Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian biały czy grafitowy?

Bioly-B5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 343
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gramar

te tabelki parametrow to ja juz niestety jakis rok temu gdzies wrzucalem.... Zeby ludzie nie patrzyli tylko na lambde i cene.... Tylko wlasnie np na cs-ke tr i inne parametry. Teraz okazuje sie, ze to zamiast pomoc tylko problemow ludziom przysparza.

Na 99% to co oliwka na budowie bedzie miescic sie w normach... Ktore obowiazuja w naszym kraju...

No zobaczymy co tam luis jutro oliwce powie.... Sam jestem ciekaw :)

oliwka - podzielisz sie?

nie :p

Ale tak wracając do tematu:

pierwszy kwartał - styro super

2 kwartał - trochę gorzej

3 kwartał - gorzej

4 kwartał - spuśćmy zasłonę milczenia.....

Ja o tym doskonale wiedziałam... Chciałam kupić styropian na fasadę zimą rok temu, tylko niestety nie miałam gdzie go przechować :(

Kupiłam na podłogę pod koniec zimy, i tez miałam stresa bo kilka miesięcy leżał w zupełnie otwartym budynku (bo obsuwę zaliczyłam, jak wszyscy już wiedzą, z oknami ;)

Potem elektryka, tynki, wylewki, i znowuż nie było gdzie go przechowywać... Mogłam zamówić w sierpniu, może byłoby lepiej, a może nie?

Liczyłam się z tym, i nie narzekam w zasadzie :) Może po cichu liczyłam że skoro to TO, to będzie dobrze ;) A tutaj po prostu napisałam jak to u mnie wygląda. No krzywe są i już. Trudno. Nie awanturuję się, nie krzyczę, i jutro też nie będę :) Wzięłam 16 cm, jak ten 1 cm starują to nie będę płakać ;)

oliwka.... jaka Ty sympatyczna, normalna babka jestes :)

a tak sie w tym watku o jareko pocielismy.... zupelnie zle pierwsze wrazenie....

a moge sie jutro tez wprosic z Piotrkiem? poluje na tego Twojego wykonawce.... wprawdzie ani Piotrek ani ja to takie przystojniachy jak luis to nie jestesmy :p ale wiesz... biznes jest biznes

oliwka.... jaka Ty sympatyczna, normalna babka jestes :)

a tak sie w tym watku o jareko pocielismy.... zupelnie zle pierwsze wrazenie....

a moge sie jutro tez wprosic z Piotrkiem? poluje na tego Twojego wykonawce.... wprawdzie ani Piotrek ani ja to takie przystojniachy jak luis to nie jestesmy :p ale wiesz... biznes jest biznes

Ale cukrujesz :)

w sumie ja też muszę rano wstać i wnuczka odstawić do szkoły :rotfl:

to smska do Piotrka pusc, jak juz go zona obudzi i dziecko zawiezie.... to Cie telefonem wybudzi, przyjedzie po mnie.... i wszytsko sie zgadza :p

Ludzie, no niestety tak już ma ten materiał ociepleniwoy jakim jest styropian:) że zdarzają się płyty, które mają delikatne odchyły , i po to jest włąśnie ta norma je uwzględniająca. Jeśli są za duże reklamacja musi być uwzględniana, koniec kropka. I z tego co wiem Termo od tego się nie miga bo jak wieść gminna niesie:) mają jeden z lepszych jeślji nie naj styro na rynku , w większości przypadków jest równy i trzyma parametry. Już widzę jak kupujecie w firmie X i w ogóle ktoś przejmuje się reklamacją, popytajcie jak traktują reklamacje inni duzi gracze na rynku. Tak to już w sieci jest że generalnie powstają posty na to co nas denerwuje. Poczekajmy do reklamacji co z niej wyniknie. Czy inwestor się odezwie. Co się tyczy reklamacji to żadna nie jest sympatyczną czynnością, ostatnio kupiłem buty NIKE do biegania były źle szyte i musiałem pojechać do sklepu, opisać co jest chociaż było widać gołym okiem, i czekałem dwa tygodnie jak mi przysłano zreperowane - zszyte buty. Denerwujące fakt ale buty bardzo wygodne i jak się biega

No to mamy 2 pozytywne rozpatrzone reklamacje, tak się składa, że mój sąsiad używał do ocieplenia domu Termo Organiki ( lato 2013) w ogóle wziął od nich cały system ociepleń od nich. Okazało się że kilka paczek ( grafit, prawdopodobnie leżały na b. dużym słońcu ) nie było prostych. Człowiek od reklamacji przyjechał zdaje się następnego dnia od zgłoszenia, po czym tego samego dnia sąsiad otrzymał nowe prościutkie paczki. Co dostał w ramach giftu przepraszającego nie wiem. Z tego co się orientuje Termo właśnie jako jedna z niewielu firm ma fioła na punkcie jakości i dbania o serwis po sprzedażowy. Może tak jest w przypadku styropianu jak ktoś produkuje zylion płyt rocznie to naturalną koleją jest że jakiś tam % może być nie równy.

U mnie nie wiem czy było co wymieniać, tzn. dziś po rozmowie Luisa ;) z moim Wykonawcą okazało się że były jakies płyty, które należało odłożyć, ale chłopaki nie narzekając położyli je na ścianie. Pewnie zostałyby wymienione.

A serwis posprzedażowy jest - był telefon, i reakcja na mój sygnał, była wizyta na budowie, była rozmowa i nawet pomarańczę dostałam ;) Nie liczyłam na nic więcej, bo wiem że są na to normy. No dobra, za chwilę wyjdzie że chciałam po prostu poznać osobiście Luisa :D

Cale szczescie.... wykonawca dostal ciuszki, Oliwka dostala pomarańczą, Luis zadowolony....

Piotrek: dzwon do Luisa i sie umawiaj na randke, ale to moze jak juz Ci te dostawy pozjezdzaja, coby chlop 2x nie jezdzil :)

Masz nr?

Cale szczescie.... wykonawca dostal ciuszki, Oliwka dostala pomarańczą, Luis zadowolony....

Piotrek: dzwon do Luisa i sie umawiaj na randke, ale to moze jak juz Ci te dostawy pozjezdzaja, coby chlop 2x nie jezdzil :)

Masz nr?

Ja już się przyzwyczaiłem - ale wszystko jest do czasu - ciekawe jak tam teraz Knauf wygląda?

Lepił ktoś?

Bartek, o ile się nie mylę Caparol daje gwarancję systemową na jakimś styro z Knaufa? Czy jeszcze nie?

Bo tak prawdę mówiąc: mam już dość temoorganiki.....

Ja już się przyzwyczaiłem - ale wszystko jest do czasu - ciekawe jak tam teraz Knauf wygląda?

Lepił ktoś?

Bartek, o ile się nie mylę Caparol daje gwarancję systemową na jakimś styro z Knaufa? Czy jeszcze nie?

Bo tak prawdę mówiąc: mam już dość temoorganiki.....

A to pierwsze slysze :p skad masz takie informacje?