LatajacyMoo 18.08.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Witam! Mam problem z opadającymi drzwiami wewnętrznymi (do łazienki). Otoż opadają one co jakiś czas jednak nie mogę ich wyregulować. Teoretycznie w ościeżnicy są dwa otwory przy zawiasach - jeden przy górnym i jeden przy dolnym zawiasie. Gdy próbuje wyregulować imbusem drzwi ani drgną - niezaleznie co bym robił- zarówno krecenie "górną śrubą" (tą od docisku do uszczelki) jak i dolną (tą właściwa - od regulowania pionowej płaszczyzny drzwi) guzik daje a krece zarówno zgodnie z ruchem wskazowek zegara jak i w przeciwną :/ Wiem że można je skutecznie wyregulować bo jakiś czas temu też opadały i regulował je monter przy okazji innego zadania w domu jednak.... nie zapytałem jak to zrobił bo wydało mi się oczywiste krecenie tymi srubami. Niestety to nic nie daje... Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.08.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Odżałuj te trochę kasy, zaproś montera, zapytaj jak to zrobił i będzie na przyszłość. Tak z opisu to trudno nawet zgadnąć jak "opadają"te drzwi a co dopiero doradzić czym kręcić (te dziury w oscieznicy sugerują albo jakiś mało spotykany zawias, albo błędny opis;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LatajacyMoo 25.08.2013 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Dzięki za odpowiedź. Chyba niestety będę musiał tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.08.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 To może jakaś fotka pomoże w szukaniu rozwiązania. Jestem wzrokowcem i muszę widzieć (słabą mam wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts