cormac 19.08.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam I zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam Edytowane 19 Sierpnia 2013 przez cormac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.08.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Cześć widzę ze jestem pierwsza podglądaczką opisz wiecej detali- ile m2 ma dom, czy również zamierzacie utrzymać go w stylu minimalistycznym czy nie az tak bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 20.08.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 ABSOLUTNY ODJAZD:jawdrop:Będę podgladac i kibicowac:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 20.08.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 To i ja się przywitam Za długo wiało na forum wakacyjną nudą - na szczęście zapowiada się kolejny ciekawy dom Gratuluję PnB, trzymam kciuki za rychły start budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 20.08.2013 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 koktajl witam pierwszą podglądaczkę chcę iść w minimalizm, ale co z tego wyjdzie niewiadomo.Inwestor Sponsor z kategorii wyjściowej kolumienki i oka bawole ( ale po 2 latach projektowania coś się zmienia w temacie) dostaje drgawek na hasło chłod prosektorium, beton i stal wszędzie. GUMISIOWA błakałam się po Twoim dzienniku jakiś rok temu i zaliczyłam opad szczęki na widok Twojej kuchni . Witaj . lullaby hello , chcemy startować pod koniec września , co z tego wyjdzie niewiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 20.08.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) EEE niemożliwe-to musiał być nie mój dziennik:lol2:i nie moja kuchnia:lol2::lol2: Dziękuje:yes: Cos czuje ze opad szczeki to ja zalicze jak Waszą zobaczę i cos czuje ze nie tylko kuchnia mnie zachwyci-no chyba ze będą same betony:cool:-ale wlasnie czytam ze nie:D Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 20.08.2013 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Gumisiowa zanim cokolwiek Ci opadnie, to trochę to potrwa.Projektowaliśmy 3 lata 3 projekty przed naszym panem A, 3 z nim. Nasi znajomi są nami załamani. Osobista siostra na info o PnB powiedziała ''rozumiem, że za 5 lat startujecie z budową''. O wnętrzach nawet nie myślimy, chociaż chcielibyśmy , żeby wnętrza nawiązywały do bryły. Plan jest taki, by robić je z naszym architektem. Przeraża mnie trochę hasło ''jakoś się dogadamy....' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 20.08.2013 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Gumisiowa zanim cokolwiek Ci opadnie, to trochę to potrwa. Projektowaliśmy 3 lata 3 projekty przed naszym panem A, 3 z nim. Nasi znajomi są nami załamani. Osobista siostra na info o PnB powiedziała ''rozumiem, że za 5 lat startujecie z budową''. O wnętrzach nawet nie myślimy, chociaż chcielibyśmy , żeby wnętrza nawiązywały do bryły. Plan jest taki, by robić je z naszym architektem. Przeraża mnie trochę hasło ''jakoś się dogadamy....' BĘDZIE DOBRZE;) Ja rozrysowałam projekt architektowi...Co do metra...Indywidualny robiony w tepie błyskawicznym - 3 miesiecy:rolleyes: Generalnie jesteśmy zadowoleni bo jest bardzo funkcjonalnie co nie znaczy idealnie;)Może lepiej dluzej a PERFECTO;) Ze srodkiem to już sam się musiałam meczyc:rolleyes:no i mecze się dalej;)Z tym ze u mnie to se taki domek..... Ja kibicuje i podgladac będę bo zapowoiada się nietuzinkowo:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 20.08.2013 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Muszę sobie odświeżyć Twój wątek. Przez rok nie wchodziłam na forum Muratora, ogarnął mnie totalny marazm i ogólne zniechęcenie budowlane . Pan Architekt uprzedzał - trzeba szybko, szybko , bo potem kaplica i nikomu się nic nie chce Z okazji PnB coś się ruszyło i powoli nadrabiam zaległości buszując w dziennikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 21.08.2013 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Muszę sobie odświeżyć Twój wątek. Przez rok nie wchodziłam na forum Muratora, ogarnął mnie totalny marazm i ogólne zniechęcenie budowlane . Pan Architekt uprzedzał - trzeba szybko, szybko , bo potem kaplica i nikomu się nic nie chce Z okazji PnB coś się ruszyło i powoli nadrabiam zaległości buszując w dziennikach. U mnie nic nie odświeżysz bo mam watek zlikwidowany:( Zainteresowani dostają zdjęcia na maila:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 21.08.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 witam się i ja. dom zapowiada sie wspaniale. projekt rewelacja. wrzucaj powoli układ pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 21.08.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Dom imponujący Będę zaglądać, bo moje klimaty. Powodzenia i dobrego tempa na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.08.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 A moze zamiast klimy zrobic GWC skoro robicie wentylacje mechaniczna?( my mamy ukryte płytowe GWC pod garażem więc nie musieliśmy zabierac arealu z ogrodu tylko trzeba o tym pamiętać na etapie fundamentów) wg mnie zdecydowanie zdrowsze niz klima( ja jestem co chwile przeziebiona) a dlaczego musicie robić eko grosze zeby przepchnąć PC? Jak żyje jeszcze nie słyszałam zeby nie mozna było zainstalować PC skoro jest bardziej ekologiczne. No i o jeden komin mniej a tym samym mniej dziurawienia dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 21.08.2013 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Teraz sie chyba przepisy zmienily i jak chce się mieć PC przy pozwoleniu trzeba od razu przedstawiać zgodę na odwierty. Nie byliśmy jeszcze zdecydowani na firmę od PC , więc Architekt wstawił nam piec na ekogroszek , by przepchnąć pozwolenie. Teraz będzie to zmieniał , likwidował komin itd. kocurek i Kendra witajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 21.08.2013 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 Aha nad GWC tez myslimy, mamy miec odwierty pionowe przy PC i chłop chce to połączyć z glikolowym GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 22.08.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 I ja się przywitam też będę śledził i dopingował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 22.08.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 cześć M.A.G fajne macie schody , zazdroszę Wam etapu, na którym już jesteście. My tymczasem jesteśmy umówienie z panem na sobotę co może zrobi nam SSO. Zarekomendowany przez kolegę , co nam polecil naszego Architekta. Cena na maila była zachęcająca, zobaczymy jak się sobie spodobamy na żywo. Wspominał, że mógłby wejśc pod koniec września, stan zero na bank przed zimą , a co z resztą? Ścian dużo nie mamy ( przeszklenia mają mieć ok 105m2) ,za to stropów trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 22.08.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Cormac, czy to okno z ostatniej wizki nie ma żadnych podziałów? Czy może szyby są chociaż klejone? Zastanawiam się, kto Ci wykona szkło o takich wymiarach i ciężarze. Może panoramah ? Ten dom jest stworzony do wizualnie płaskiego dachu. Obniżacie w końcu attyki czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 22.08.2013 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Okno jest przedzielone. Wstawiliśmy tam ścianę dł 2 m. Ten dłuższy kawałek szyby ma mieć 9,35 m długości. ( nie mam aktualnych wizek jeszcze) Uwierz mi, też się zastanawiamy kto nam to okno wstawi.... Attyki obniżyć musimy , to było warunkiem dostania PnB. Architekt zapewniał nas , że niewiele to zmieni , podobno dopiero z odległości 20 m ma być widać,że jest tam dach inny niż płaski. No i mamy pomysł jak to obejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 23.08.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Moni_ta tez ma taki dach- wielospadowy ukryty za attykami. Natomiast Oliwia29 miała taki miec- ale udało sie przepchnąć w urzędzie plan zeby jednak zmienic na całkowicie płaski pomimo iż był zaprojektowany tez wielospadowy i MPZP wymagał domów z jakimś tak katem nachylenia( ale chyba nie zakazywal jednoznacznie plaskiego....) moze u was tez by cos takiego przeszło?( zmiana w trakcie budowy) bo dach wielospadowy ukryty za attykami to podobno nie taka łatwa sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts