Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

Ja też mam dach odwrócony - a na nim membranę Baudera i Roofmate jako izolację. Dach wraz z wpustami robiliśmy przed oknami.

O ile dobrze pamiętam - papa wymaga większych spadków na stropie niż membrana. Musicie omówić temat z architektem, żeby nie okazało się np. że musicie podnieść do papy attyki, a tym samym zaburzyć pierwotne proporcje bryły.

Attyki mamy i tak wysokie, robią częściowo za barierki tarasów. Info, że dach robiliście wcześniej od okien jest dla mnie bardzo istotne, bo też się ku temu skłaniam. Jesteś zadowolona ze swojego dachowca ? I przy okazji okien(mam wrażenie, że to Ci sami wykonawcy) Pytam się, bo prowadzimy ostro zaawansowane rozmowy i z jednym i z drugim:)

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/182081-th-z-patio-komentarze/page/5/#findComment-6452467

Zdecydowanie zrób najpierw dach potem okna! Gdy pada deszcz na niegotowy dach i woda z niego spływa po ścianach to raczej pewne ze zniszczy okna- w betonie jest tyle związków ktore mogą zrobic wżery w oknach na zawsze. My tez najpierw mieliśmy zrobiony dach a okna potem choć mogliśmy miec kilka miesięcy do przodu ale nie chcieliśmy ryzykować zniszczenia okien. My akurat mamy mbrane Sika plan czyli jest to PCV a nie EPDM- nie wiem czy jest to az tak mniej trwały produkt niz PCV- nam mówiono ze eEPDM powoli jest juz przestarzałym produktem wiec jak widac każdy ma inne podejście. Przez to ze sika była tańsza niz np membrana firestone ( epdm) ktora nam oferowali to zrobiliśmy dach nie ze styroduru a z wełny skalnej rockwool.
https://forum.murator.pl/topic/182081-th-z-patio-komentarze/page/5/#findComment-6452752

• 3 weeks później...
Jesteś zadowolona ze swojego dachowca ? I przy okazji okien(mam wrażenie, że to Ci sami wykonawcy) Pytam się, bo prowadzimy ostro zaawansowane rozmowy i z jednym i z drugim:)

Pozdrawiam

Tak, z obu firm jestem zadowolona. Z perspektywy czasu, minusem jest odległość między siedzibą firmy wykonawczej a inwestycją, zwłaszcza, gdy nie da się zamknąć tematu jednoetapowo lub gdy trzeba coś poprawić. Alltop wypada tu korzystniej.

Pozdrawiam, lulla

https://forum.murator.pl/topic/182081-th-z-patio-komentarze/page/5/#findComment-6470505