południowa 18.08.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 witam, jestesmy wstepnie umowieni z ekipa na tynki cementowo - wpienne z ich materiałem.... Wszystko moze ok, bo niby ekipe polecił inny polecany tynkarz (nie miał terminu), sprzataja po sobie itp... ale po pomiarze powiedziano nam, ze nie beda wyprowadzac kątow... ze niby to nie bedzie zauwazalne??? i co z tym teraz zrobic? przeciez katy powinny byc zachowane - narozniki wyprowadzone, sciany bez fal.... jak nie wyprowadzaja winkielkow to co jak przyjdzie do kładzenia płytek, meblowania... Rozumie, ze ich materiał i nie chca nadkładac... no ale płaci sie chyba za dobrze wykonana prace... dac sobie spokój i szukac innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 18.08.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Rozumiem że nie wyprowadzą wszystkich kątów prostych? Jeżeli ścian nie masz dobrze wymurowanych z zachowaniem kątów to jak mieliby to zrobić? Niewielkie odchyły da się, ale większe są niemożliwe do wyrównania tynkiem, dlatego zrobili najpierw pomiary i poinformowali Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 18.08.2013 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 ... nie wiem czy nie wyprowadza wszystkich katow, czy tylko w paru miejscach... bede jutro rozmawiac... czyli jesli mam krzywe sciany - saprane przez murarzy to teraz bedzie sie to ciagło i niczym tego nie naprawie... tak mam to rozumiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 19.08.2013 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Wg mnie tak, no wyobraź sobie że długa na 10m ściana nie ma kąta prostego z drugą. Żeby wyrównać to przykładowo trzeba by na jej początku narzucić 1cm tynku, ale już na końcu 10cm żeby zachować płaszczyznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 20.08.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 jest jeszcze jedna ciekawostka... kąty w łazience... wyobraź sobie że tynkarze w rogu gdzie masz mieć np brodzik zostawili kąt ostry - mniejszy niż 90 stopni... jak tam upchniesz brodzik? ale nie martw się ja tam mam teraz murarze zostawili mi proste ściany - tynkarze połozyli tynki i pojawił się problem... zerknij na moje tynki w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 20.08.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Łazienka jest zwykle niewielkim pomieszczeniem więc pewnie niewielkie odchyły da się poprawić tynkiem. Ale pomyśl co ze ścianą np. długości 10m, żeby wyprowadzić kąt prosty mogłoby się okazać że na początku 1cm tynku, a przy jej końcu 10cm tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 21.08.2013 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ....ale ściana 10 metrów z reguły jest w salonie... tam jak nie będzie kąta prostego to nic się nie stanie.... tak mi się wydaje,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 21.08.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 No i o tym samym od początku piszę, wykonawca zastrzegł że nie wyprowadzi wszędzie kątów prostych bo czasem może być to niemożliwe (nieopłacalne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 21.08.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 no pewnie, w wielu miejscach nie jest to istotne - nawet tego się nie zauważy.Ważne miejsca są np w łazience, gdzie jest brodzik lub kuchnia, w której wiszą szafki - ale to nie problem. U mnie w kuchni nie było kąta prostego, ale stolarz zrobił pomiar i frezował szafkę wiszącą i pasuje jak ulał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.08.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Wg mnie tak, no wyobraź sobie że długa na 10m ściana nie ma kąta prostego z drugą. Żeby wyrównać to przykładowo trzeba by na jej początku narzucić 1cm tynku, ale już na końcu 10cm żeby zachować płaszczyznę. U mnie tak właśnie zostało to zrobione . Tynki sa zrobione na siatce Rabitza. Więc nawet te konieczne 10 cm, ładnie się trzyma. Niemniej musisz się liczyć z tym, że takie tynki nie będą tanie. Pomijam już koszt dodatkowego materiału, ale roboty jest znacznie więcej. Zastanów się czy warto i w których miejscach jest to naprawdę konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts