie tak to po prostu zobaczysz jak sie reklamacje zalatwia dwoma telefonami, no chyba ze cos bardzo powaznego wystapi... Piotrek: no trzeba bylo trzeba bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezzz22 03.10.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Z czego masz ściany? Cerpol Kozłowice - 30 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apuska 04.10.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Pytanie: Potrzebny mi styropian 15 cm i biorę pod uwagę 2 warianty: zwykły 0,040 daje U ściany 0,22, grafitowy 0,033: U=0,18. Warto dopłacić 1000 zł.? Dom ogrzewany gazem, stolarka dosyć ciepła. 0,22 to standard? wyżej niż standard? Ma być ciepło ale bez przesady (żona lubi na noc zimą otwierać okno...) Do wyboru mam styropian z Arsanitu lub Paneltechu. Czołowi producenci pewnie to nie są ale nie szukam więcej. Jakieś rady? Mam czas na wybór do poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.10.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Rady? 1 nie kupuj tego styro. - wg. mnie to lipa 2 1000 zł - żadne pieniądze przy inwestycji - zwrócą się dość szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 05.10.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Czy porównywałeś dokładnie styropiany kilku najpopularniejszych firm PODŁOGA oraz FASADA? Czy czegoś nie wypatrzyłam,ale dotychczas nie widzę różnic w parametrach, dokumentacji, specyfikacji oprócz nazwy i ceny? Rady? 1 nie kupuj tego styro. - wg. mnie to lipa 2 1000 zł - żadne pieniądze przy inwestycji - zwrócą się dość szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 05.10.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Czy porównywałeś dokładnie styropiany kilku najpopularniejszych firm PODŁOGA oraz FASADA? Czy czegoś nie wypatrzyłam,ale dotychczas nie widzę różnic w parametrach, dokumentacji, specyfikacji oprócz nazwy i ceny? Było o tym kilka stron wcześniej bodajże w tym wątku Takie firmy z Pcimia niestety lubią oszukiwać. To co jest napisane w karcie technicznej często ma mało wspólnego z rzeczywistością, a ewbuxxxo z racji wykonywanej pracy zapewne wie co mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 05.10.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Ok, już wiem. Nie byłam pewna czy piszesz odnośnie wcześniejszego posta czy masz na myśli porównanie styropianu na podłogę i na fasadę. Już wiem, że to drugie. wytrzymałość na zginanie dach podłoga - 125 kPa; fasada - 100kPa wytrzymałość na rozciąganie siłą prostopadła podłoga - 100kPa, fasada - 80 kPa więc różnica jest Podane przykłady na Termo Organice, być może producenci z Pcimia nie mają różnic między poszczególnymi rodzajami styropianów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.10.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 DOkladnosc wymiarow - nie chce mi sie s[rawdzac nawet tego, moze tak jest jak bylo napisane ze podlogowy moze miec wiekszy niedopuszczalny zakres niedokladnosci. ALe zaden styropian teraz prosty nie jest. I tak zalezy to od wykonawcy jak go przyklei. Wlasnie te parametry o ktorych pisze Oliwka - CS-ka i TR jednak maja znaczenie. Kiedys takie parametry mial styropian elewacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 07.10.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Dziś zaczęli u mnie ocieplać budynek i niestety Termo Organiki nie będę polecać Krzywa, łódki, nie trzyma wymiarów, generalnie kicha. Wiem, wiem że zamawiałam w najgorszym czasie, ale wg mojego wykonawcy Austrotherm jest o wiele lepszy pod tym względem, i żałuję że uległam namowom sprzedawcy i pokusiłam się na TO... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.10.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 oliwka tynki cem-wap przynajmniej bedziesz miala proste moze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 07.10.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 08.10.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Dziś jadę do hurtowni oglądać PANELTECH podłoga. Jest to znana firma, ale raczkuje w styropianach. Spotkałaś się z tym styropianem, "macałaś" ? Jaki on jest, bo parametry ma za słodkie, nie zmam tylko wagi m3, nie podają tego na swojej stronie, ale na paczkach musi to być. E=apuska;6156319]Pytanie: Potrzebny mi styropian 15 cm i biorę pod uwagę 2 warianty: zwykły 0,040 daje U ściany 0,22, grafitowy 0,033: U=0,18. Warto dopłacić 1000 zł.? Dom ogrzewany gazem, stolarka dosyć ciepła. 0,22 to standard? wyżej niż standard? Ma być ciepło ale bez przesady (żon;)a lubi na noc zimą otwierać okno...) Do wyboru mam styropian z Arsanitu lub Paneltechu. Czołowi producenci pewnie to nie są ale nie szukam więcej. Jakieś rady? Mam czas na wybór do poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 08.10.2013 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 składaj reklamację, nie daj się okorować za ciężkie pieniądze, NIE DAJ SIĘ I GOŃ ICH DO PRZYJAZDU NATYCHMIAST!!! Albo przecena, do ceny wagi śmieci.... Dziś zaczęli u mnie ocieplać budynek i niestety Termo Organiki nie będę polecać Krzywa, łódki, nie trzyma wymiarów, generalnie kicha. Wiem, wiem że zamawiałam w najgorszym czasie, ale wg mojego wykonawcy Austrotherm jest o wiele lepszy pod tym względem, i żałuję że uległam namowom sprzedawcy i pokusiłam się na TO... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.10.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Dziś zaczęli u mnie ocieplać budynek i niestety Termo Organiki nie będę polecać Krzywa, łódki, nie trzyma wymiarów, generalnie kicha. Wiem, wiem że zamawiałam w najgorszym czasie. Może trzeba było kupic w Pcimiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 08.10.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 oliwka tynki cem-wap przynajmniej bedziesz miala proste moze.... ahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 08.10.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Może trzeba było kupic w Pcimiu ? no chyba tak, przynajmniej taniej by było, a tak to lipa, frajer jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 08.10.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 składaj reklamację, nie daj się okorować za ciężkie pieniądze, NIE DAJ SIĘ I GOŃ ICH DO PRZYJAZDU NATYCHMIAST!!! Albo przecena, do ceny wagi śmieci.... Reklamacja nic nie da. Oni mają w karcie technicznej zastrzeżone jaka jest tolerancja wymiarów, i to zapewne będzie norma. Przyjedzie handlowiec czy przedstawiciel i powie że jest dobrze, tak być musi, a wykonawcy będzie chciał dać parę stówek żeby powiedział że jednak nie jest źle. Znam to. mój wykonawca też to zna i powiedział że reklamacja teraz, jak budynek już jest ocieplany jest bez sensu... Chociaż może... może cenę by obniżyli? Fighter, Piotr-co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 08.10.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 GraMar, nie znam Paneltechu i nie macałam Ja generalnie brałam pod uwagę TO, Swisspora i Austrotherm. Choć jak widać i to gwarancji nie daje Choć to, że płyty są krzywe to akurat pewnie nie największy problem, więcej się panowie namęczą po prostu żeby trzymać piony i poziomy. Odpadów narazie nie dużo. Gorzej jak parametry będą inne niż na "etykiecie", nie wiem jak jest z tymi styropianami nieznanych marek, ale mam nadzieję że Termo Organika na współczynnikach nie oszukuje Ale wiadomo jak to jest, nadzieja.... umiera ostatnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.10.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Reklamacja nic nie da. Oni mają w karcie technicznej zastrzeżone jaka jest tolerancja wymiarów, i to zapewne będzie norma. Przyjedzie handlowiec czy przedstawiciel i powie że jest dobrze, tak być musi, a wykonawcy będzie chciał dać parę stówek żeby powiedział że jednak nie jest źle. Znam to. mój wykonawca też to zna i powiedział że reklamacja teraz, jak budynek już jest ocieplany jest bez sensu... Chociaż może... może cenę by obniżyli? Fighter, Piotr-co myślicie? w ciagu 8lat 1x (slownie jeden raz) spotkalem sie z sytuacja kiedy TO wymienila styropian na budowie. Reklamacje skladane sa dosc czesto, ale skutek jest zawsze taki sam: przyjezdza przedstawiciel, wyciaga norme PN EN 13163:2012 i po sprawie.... wykonawca dostanie miarke i koszulke... a nie pare stowek Sprobowac mozesz... bedziesz miala jakies doswiadczenie w reklamacjach. Sugestia tylko taka: reklamacja na pismie, z nr faktury, nr wztki z dostawy i data dostawy, zlozona do dystrybutora w FORMIE PISEMNEJ z POTWIERDZENIEM DATY WPLYWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 08.10.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Jaki wplyw na elewacje ma fakt łodkowania, nietrzymania wymiarow itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts